Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klofi

BOJĘ SIĘ ZAJŚCIA W KOLEJNĄ CIĄŻĘ

Polecane posty

Gość klofi

Mam jedno dziecko, z mężem zdecydowaliśmy że zostanie jedynakiem, a dlaczego to pisałam kiedyś na odrębnym forum... Chodzi mi o to że panicznie boję się żeby czasem nie zaliczyć wpadki. Tabletek anty ze względu na palenie papierosów brać nie mogę, a zresztą tu na kafe też się naczytałam że biorąc tabletki powpadały. Chodzi mi o to czy są tu na kafeterii dziewczyny , które mają podobne lęki???My zabezpieczamy się prezerwatywą a i tak z utęsknieniem wyczekuję na miesiączkę.

Gość do du py z takim Bielanem
przestan palic i bierz tabsy

Zaloz spirale . JA TAK PLANUJE ZROBIC PO URODZENIU DRUGIEGO DZIECKA. :) Po co sie meczyc i bzykac w gumie :)

Gość jak zwykle nie na temat
jak zwykle odpowiedzi nie na temat nikt nie pyta od kiedy dana matka podaje, wiec mozecie sobie podawac od 3 miesiaca i niczego to nie zmienia - pytanie brzmi: od kiedy MOZNA. To, ze jakas kretynka 7mio miesieczniakowi robi smietnik z brzucha nie oznacza, ze jest to odgornie zalecane i chwalone.

Gość klofi
Tabletek także ze względu na zdrowie brać nie mogę, co do spirali to mam obawy...zresztą nie założyłam forum po to by pisać o antykoncepcji tylko o obawach. Czy są inne kobiety, które się zabezpieczają ( w dowolny sposób czy tabsy, gumka, spirala) a mimo to boją się o to czy czasem nie zaliczą wpadki.

Gość jak zwykle nie na temat
wyslalo mi dziwnym trafem odpowiedz w dwoch roznych tematach, kocham kafeterie i jej trzaski

Gość kgiu
U nas jest prezerwatywa + tabletki. Panicznie też boję się ciążę i nawet stosując te dwie rzeczy mam schizy że zajde w ciążę, piewsza to była istna rzeźnia.

Gość ggtyrtyty
ja tez napisze nie na temat jesli chodzi o spirale , to dwie znajome zaszły jedna urodziła i w ciązy miała usuwaną , a druga zaszła i poroniła , bo podobno spirale tak działają Mozan przy nich zajsc w ciąze , tylko poronic No , ale moze to tez zalezy jaka spirale Te dwa przypadki były dawno , moze technika poszła do przodu Sorki ,ze nie na temat

Gość kgiu
A jeśli chodzi o spiralę to moja siostra ponad rok temu zaszła w ciążę na spirali, poroniła przed 30tc, podobno płód był uszkodzony właśnie przez spirale.

wiem, że nie ma 100% metody antykoncepcyjnej ale czy tylko ja jedna mam lęki i panicznie boję się ciąży, choć nie było sytuacji by np gumka nam pękła a i tak wyczekuję na miesiączkę.

Gość ja też mam takie obawy
ale nie co miesiąc, zdarza mi się że raz na jakiś czas martwię się czy aby nie wpadłam

Gość nie ty jedna
mam 21 lat, córeczke najukkochańsząpółroczną ale ona jak Bóg da będzie jedynaczką. używam tylko tabsów, ale jestem zdziwiona że piszesz że palenie jest przeciwwskazaniem. ja pale od 5 do 7 papierosów dziennie i biorę Novynette... mąż spuszcza sie do środka czasem bo myślę że jestem zabezpieczona... OMG...

Ja też miewam obawy przed tym by czasem nie zajść w ciążę, bo także nie planuję drugiego dziecka. Uważam, że większość kobiet bojących się ciąży ma takie obawy. zapewne nie jesteś sama.

Dlaczego nie przestaniesz palić? :) To chyba najłatwiejsze. Później pigułka + prezerwatywa. I masz spokój.

Sorry, teraz doczytałam, że pigułek nie możesz brac ze zwględów zdrowotnych. Cóż.. zostaje Ci spirala. To pewny srodek.

Gość jagoda głupia krowa
są tabsy gdzie można palić , poza tym są plasty .

Gość pigułka+prezerwatywa
może jeszcze plaster, spirala, albo szklanka przed. gumka jest do kitu, nic ciekawego sie nie czuje oprócz lateksu a nie przestane palić bo lubie i już

spiralke mialam :) polecam.. tylko nie zakladaj tej z miedzia bron boze bo moze prowadzic do infekcji i w rezultacie bezplodnosci.... polecam MERINA!

też tak mam w sumie teraz juz mnie sie nakrecam przez 10 lat uzywalismy gumek teraz przeszłam na tabletki i jestem jakoś spokojniejsza ale i tak czekam na krwawienie z odstawienia zawsze z utęsknieniem:)

Ja też czekam z utęsknieniem na miesiączkę. Cieszę się że nie jestem sama. Bo to w pewnym sensie jest problemem takie czekanie, lęki, zamartwianie się...tymbardziej dla kogoś kto postanawia mieć jedynaka i nie chce zachodzić w ciążę...ale myślę że i matki mające 2 dzieci też np odczuwają strach przed kolejną ciążą itp

Gość koszmarposlkitobaby
Boże baby ! ojej jedno dziecko i koniec? jak mozecie robic taka krzywde swojemu pierwszemu dziecku i narodowi? trzeba teraz miec dzieci chociaz 2 bo podupadniemy ale wy jestescie glupie i macie siano w glowie zAMIAST mozgu. Zebyscie sie czasem nie zesraly jak urodzicie drugie dziecko .

Gość hehheh hehehee hehehehh
nie wolno palic w ciązy , nie ze względu na zabezpieczenie tylko ze względów zdrowotnych, tabsy i palenie moze spowodowac zator lub zakrzepice zył a co do spirali to jest czasami srodek wczesnoporonny , patrz wpisy wyzej

Gość sama se narób dzieci
to do kogoś kto pisał wyżej. Ja mam 1 dziecko, zastanawiam się czy zdecydować się na drugie, dlatego czytam kafeterie, by poznac opinie. Otoczenie nalega byśmy mieli drugie dziecko, a my nie jesteśmy do końca przekonani czy chcemy mieć drugie... I za osoby "bez mózgu" uważam te które decyduja sie na dzieci nie mając warunków mieszkaniowych czy finansowych. Nie sztuką jest narodzić dzieci, sztuką jest wychować w odpowiednich warunkach ( a nie w biedzie na kupie, żyjąc od wypłaty do wypłaty i zastanawiać się czy kupić dziecku buty czy dać na wycieczke) Każdy powinien mieć tyle dzieci ile jest w stanie wychować.ja z jednesj str chciałabym drugie ale więcej moich argimentów przemawia na nie, no i ten nacisk" kiedy drugie" to do szału już mnie doprowadza.