Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rena443

Szczęśliwe mamuśki - Rzeszów i okolice

Polecane posty

Ewelina, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin;) Jejku ja ostatnio przeżyłam niezły stres, czy dostanę okres czy nie...w sumie to myśleliśmy o drugim dziecku, mąż chciałby ale dostałam tą pracę i ciąża nie była by teraz wskazana. I w sumie trochę zaszaleliśmy w tym miesiącu:) Ale na szczęście równo po 28 dniach okres dostałam, hurrra. U mnie niestety ciągły brak czasu:( Ale za długo nie chce odwlekać, bo duża różnica czasu nie jest wskazana, u nas w domu tak było i taka przepaść była między mną a moimi siostrami:)

Ja ugotowałam wczoraj mojemu małemu zupę ze szpinakiem i powiem wam, że wsuwał jak nie wiem :) Bardzo mu smakowała. Ale nie dałam dużo. Zrobiłam w sumie 5 słoiczków i na to wszystko dałam kulkę szpinaku wielkości pewnie orzecha włoskiego.

Ja jak pisałam to przespałam się Filip spał ponad 3 godzinki a ja ponad dwie 😴 oczywiście po spaniu Filip wciagnał cały słoiczek jabłuszka a wieczorem pojechaliśmy chwile do szwagra i Filipek grzeczniutki jak aniołek.

Kasiu wlasnie mialam pytac czy Gabrysia juz zdrowa widzialam Was dzis na polku my bylysmy jeszcze wtedy w domku bo malej sie zachcialo spac:D a my od poniedzialku to po sklepach latamy wiec ciezko nas spotkac na osiedlu a jutro jedziemy z rana do babci bo musze jeszcze cos kupic na to wesele a tu to nic nie ma:( moj kuzyn ma taki problem z corcia tez tylko cyca i cyca a teraz konczy juz 7 m-cy butelki sie wogole nie zlapie probowali juz tysiace smoczkow i nic ale za to sloiczki uwielbia wiec chociaz tyle:) a zona kuzyna wraca do pracy wiec maja niezly problem... u nas tez jest mala roznica wieku czworka rok po roku a potem troszke dluzsza przerwa i nastepna czworka tak ok co 3 latka:) i tez nie chcialabym dlugo czekac przed 30tka chce zdazyc z drugim hihihi:) a tez szukam nowej pracy bo w tej niektorzy juz dzialaja mi niezle na nerwy a i kasa marna:( a odpowiedzialnosc za to ogromna nie mowiac o stresie...

vanilla dziękuję za życzenia:) Lenka dziś spała chyba z 20 minut w ciągu dnia i dopiero teraz zasnęła już na nockę. Normalnie nic nie mogłam zrobić dzisiaj bo cały czas musiałam być przy niej. Masakra. Zupki je te, które zmiksuję. Bardzo je lubi. Dziś dodałam do ziemniaczka i marchewki troszkę mięska zmiksowanego i się dławiła. Nie wiem co ona ma z tym mięskiem. Królikiem ze słoiczka też się dławiła. Może mi rośnie mała wegetarianka?:). Kt85 trzeba być dobrej myśli jeśli chodzi o prace. Życzę abyś znalazła coś fajnego. A pytałaś w przedszkolach unijnych? Teraz powstaje tego dużo.

heh Wela u nas takich nie ma moja siostra tez w tym zawodzie i nie moze znalezc:( jak cos jest to na zastepstwo albo pol etatu w rzeszowie ile zarobi tyle wyda na paliwo bo daleko no ale cos trzeba robic ona nie ma jeszcze rodziny wiec na razie zbiera doswiadczenie:/

nie ja nie daje ale idziemy za tydz na szczepienie to popytam o te witaminy dobra spadam malej dam papu jeszcze bo rano pobudka:)

Ja wszystkie cyfry na opakowaniach traktuje jako skończone miesiące. Tak jest bezpieczniej bo skąd mogę wiedzieć, co też producent miał na myśli :) A mleko zmieniłam na "2" tydzień przed ukończeniem 6 miesiąca bo te kilka dni wg mnie nie ma i tak już znaczenia.

Ale na opakowaniach zazwyczaj jest napisane od 4 m-ca lub jak np w przypadku mleka po 6 m-cu. Ale to pewnie zależy od producenta:) Ja kupuje mleko NAN1, innego nie próbowałam. Według was to mleko jest ok czy jinne są akościowosą lepsze? Bo jak bedę zmieniać na 2 to markę można zmienić... Kasiula masz już pozwolenie na budowę? Długo czekaliście?

Wela, no niestety w naszych okolicach nikt nie wpadł na to żeby takie przedszkola unijne zakładać, a władza tylko patrzy, żeby coraz mniej stanowisk było, tnie godziny w szkołach, ja to bez pracy się obejdę jeszcze przez jakiś czas, pod warunkiem, że mąż coś w końcu znajdzie, , a jak ktoś ma wyższe wykształcenie to już w ogóle w urzędzie pracy nie mają żadnej propozycji, i po co się człowiek uczył tyle czasu, wychodzi na to, że studiowanie nie popłaca:( Gabka grzeczna nawet, juz sobie słodko śpi, ale dziś w nocy miałam dość, bo chyba z 5 razy się budziła, tyle że mąż ostatnio mnie wyręcza i rano od 5.30 się nią zajmuje, a ja mogę sobie dłużej pospać, a z zupkami raz lepiej, raz gorzej, ale nie jest źle pozdrawiam:)

heh ja tez mialam okropna noc od 3 nad ranem krazylam od lozka do lozeczka:( spi juz od godz bo u babci wogole prawie nie spala ale co chwile sie budzi z placzem czuje ze ta noc bedzie podobna:( ja dzis na szmatkach znow bylam hehe i kupilam sliczny ochraniacz na lozeczko i spiworek od 18-36 m-cy i wszystko po 4 zl tylko:D a co do mleka to my tylko Bebiko 1 i juz niedlugo bedziemy wprowadzac 2 bo jak pisze na opakowaniu zeby podawac stopniowo nowe...

Ja jeszcze nie mam pozwolenia na budowę więc nie wiem jak długo się czeka. Mamy zamiar zacząć za 1,5 roku więc jeszcze tego nie załatwialiśmy. Ja też kupuję bebiko i jak przechodziłam na dwójkę to też stopniowo. Trochę 1, trochę 2 aż w końcu skończyła się 1 i już jestem na 2 :D

A mój mały już zaczął ostro ząbkować. Normalnie nie mam życia. Płacze cały czas i ma 37,6-37,8 pewnie przy tej okazji jeszcze boli go główka. Na szczęście teraz już zasnął ale jutro zacznie się od nowa :/

ja jestem tak padnieta ze ide spac mialam jeszcze prasowac kreacje na wesele ale sobie podaruje wypilam sobie Reedsika na odstresowanie bo sie poklocilam z mezem rano i sie nie odzywa no i spie na siedzaco:D ja juz sie nie nadaje na imprezy a tym bardziej alkoholowe skoro po takim piwie jestem nie do zycia:D

Rena widzę, że mamy taki sam plan dnia :) Ja też się dziś pokłóciłam z mężem i nie gadamy, a teraz piję redsika :D dla odstresowania a obok stoi deska do prasowania ale nie dam rady dziś skończyć więc odłożę to na jutro :)

Ja też niedługo zacznę dawać Lence Nan 2 bo 5 miesięcy już skończyła. Dziś babcia była z nią od rana do 14.00 bo ja byłam w pracy i obiadu nawet nie ugotowała, tak mała dawała w kość. Na chwilę nie można odejść od niej bo już w krzyk. Trochę mam wyrzuty sumienia, że idę do pracy a małą zostawiam z babcią. Nic nie będzie mogła zrobić w domu bo trzeba zabawiać tą królewnę. Żeby jeszcze spała w dzień a ona nie, jak zaśnie to tylko na 15 - 20 minut. Ale może jej się coś odmieni i zacznie być grzecznym dzieckiem:). Koleżanki córka ma póltora roczku i zasypia jej o 9.00 a budzi się o 12.00 i tak samo po południu robi sobie drzemkę 2 godzinną. A moja spania nie ma w ogóle:(. Czy wasze dzieciaki też tak nic nie śpią w dzień?

Mój mały bardzo długo spał po 15-20 minut dopiero niedawno zaczął spać dłużej. Kładzie się o 9 i wstaje o 12 czasem nawet 13, potem od 15 do 16-17 więc nie jest źle, ale jest jeden minus. Ma taki sen, że jedyne co mogę zrobić to siedzieć przed kompem albo czytać gazetę, bo każdy szmer go obudzi :) no ale dobrze że chociaż spi :)

A nasz jeszcze śpi i do południa z godzinkę i po południu to tak 2-3 więc nie narzekam. Ale tez do najgrzeczniejszych dzieci nie należy jak coś nie po jego myśli to wymusza płaczem. Już Wella wróciłaś do pracy a gdzie pracujesz?

hahaha Kasiula no to witaj w klubie:D:P w sumie to mialam zly poranek bo bylam padnieta po nieprzespanej nocy a ten mi wyjechal ze skarpetek nie ma no to sie wkurzylam! skarpetki oczywiscie byly tylko trzeba bylo troszke poszukac:/ dzis mu kupialm 7 par i niech mi teraz powie ze nie ma to zoabczy:D Wela moja tez tak miala ale jej przeszlo a u babci no coz tez nie spi ale za to jest bardzo grzeczna w ten weekend nie bedzie mamusi tylko babcia wiec zobaczymy jak to bedzie niech sie przyzwyczaja powoli:D

heh ja tez chodze na palcach jak mala spi a maz to wogole jak wstaje do pracy to jak slon w skladzie porcelany tlucze sie i wogole i mala sie budzi a u babci nie zasnie bo jak to na wsi glosno pies szczeka wujek Kuba trzaska drzwiami itp:D ale moze sie jakos przyzwyczai jeden plus wyjazdu do babci ze przez caly czas mam spokoj bo ciocie nosza i duzo atrakcji wiec spi 15 min mamusia ma chwile spokoju a jak wracamy do domku to kapiel jedzonko i od razu zasypia:D

Ja się pokłóciłąm z moim o grę. Kupił sobie jakąś taką i jak gra przez neta to nic nie może zrobić bo twierdzi, że nie może dać pauzy i niech się wtedy dzieje co chce. Ma chłopczyk zabawkę. Ale zdarzyła się i dobra rzecz dzisiaj kupiłam mu zegarek na rocznicę oczywiście zanim się pokłóciliśmy :D i facet wysłał mi go kurierem, a zapłaciłam za przesyłkę pocztową :D Mam nadzieję, że się chłopczykowi spodoba inna zabawka :)

Nasz nauczony od małego że jak spał to można było rozmawiać i się nie budził i tak mu zostało. A jak nie chce mu się spać to nawet cisza nie pomorze 💤 Ja ostatnio też jestem padnięta nie wiem dlaczego po prostu brak mi energii wstaję rano i już najchętniej bym się położyła bo mi się chce spać.

My na początku mieszkaliśmy u mojem mamy i wtedy było ok bo można było tv oglądać, a on spał a potem jak się przeprowadziliśmy do bloku i zaczęłam z nim zostawać sama w domu to masakra. Muszę być cicho jak mysz pod miotłą :)

Mój mąż na szczęście nie lubi grać w gry i tak na prawdę to ja korzystam z komputera w 99% on tylko przegląda wiadomości na nowinach i na wp i tym podobne ale zajmuje mu to tylko chwile. Ale jak wrócę do pracy to i mi się skończy bo będę miała mniej czasu :O

Ja mam czas do pazdziernika. Mam nadzieję, że nie będę miała dużo zajęć bo tak mi szkoda tego mojego malucha :(

heh no to Milenka tez jak bardzo spiaca to spi i nic jej nie przeszkadza ale fakt faktem jestesmy w domu we dwie wiec jest cicho i tak sie nauczyla:/ moj M tez na szczescie nie jest fanem gier itp takze z laptopa korzystam ja przede wszystkim no i za to tez obrywam ze siedze na necie a nie zajmuje sie dzieckiem no i masz nie dogodzisz wszystkim:( moj M wlasnie dostal tel wstal (bo juz dawno chrapal) i pojechal do pracy:/kurde znowu jakis komar bede musiala polowanko urzadzic na wstretnego gada:/ ja mam juz tak nogi pogryzione ze wstyd pokazywac nie wiem jak ja sukienke zaloze:( uzadzily sobie siedlisko w wozku na klatce i jak go rozkladam to sie opedzic nie moge...