Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghghfghghghghg

jestem kobieta chce kupic samochod-na gaz czy diesel?

Polecane posty

Gość tylko diesel
nie ma droższych opląt- zalezy od pojemności silnika. A, i co do tych dwóch marek samochodów, to weź opla corsę. Francuzów się raczej nie poleca. Czyli opel corsa i diesel, jak dla mnie, a troszkę się na samochodach znam :)

Gość dr. Evil
"Francuzów się raczej nie poleca." bo?

tylko diesel... to jedyna rozsądna opcja... gaz niestety jest awaryjny, do tego przeglądy, konserwacje... żadna to oszczędność... gaz jest dobry w kuchni i tylko tam! A jeśli auto to diesel lub benzyna.

powiem tak mam golfa 2 90rok tak zwany eko - diesel i pali 4,5 l na 100km rewelacja nie do zajebania silnik blacha sie trzyma i ma 20 lat ludzie nie doradzajcie jej francuzów mam francuza w domu i ciagle go naprawiam do golfa masz częsci tanie poważnie a jak kupisz rope na lewo nawet za 3zł to sie opłaca diesla dobrze ci radze prosty dobry diesel nie na pompo wtryskach plastikowych eh

Gość ale golfy kradnom
:P

Gość Inna alternatywaaaa
Widze,ze koledzy poradzaja Ci tutaj zabytkowe samochody :) Po co sie bedziesz ladowac w Golfa II ??? Mój wujek takim jeździł nowym w 1991 roku.... I sprzedal go juz dawno z 15 lat temu. Jest pewna alternatywa : Daewoo (FSO) Lanos... Blacha mocna, wytrzymaly, dobrze znosi eksploatacje na gazie (znajomy zrobil 200 000 na gazie). Oczywiscie polecam instalacje IV generacji, Sekwencyjna... Za 8-9 tys kupisz lanosa z 1999 roku albo 2000... Ewentualnie Skoda Felicia po liftingu (tez b. dobrze znosi instalacje LPG, silnik do remontu wtyrzymuje ok 300-400 tys), jest też wersja 1.9 D Skody felicii. Za 8 tys kupisz spokojnie 2000 rocznik

Gość gość
Ma ktoś z was samochód na gaz i z doświadczenia moze powiedziec jak sie sprawuje? Ja wlasnie sie zastanawiam czy na taki nie przejsc, bo słyszałam że taniej a poza tym znalazłam dobre czesci do LPG w http://www.zwmczaja.pl/ . Ktoś pomoze?

Gość gość
Ja mam samochód na gaz, w który sie zaopatruje w http://www.gal-gaz.pl , ani troche nie żałuje wyboru,bo płace znacznie mniej niz za benzynę. Także warto!

Jeśli nie robisz dużej ilości kilometrów miesięcznie to nie kupuj ani na gaz ani diesela. Kup auto na benzynę, jakieś małolitrażowe z silnikiem ok. 1-1,4 litra maks. Ja miałam bardzo fajnego Fiata Pandę z automatyczną skrzynią biegów. Świetnie się spisywało. Nie kupuj z gazem, bo to tylko dodatkowe problemy możesz mieć.

Gość gość
Ja bym proponował sobie podjechać na Brygadzistów w Katowicach. Mają sieć serwisową w całym kraju i ogólnopolską gwarancję. Najpierw to najlepiej sobie do nich przedzwonić, na portalu autogaz.com.pl jest pełen kontakt, w tym telefon i mail.

Gość Marionako
A to niby dlaczego ? Nie trzeba robić wiele miesięcznie, po prostu jak nie robisz długiej trasy to wolniej będziesz miał zmniejszone koszty o montaż. To już wada tego wszystkiego ale jak montaż by był za darmo. To cena gazu była by taka sama co benzyny. No ale to już moje prywatne przemyslenia, moim zdaniem gaz opłaca się każdemu i nie ma tutaj nic złego. Jedna osoba robi mniej inna robi więcej, co z tego po prostu tak już jest. Ale to i ak dodatkowa oszczędność.

Gość gość
Nie nazwał bym tego oszczędnościami, bo to nie są oszczędności. To są zmniejszone koszty eksploatacji, to jest poprawna nazwa.

Gość kamils
Co jak co ale placi się mniej. Pod oszczędności podchodzi, równie dobrze jak pod spadek kosztów przejazdu. Więc . . . . Tylko z montażem bywa problematycznie, lepiej jechać do znanego warsztatu. Niż dawać możliwość tanim mechanikom.

Gość gość
Masz rację dlatego warto robić w znanym serwisie takim jak energy gaz. Ten warsztat istnieje od kilku lat i można mu chyba zaufać.

Gość gość
Mialam auto na benzyne a teraz na disel i wcale nie narzekam. Kupuje tylko nowe auta jako pierwszy wlasciciel.

Gość gość
Witam wszystkich w związku z rosnącą ilością spamerów , radzę o ostrożnaść podczas wyboru gazu. Coraz większa liczba ściemnionych kąt pojawia się na forach. Jest to bardzo złe zjawisko, praktycznie każdy wątek kończy się tak samo, czytaj wybraniem danego montażysty, zagazowaniem. Nazwy tych wątków także są dziwne - dobry gaz- idealna instalacja do toyty. Zapraszam po więcej informacji do http://lpg-forum.pl/czy-polecicie-energy-gaz-polska-w-warszawie-t10729-75.html

Gość gość
Ja bym chyba była za gazem. Ale najlepiej zapytać fachowców, możesz skonsultować się np z www.autogaz.com.pl na Śląsku. Mój kolega korzystał z ich usług i bardzo ich zachwalał

Gość gugusiakiwa
Ja tam jeżdżę moim nissankiem na benzynę i nie narzekam. Osobiście wolę benzyniaki. Jeździłam dieslem i autem na benzynę, nie mam zdania na temat jazdy autem na gaz. A co do marek aut, to z czystym sumieniem polecam Ci kupno jakiegoś "japończyka" nissana, toyoty, czy innej mazdy...

Gość gość
diesel

Gość gość
Ktoś coś jeszcze mógłby dodać w temacie?

Gość gość
Ja bym postawiła na gaz, jest bardziej oszczędny i ekologiczny. Jeśli jesteś ze Śląska to sprawdź ofertę http://autogaz.com.pl/ oni projektują instalacje gazowe na zamówienie klienta, więc mogą dopasować do każdego autka.