Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojjjj, bedzie biba

imie imie imie

Polecane posty

Gość ojjjj, bedzie biba

podoba wam sie imie Dacjan ?

Gość KAROLCIAA23
NIE:p

Gość szabadaba
nieeee kojarzy mi sie z tym internetowym debilem gracjanem roztockim:O

Gość ojjjj, bedzie biba
nie, lepiej Kazik, prawda ?? chcialam tylko poznac opinie, bo mase ludzi twierdzi ze dziwne jakies - nikomu w zasadziesie nie podoba. I tak nazwe jak chce :D

Gość Klaudia_09
Dacjan? Dziwne jakieś :O:O

Gość ojjjj, bedzie biba
jeszcze nad Dorianem sie zastanawiam :) moj brat tak ma na imie, rodzina tez mowila, ze dziwne, ale sie przyzwyczili :) Tadeusz tez dzisiaj jest 'dziwny'

Gość ojjjj, bedzie biba
nad zdrobnieniem sie nei zastanawiałam, szczerze mówiac...chociaz - z drugiej strony- nie lubie zdrobnień, wiec bede mowic Dacjan. Boję się, że tandetne - tak jak dżesiki, alany i brajany ... :/

Gość Tandetnie, nawet bardzo
nie podoba mi się.

Gość ojjjj, bedzie biba
ale :D bedzie jeden Dacjan w klasie - przy 6 Oliwiach, 4 Wiktoriach, 6 Brajanach, 3 Kacperkach i 5 Dzesikach

Fakt imię jest tandetne i mówi, że koniecznie chcesz wyróżnić swoje dziecko, a co za tym idzie siebie. Ale to twoja sprawa i nazwiesz dziecko, jak masz ochotę. Ja się wypowiadam tylko dlatego, że pytałaś. Wiesz, mnie dziwią takie pytania - mnie się np. podoba Wiktor i mój syn będzie miał tak na imię, nie muszę znać opinii forumowiczów na ten temat.

Gość ojjjj, bedzie biba
Mój syn bedzie mieć na imie Dacjan. I nie mam na celu wyróżnienia dziecka, bądź siebie ( tym bardziej ). Ma dla mnie jakąś magie, nie wiem, jak to określić. Chcę poznać opinie, bo mnie ciekawia, dlaczego inni uważają, że tandeta. Znajomi twierdzą,że zwariowałam ( a dziewczynke chciałam nazwać Judyta) Swoja droga Wiktor też mi się podoba.

Wiesz, ty jesteś matką i ty nazwiesz dziecko, nam nic do tego, ale wg mnie jest jakieś takie na wyrost, nie umiem tego zręczniej sprecyzować. Jakby za bardzo zwracało na siebie uwagę. Judyta ładnie:)

Gość ojjjj, bedzie biba
właśnie tego mi brakowało :) Klitajmestra - czy za bardzo nie zwraca uwagi. Nie wiem, czy wy też tak macie - ale jednak myślę, że oceniamy ludzi po imionach takze. W sensie - kazde imię budzi jakieś emocje - dobre czy złe, zależy. Ja mam np tak, że ( nie ubliżając NIKOMU ) nie cierpie imienia Piotrek ( w przedszkolu miałam kolegę, i dla mnie był wstretny-dlatego teraz - oczywiście nim poznam dobrze - czuję jakąs taką niechęć ), Monika kojarzy mi się z szara myszą, Iza - z bardzo silna, pewna siebie kobieta itp. Chce wiedziec jakie emocje wzbudza imie Dacjan

Gość bazylin a
no szkoda autorko ze ciebie ktos nie nazwal kunegunda

Gość bazylin a
aha i jeszcze jedno... nazywajac tak dziecko pokazujesz po pierwsze ze masz je w dupie a po drugie ze jestes egoistką!

Gość ojjjj, bedzie biba
po co te złośliwości ?

Gość bazylin a
dlaczego złośliwości? jestem szczera, a takich odpowiedzi podobno oczekiwałas...no chyba ze chciałaś zeby wypowiadac sie tylko pozytywnie

Ja też oceniam, ale tylko początkowo, ludzi po imieniu, imię jest dla mnie bardzo ważne. Dlatego, kiedy słyszę takie imię jak np. Sandra, czy Brian - wiem, że rodzice tego dziecka na 95% to jakieś prostactwo albo patologia i to się sprawdza. Jeżeli słyszę imię typu Dacjan, widzę moją dawną znajomą, która dała dziecku na imię Emanuel - była to osoba nawiedzona, rozkapryszona i mająca o sobie bardzo wysokie mniemanie. Wiesz, to tylko moje odczucia. Mnie moja rodzina chciała zlinczować, bo wymarzyłam dla córki imię Jagoda:) Ja właśnie lubię takie imiona - nie banalne, ale i nie aż tak wydumane. PS. Nie jestem szarą myszą:)

Gość ojjjj, bedzie biba
aha i jeszcze jedno... nazywajac tak dziecko pokazujesz po pierwsze ze masz je w dupie a po drugie ze jestes egoistką! w takim razie - co masz na myśli nazywając mnie egoistka ?? Imię dane jest na całe życie, nie chcę by dziecko czuło się źle, chcę by widzieli osobę a nie ' nooo, ten .. jak mu tam, takie dziwne imie ma" i to wcale nie świadczy o moim egoizmie- ale na forum, anonimowo- bardzo łatwo się wypowiedzieć, prawda ?

Gość bazylin a
oj widze ze jednak jesteś bezkrytyczna w stosunku do siebie.... smutne

Gość ojjjj, bedzie biba
Klitajmestra - uprzedzałam, że nie zamierzam nikogo obrażać. Po prostu tak widzę. Myślę, że w pewnym sensie mnie rozumiesz. Nie chcę by było przekolorowane, ani właśnie - ktoś powiedział , że matka po podstawówce, z tipsami i tleniona czupryna ( bo też mam tkie spostrzeżenia jeśli chodzi o brajanów czy alanow ). Nawet nie wiem jak powinno sie pisać 'Brian" czy "Brajan"

Gość Bezbebub
Kojarzy mi się z GRACJANEM :classic_cool: Ale takiego czubka już mamy 😭

Gość blę27
a mi się podoba...lubię takie nietypowe imiona...twój brat Dorian tez ma bardzo ładne imię...

Można już teraz pisać Brajan, bo kiedyś była zakazana obca pisownia. Ja się nie obraziłam:) Też mam nielubiane imiona - Daria i Przemek. Mam awersję:o Ale nieważne - tak poniekąd cię rozumiem, bo tez bym chciała, by moje dziecko było w jakiś sposób nieszablonowe. Poza tym, uważam, że kiedy twój syn będzie większy, takich "dziwnych" imion będzie coraz więcej i na tyle dużo, że jego imię nie będzie kuło w uszy. Więc - do odważnych świat należy.