Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpadłam po uszy

Fałszywe zeznania

Polecane posty

Gość wpadłam po uszy

Moja sprawa: Ostatnio byłam w centrum handlowym w kinie z koleżanką. Znalazłam po seansie w toalecie portfel, był on w kabinie, w której byłam, więc koleżanka go nie widziała. Sprawdziłam, były same dokumenty, włożyłam więc portfel do torebki i postanowiłam wysłać go właścicielce. I tu zrobiłam błąd: podpisałam się innym imieniem i nazwiskiem i podałam moją ulicę, ale z innym numerem zamieszkania. Zrobiłam to, bo nie lubię ujawniać swojej tożsamości, a poza tym bałam się trochę, że będę posądzona o kradzież pieniędzy, jeśli takie były. Po 3 dniach zostałam wezwana na policję (mieli namiary z rezerwacji z kina). Pani pytała, czy byłam w kinie i czy znalazłam portfel. I tu jak ta ostatnia k.... odpowiedziałam, że nic nie znalazłam. Spanikowałam, że nikt mi nie uwierzy, bo nie mam świadków, że nie wzięłam tam jakichkolwiek pieniędzy. No i teraz moje pytanie: czy policja jest na tyle skrupulatna, że będzie poszukiwała osoby, która wysłała ten portfel, czyli osoby, pod innym imieniem i nazwiskiem ale mieszkającej obok mnie i czy będzie ściągała odciski palców z portfela, bo tak powiedziała owa pani. Wpadłam po uszy i co mam w tej sytuacji najlepiej zrobić?

Gość breath on my neck
przejsc sie na policje jeszcze raz i powiedziec, ze wczesniej sklamalas bo spanikowalas. swoja droga zrobilas kompletnie bez sesnu, po co krecic???:o:o

Gość o boziu jedyny
Trzeba bylo oddac obsludze kina, moze po seansie wywolali by ta osobe przez glosniki i by bylo po ptakach , narobilas bigosu to go sobie jedz.

Nie sądze, dla policji przestępstwem jest kradzież powyżej ok 300 zł a tu nawet nie wiadomo ile kasy było w portfelu itp... Poza tym znowu okaże się że uczciwość niepopłaca :D PS. ciezko mi uwierzyć również w to że policja sobie zadała tyle trudu i cię odnalazła, to tylko potfel... wszyscy wiemy jak leniwa bywa policja

Gość wystraszona mamma
to ja już wiem kto podjebał portfel :)

Gość wpadłam po uszy
policja nie zadała sobie trudu, bo więli moje dane z kina (rezerwowałam bilet i były dane). Też myślę o tym, żeby to odkręcić ale wstydzę się i boję, że teraz to już w ogóle mi nie uwierzą. Wiem, zrobiłam głupio.... i co myślicie o tych odciskach? będą ściągać?

Gość wpadłam po uszy
wam też się odkręcają sutki? mnie właśnie jeden się odkręcił i wpadł pod szafę. teraz mam tylko jednego :(

Gość o boziu jedyny
Ta jasne nie maja co robic tylko odciski sciagac, zwlaszcza ze wszystkie dokumenty prawdopodobnie zostaly nieruszone.

Gość wpadłam po uszy
kręciłam tym sutkiem i kręciłam, aż go wreszcie ukręciłam:( co teraz będzie? :(

Gość o boziu jedyny
Najprawdopodobniej wziela ;)

Gość wpadłam po uszy
no własnie nie wzięłam i dlatego spanikowałam bo bałam się, że nie mam świadków. skoro Ty już zadajesz takie pytania, to policja od razu mnie posądzi. człowiek chciał dobrze a teraz się boję no. pocieszam się tylko tym, że mam czyste sumienie

Gość bgbdbb
nic CI nie zrobią kobito , złozysz wyjaśnienia że się przestraszyłaś, masz czystą kartotekę więc nawet nie posiedzisz , może nawet ci w zawiasach nie dadzą , tylko jakby znowu co ... to się przyznaj jak było

Gość wpadłam po uszy
czyli mam poczekać do wezwania a narazie nie pchać się sama na polciję?

Gość o boziu jedyny
A maja twoje odciski w bazie danych ? Jak nie to co im z tego ze zdejma z portfela jak nie ma z czym porownac :D Mysl troche kobieto.

Gość bgbdbb
cholera wie ... nie pojdziesz źle ... pójdziesz .. sprawa od razu wyjdzie na jaw i będą widzieli że coś przeskrobałaś i ruszyło cię sumienie... przemyśl to jeszcze . może jednak nie zrobią wielkiego dochodzenia w sumie takie sprawy są umarzane chyba dośc szybko chyba że z portfela zniknęło np 1.000 zł

Gość wpadłam po uszy
No nie mają moich odcisków bo skąd, ale pomyslałam, że jak zdejmą, to zawołąją mnie żeby zdjąć moje i porównać. myślę i biorę wszystko pod uwagę. przeciez mogą tak zrobić nie?

Gość bgbdbb
[zgłoś do usunięcia] o boziu jedyny A maja twoje odciski w bazie danych ? Jak nie to co im z tego ze zdejma z portfela jak nie ma z czym porownac Mysl troche kobieto . Tylko że zdejmą odciski z ortfela i wezwą koleżankę i wówczas sobie porównają ( jak ją znów wezwą to sobie pobiorą ).

Czy bylaś przesłuchiwana w charakterze świadka na komendzie? jesli tak to zapewne zostałas pouczona z art 233kk. a tam jest wyraźnie napisane..(...) kto zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Gość wpadłam po uszy
no wzywają, bo wrócił portfel ale bez kasy. nie powiedziała mi ile było kasy, ale jak mówiła do mnie, to powiedziała coś o 300 zł, zreflektowała się i zaraz po tym dodała: np 300 zł. Więc może bło 300 zł., to jest moje gdybanie

Gość bgbdbb
Nikt Cię do więzienia nie wsadzi !!!! co najwyżej wyrok w zawiasach na jakiś czas który potem się zaciera . Do wiezenia nie pójdziesz :-)

Gość wpadłam po uszy
no powiedziała mi, że za zatajanie jest kara... a ja głupia nadal brnęłam w to, bo stwierdziłam, że już głupio się wycofać. załuje

Gość o boziu jedyny
Nie daj sobie pobrac odciskow :D Jestes jako swiadek, mozesz odmowic a sila wziasc nie moga. Tak samo jak zeznan mozesz odmowic.

Gość o boziu jedyny
Bylam w kinie ale przed kinem wypilam pol litra dla lepszego klimatu i w polowie filmu film mi sie urwal. Dziekuje do widzenia.

Gość Limonka2345
Za dużo dziwnych rzeczy opowiadasz ... przyznaj się gwizdłaś kasę ... Dlaczego nie powiedziałaś o znalezisku koleżance?

Gość wpadłam po uszy
no wiem, ze do więzienia mnie nie wsadzą, ale nawet ten wyrok w zawiasach nieciekawie brzmi. Poza tym nakręciłam trochę, ale nie ukradłam niczego ; ( więc aż tak źle nie postąpiłam :(((

A skąd wiedzieli, że akurat ciebie mają wzywać? Przecież w kinie było mnóstwo osób. Czy wszystkich wzywali? Dla paru groszy? Nie wierzę:o

Gość o boziu jedyny
Podala swoja ulice z innymi numerami ;) Jak w kinie byla tylko jedna osoba z tej ulicy to daleko szukac nie trzeba :P

Gość wpadłam po uszy
oni wzywali osoby, które rezerwowały bilet wiec mieli nr telefonu i nazwiko. w kinie było raptem 18 osób. Nie wiadomo ile było w portfelu