Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysokorosla

Moje dziecko jest zbyt wysokie!

Polecane posty

Gość wysokorosla

To nie jest kolejny temat mamusiek o tym,ze jej dziecko jest zaa dlugie,za duzo wazy i sasiadki nadziwic sie nie moga :-o Nie! Mnie interesuje jak w tych czasach leczy sie wysokoroslosc.Ja majac 13 lat mierzylam 179 cm wzrostu.I wiecie co mnie uratowalo? Zaczelam palic,naprawde! Blad,ale dopiero przestalam rosnac.Fajki rzucilam. Kiedys podchodzilo sie inaczej do wszystkiego! Mnie faszerowali hormonami,co w efekcie dawalo tylko nadwage! Dzis jak patrze na swoje dziecko to wiem,ze bedzie cierpialo tak jak ja. Ma 18 miesiecy a mierzy 99cm.Urodzil sie majac 57cm.Czyli w normie.Ostatnio zwrocilam pediatrze na to uwage,ale mowil ze jest za wczesnie..ale przeciez on jest zbyt wysoki. szukam w necie informacji.Moze ktoras z was przez to przechodzila?

Gość To daj mu zapalic

Gość klementyna wodova
nie martw sie, wysoki wzrost u faceta to nie problem.

Gość wysokorosla
dziecko to nie facet

Gość sa ochronki pzreciwsloneczne
nie wiem jak sie elczy ale w lipcu sie dowiem bo ide z synem do endokrynologa ze wzgl na wzrost chocoaz ja nie widze problemu by byl za wysoki :) a na Twoim miejscu tez nei martwilabym sie na zapas, zwlaszcza ze jest chlopcem wiec mu wysokosc tylko n aplus idzie :) moj ma 2lata i 3 mce i ma ok 96cm, rok temu mial z 88 i tez byl najwyzszy

Ja mam 182 mąż 191 i do tego jesteśmy bardzo szczupli mój mały ma 3,5 roku nie wiem ile dokładnie ma wzrostu bo go dawno nie mierzyłam ale nosi ubranka na 104 lub na 3-4 latka w zalezności od rozmiarówki. Jest wysoki i niektórzy mówią ze wygląda na 5 lat conajmniej na bilansie 2latka był w górnej granicy siatki centylowej Lekarka powiedziała ze gdybyśmy oboje z mężem byli niskiego lub średniego wzrostu można by sie było martwić a tak to mały bedzie wysoki po rodzicach i tyle.

Gość OnaWaw30
Dziewczyno nie masz wiekszych problemów? Ja mam 185, moj maz 192 i ledwo wyobrazam sobie jak wysokie moze byc moje dziecko. Mam siostrzenca, w drugie urodziny przekroczył metr, teraz ma 2 lata i 8 miesiecy i ma 108 cm. I nikt paniki nie robi, cecha rodzinna. opanuj sie.

Gość wysokorosla
Dziewczyno nie mam,bo wysokoroslosc to jest powazny problem! Ja do dzis jestem kaleka,bo mam niezrosniete kosci w kolanach! Paniki nie robię,po prostu wole wczesniej sie orientowac niz tak jak moja matka,kiedy bylo juz za pozno i nie moglam cwiczyc na WF bo mialam"dziury" w kosciach

Wysokorosła,mam koleżankę,która też bardzo szybko rosła.Pasjonowała się koszykówką.Niestety,podczas treningów,kości nadwątlone przez zbyt szybkie rośnięcie,nie wytrzymały.Przeszła kilka operacji i ze sportem mogła się pożegnać.Bardzo długo chodziła o kulach.Teraz żyje normalnie.Nie wiem,czy to podobny problem,czy to,że zbyt szybko rosłą,trzeba było leczyć.Wtedy nie wnikałam w takie rzeczy :) Twój synek faktycznie jest duży,ale czy już przekracza normy? Poobserwuj go trochę,nanoś np co 2 miesiące na siatkę centylową jego dokładny wzrost i będziesz mogła zaobserwować,jak szybko rośnie. Zawsze to jakiś "dowód rzeczowy" dla pediatry.

Moje dziecko ma 3 latka i mierzy 116cm. Ale myslę ze jak Ty miałaś takie problemy to poszukaj dobrego pediatry,którego zainteresuje Twój problem..

Gość gość
POdnoszę! Corka ma 2l i wzrostu 98 cm Jamam168/169 cm a maz 180cm Boje sie ze z takim wzrostem juz bedzie bardzo wysoka. Pediatra uwaza ze w normie ale ja sie boje. Jest tu mama tak wysokiego 2latka??

pani nade mną: mam problem z córką ale on się zaczął jak skończyła 2 latka od prawie 4 lat jest o 10 cm za duża, czekam...może w końcu stanie ma 6 i pół roku i 130cm dzieci w jej grupie mają 110-120cm

moja teraz powinna mieć maksymalnie 122 a tak każdy mówi że wygląda na 9 lat.. ludzie pytają czy idzie do drugiej czy do trzeciej klasy... no niestety są takie dzieci..

Gość gość
Chyba trochę przesadzasz że dzieci w wieku 6 i pół roku mają 110-120 cm. Moja córka jest w tym samym wieku i ma 122cm a nadal wiele dzieci z grupy jest od niej wyższych więc chyba wszystko jest w normie.

Gość gość
rosnie sie głownie do momentu , kiedy sie dojrzeje. ja mialam straszne kompleksy, bo majac 10 lat bylam najwyzsza w klasie, wyzsza od chlopców. Akurat w tym wieku dostalam miesiaczki i pzrestalam rosnac. I teraz jestem, z przeprosz., kurd**elek

akurat w grupie mojej córki są same małe dzieci jest tylko jeszcze jedna dziewczynka i jeden chłopiec co maja maks 122 reszta ledwo 110 ma ona jest o głowe wyższa od większości:( moja 11 letnia siostra jest wyższa o 1cm od mojej córki

Gość gość
Sama jestem bardzo wysoka 178-180 naprawdę zależy od pomiaru:), kompleksy całe życie. Z tego też powodu, przyznaje, ciesze się, że moje dziecko to chłopiec. Wysoki facet to co innego niż kobieta...