Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama po wychowawczym

Czy jesli odmówię podpisania nowej umowy to mogę zlożyć jeszcze wypowiedzenie

Polecane posty

wróciłam z urlopu wychowawczego i pracodawca chce mnie przenieść na nowe miejsce, nowy angaż jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia, teraz zastanawiam się nad tym czy jeśli dostanę tzw.propozycję nie do odrzucenia, czyli albo podpisuję i pracuję na nowym miejscu albo nie podpisuję co się równa z rozwiązaniem umowy to czy mogę powiedzieć, że chcę przeczytać umowę i zastanowić się i wrócić z wypowiedzeniem? czy moje wypowiedzenie nie będzie ważne w tym momencie?

nie wiem co robić po prostu, umowa nowa jest nie do przyjęcia, ale nie chcę by to pracodawca wypowiedział mi pracę, bo wiem, ze nie stanie się to za porozumieniem stron, ale argumentacja użyta na wypowiedzeniu nabrudzi mi na przyszłość i bdę miała problem ze znalezieniem pracy, wiem to, bo już wcześniej zwalniano osoby z naszej firmy i miały potem duży problem...może lepiej podpisać umowę a potem po upłynięciu jakiegoś czasu zwolnić się.bardzo proszę o poradę.

nie wiem co robić po prostu, umowa nowa jest nie do przyjęcia, ale nie chcę by to pracodawca wypowiedział mi pracę, bo wiem, ze nie stanie się to za porozumieniem stron, ale argumentacja użyta na wypowiedzeniu nabrudzi mi na przyszłość i bdę miała problem ze znalezieniem pracy, wiem to, bo już wcześniej zwalniano osoby z naszej firmy i miały potem duży problem...może lepiej podpisać umowę a potem po upłynięciu jakiegoś czasu zwolnić się.bardzo proszę o poradę.

czy nikt nie może mi doradzić? chcę być przygotowana na każdy wariant. jeszcze raz ślicznie proszę

wydaje mi się, że nie podpisanie nowych warunków pracy wiąże się automatycznie z rozwiązaniem umowy o pracę, czyli w tym momencie pracodawca daje Ci wypowiedzenie. Może jakbyś 1 dnia po powrocie z wychowawczego złożyła wypowiedzenie to wtedy pracodawca je przyjmie. Nie rozumiem jednak dlaczego chcesz tak zrobić. Jeśli to pracodawca Cię zwalnia to wtedy masz prawo do zasiłku a tak zostajesz bez pracy i bez niczego.

Pracodawca w wypowiedzeniu ma obowiązek podać rzeczywisty powód rozwiązania umowy. Jeśli ci nabruździ, możesz iść do sądu pracy.