Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gawcio

spacery 6 latka

Polecane posty

Gość gawcio

Bardzo prosze o poradę. Jak długi odcinek trasy moze przejśc jednostajnie dziecko 6 letnie? Pklanuje wycieczkę, której trasa ma ok 2 km.

Gość nanananna
spokojnie to moje 4 latki do morskiego oka doszły 9 km w jedną strone

Jeśli normalnie chodzisz z dzieckiem na spacery to te 2 km przejdzie bez problemu.Też miałam kiedyś takie obawy co do córki a okazało się że prędzej ja się męczę.Dzieci są tak zaaferowane tym co widzą i przeżywają po drodze że zmęczenie chyba czują dopiero wieczorem jak w łóżku padają w ciągu kilku sekund.

Spokojnie da radę :) Moja córka podczas codziennych zabaw nabiega się tyle,że niezła trasa by z tego wyszła :)

Gość jaaja
Gdy moja córka miała 6 lat, pojechała ze mną na obóz wędrowny (byłam tam wychowawczynią). Bez trudu nadążała za innymi, starszymi dziećmi. Robiła dziennie ok. 10 - 15 km, a w godzine po zakończeniu marszu bawiła się, biegając z dzieciakami na boisku. Rok później chodziła ze mną na kilkugodzinne wycieczki w górach. Trzeba jednak dodac, że "od zawsze" dużo spacerowałyśmy...

Oczywiście że da radę ;) No chyba że wychodzisz z dzieckiem na spacer który trwa 15 minut co innego :D Dla porównania w lipcu byłam z niespełna 4-latkiem w Zakopcu na 10 dni.Codziennie długie trasy -Morskie oko,kasprowy,wszystkie doliny....I jedyna osoba która opóźnia marsz to byłam ja :D:P