Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggggggggg

właśnie obejrzałam człowieka z marmuru...

Polecane posty

Gość ggggggggggggg

...i stwierdziłam, że ten film jest głupi. Ciekawe co o nim powiedzieliby ludzie w Chinach dziś. To by mnie interesowało. Odbiór tego filmu w Chinach 2010. Muszę to sprawdzić...

Gość ggggggggggggg
ten film jest tak polski, że można OSZALEĆ. Ale kilka wątków jest tam niezłych - dwóch kolegów, jeden zdrajca(?) - sprawca kalectwa drugiego, żona - nie żona, no i syn. No to jest koszmar. Ale ta zdrada , to jeżdżenie od wioski do wioski, proces szpiegów... co np. na to chińska komuna, nie? To ciekawe.

Gość byle co jesz byle co powiesz
:P

Gość ggggggggggggg
i moje pytanie - czy w tym filmie liczy sie śmierć człowieka? No bo nie wiem - komunista nie umiera - zasadniczy wniosek. może to jest film to jest problem śmierci w komunizmie, nie? Muszę go jeszcze przeanalizować...

Gość ggggggggggggg
Wiecie co - pod koniec tego filmu dostaję kociokwiku w jakich czasach został nakręcony - i co? Czy ta kamera i taśma cudza są ważne? No takie pytania rózne - i ta rodzina w tym środku. Za dużo tej rodziny - i bardzo niezrozumiała bo ślub , ślub - to tam jest mało ważne. A wiecie czemu ten ślub jest taki niejasny? Ja wiem czemu ten ślub się tak zamazał w tym filmie - nie powinien ale się zamazał. Nie powienien, ale zamazał się.

Gość ggggggggggggg
Powiem wam brakuje mi w tym filmie co sie stało z tym Birkutem - jak umarł. Brakuje mi tego - no jest dalszy ciąg, ale przecież ludzie umierają. No zdarza się. co się stało dalej? Jedynie ciekawość pusta, ale jednak - no taka jest Polska. Kto to widział taki pogrzeb zrobić idiotyczny jak ostatnio? Ale jednak tak jest - czemu. I grobowiec. I co? I to już koniec... zdaniem wielu. ?

Gość ggggggggggggg
film powiem wam jest ciekawy, ale nie jest zbyt mądry. Czegoś mi w nim brakuje, żeby miał motto jakieś ponadczasowe dla wszystkich. Coś bym dodała i coś bym ujęła. Może ta smierć trzeba było podkreślić i wycofać się z problemu ślubu? Bo tak - bo wtedy by to musiał być film o tym po co ten ślub, a to nie był o tym film bo tam świat sie zaczął po wojnie. Komuną. A to nie jest prawda. Świat istniał już dawniej i CHYBA tego mi tam brakuje - tej podkrakowskiej wsi... coś tam jest z niej ale co? No ale wtedy by za darmo se tego nie mógł nakręcić, nie?

Gość ggggggggggggg
Teraz też jest mroczny okres. Mnie interesują same filmy bo lubię kino i tyle. Na Zachodzie by takiej kariery nie zrobił czy w USA bo był niemoralny - trochę lepiej rozgrywają te kariery tam - nie podoba się postawa moralna - wio!. Kamerę i taśmę się Agnieszce odbiera to znajdzie sobie męża i normalnie życie ułoży jak fika, a nie ma z czym. Ale w komunie... no to też jedynie w komunie choć właśnie temu był tyle cwańszy. I problemem zostają zarobki aktorów w USA w porównaniu do polskiej komuny, te całe głupie gwiazdy ich, których powinno nie być juz w tej chwili i ich ukochana gwiazda - godny następca Majkela Dż. czyli... mąż Agnieszki z Człowieka z maemuru.

Gość ggggggggggggg
czyli mąż Agnieszki z Człowieka z żelaza - może tak miało być. No i tyle. A co? teraz jest inaczej? Ani radia ani telewizji. Po co wam ta komuna w tej Polsce? Nielepsza jest wiara? Po co komu komunizm? Nie wiem - to se zróbcie jakąś rewolucję wraz z powrotem komuny jak dla mnie - DOSŁOWNIE - wytnijcie sobie w pień waszą artystokrację na świecie bo was zniszczą oni. Żeby nie było że Zachód . Sami sie wyniszczycie własną głupotą ich zdaniem. Oni wam tylko pomogą już bo co robić?

Gość czy Ty od Bachledy??

Gość ggggggggggggg
Nie - człowiek z marmuru jest mądry. Jeszcze go kilka razy zobaczę - tylko musi być odczytany właściwie. Dostał nagrody nie może bć głupi - to film o zyciu,które było głupie, bo tak żyć to straszne, ale film nie może być głupi. I tyle.

Gość ggggggggggggg
No i gdzie wasza wielka gwiazda, co? Robiła się na Jandę a była zwykłym deklem - za taką ją wzięli no ale... podobno była wielką gwiazdą... jak ksieżyc w pełni?

Gość może żonka jeggo
za dużo psychologizmu i gubi się sens:) jestem żoną filmowa to wiem:P:classic_cool: trzy kolory..fajne tytuły...budzą ciekawosc...i lubiłam..bo..grały tam niepolskie łądne katorki:classic_cool: teraz mam inną na oku: anna valle...mogłaby zagrac z moim mężem:D

Gość ggggggggggggg
coś tam na kńcu mogła mieć tego Człowieka z marmuru ta Agnieszka - no w sumie... ale ubrana była inaczej, coś sie zmieniło, nie? w sumie nagrody dostał... może być.

Gość ggggggggggggg
Eee tam - lepszy Wajda bo kręcił o komunie. Trzy kolory... Dekalog - to proste - masz moralność tylko ją pokaż. A nakręć film o komunie. Kieślowski nie miał takiego filmu, nie? I dlatego wolę Wajdę. A poza tym ta Francja - nie przekonują mnie ci żydokomuniści. Ale morderców już macie wszędzie wokół siebie - zauważyliście? Rosjanie - mordercy, Niemcy -mordercy , Francuzi - mordercy. Zostają wam Czesi bo... jeszcze nikogo nie zabili. I Zydzi - no ale Żydzi zabili Boga i należało ich ograć. Poza tym to są żydokomuniści już. To świry - wiem to na swoim przykładzie. Już wole szpicli hitelrowskich niż żydokomunistów :(

Gość ggggggggggggg
Jak chcecie coś w USA to tylko przez Niemców - z francji was i tak cofną do Niemiec - tam jest błąd - znaczy tu w Europie, że nie ma niemieckiego Hollywoodu i o to by Cannes miało sens, a tak was cofną i koniec. Przez francję już nikt z Polski niczego nie osiągnie w USA - moim zdaniem. Przez waszą artystokrację. Taki zawód prestiżowy - nie dadzą moim zdaniem już nigdy nikomu bez Niemiec w USA.

Gość ggggggggggggg
Jednak powiem wam ten Zachód ma rację - musibyć reżyser moralny czy jakoś morlanie wyglądać żeby sie liczyć w społeczeństwie. Aktor nie tak bardzo, od reżysera zależy więcej - np. dobór tematu, nie? Dobór tematu filmu - aktor jest lepszy/gorszy - zostaje ten OBRAZ. Dlatego reżyser musi być moralny. I tyle - i mają rację. To są za duże pieniądze by reżyser mógł być przepity razem z tą kasą. No i zostają te zasmolone hollywoodzkie gwiazdy, które sensu mają zero i dlatego znowu Zydzi rulez. :(

Gość ggggggggggggg
Ten Kieślowski musiałby coś w USA znaczyć żeby sobie przez niego wrócić. On tam nic nie znaczył. Zostaje tylko Wajda jak dla mnie. Polański zostaje waszej arytokracji - już ich tam sobie przebadają, co robią i tak dalej. I tak sie do nich dobiorą - później możecie już do nich tylko strzelać albo zamkną się sami z siebie i po cichu was ograją. Nie ma innego wyjścia, a co oni tu osiągnęli - zajechali se państwo i sie mądrzą. To już jest szczyt. Już gorzej nie może być i koniec. Ukrócą to na zawsze i tyle.

Gość ggggggggggggg
Powiem wam ja tez jestem ograna przez żydokomunistyczne zera polskie. ale co to może być wart taki człowiek? Ja wiem jak sobie wrócę do wielu rzeczy - dzięki Bogu, ale tyle zer co we własnej rodzinie nie widziałam. i tak dalej. i ta komuna - matko po co tej mojej matce ta komuna? No dobra jest i tyle, ale ona fioła dostała na punkcie tej komuny. Ojciec to samo. A ja jedna choroba psychiczna od małego przez komunę. No ale też by tak nie było gdybym do propolskiego liceum nie poszła - po co mi w tej komunie jakaś snobistyczna , elitarna szkoła politologów. Nie wiem :( Tak to jest jak sie ma chorą psychicznie matkę - nieleczoną.

Gość ggggggggggggg
Może ktoś cos tam na tym Kieślowskim w tym USA, ale zarobić to tylko trzymając sie Wajdy moim zdaniem. I przez Europę. Bo tak to nie ma szans. Jak umrze to zaraz powinny być książki o jego twórczości w Polsce i polskie tłumaczenia na zachodzie i tak se każdy może wrócić , a inaczej? Nie za bardzo chyba. W Niemczech może jedynie Kieślowski jeśli kogoś tam Dekalog zainteresuje... albo 3 kolory...

Gość ggggggggggggg
Bo Kieślowski dla mnie jest trudny i prosty zarazm. USA jest proste. No to coś polskiego - Dekalog - to nie jest polskie w ogóle. To jest żydoiwski pomysł. Trzy kolory... hmmm no to bez Dekalogu i tyle. Ale se jest. Jak dla mnie.

Gość może żonka jeggo
a ja uwazam, ze takie filmy jacy reżyserzy/aktorzy. ja tam o żadnym nie mam zamiaru mowic..a co to moja rodzina:D??

Gość ggggggggggggg
ale ten Człowiek z marmuru to tez film o obłudzie rodzinnej. W sumie córka listonosza reżyserką - nieźle. Nadawała sie, ale jakby miała ojca partyjniaka, a to taki zwykły listonosz. I co dalej, nie? No tyle... ja bym tam bardziej wiarę zaakcentowała, żeby postawić tej komunie pytania egzystencjalne bo wyszedł mi ślub i grób. I jakaś dziwna kasa. I to Zakopane i Kraków , nie? Ten ślub i grób, a chrzest? Zabrakło mi chrztu. Taki chiński kocioł, nie?

Gość ggggggggggggg
Ale takiej rodziny jaką ja mam to już nikt nie ma. Ale i tak wiem jak sie z nimi rozprawić - zera niemoralne i nieludzkie, takie szmaty ludzkie jak ta Hanka Birkuta, no ale znudziła sie babie bieda to ma bogactwo :( I tyle. I jeszcze żydokomunista - a to już wolę szmatę od każdego żydokomunisty. To powinien się zrzec żydostwa swego bo w sumie każdy mysli, że jak Zyd to Biblia, nie? To Mojżesz i Dekalog, nie? A to własnie nie - to jest zydokomunizm w to miejsce. No to ale won mi z żydowskim pochodzeniem. Polak i koniec. Bez sensu jakiś żydokomunizm, nie? A w Izraelu są tacy? Jak tam tacy siedzą, a jak nie to niech ich też wytną w pień. Zydokomuna - no bez przesady. Lenin bo zrobił rewolucję i koniec. Moje zdanie.

Gość ggggggggggggg
wiecie - to społeczenstwo polskie w tej chwili jest tak zakłamane, niemoralne, że jedynie Zydzi z Uni wam zostają. Nikt normalny. Jeden wielki farel - tego się boją wszyscy. Wszystko niszczą, wszystkich niszczą. Piją, źle się prowadzą, kradną. No obłęd. Krzyże rwą ze ścian dzieci szkolne - no weźcie jakie piekło. Nagle pogrzeb dwa dni jakiejś bandy wariatów. Nie wiem kto normalny chce tak żyć. Czasy gorzej niż po II wojnie światowej JAK DLA MNIE. Własna rodzina cię zniszczy. Agnieszka przynajmniej mogła na ojca liczyć, a ja? Skreśliłam menela i koniec. :(

Gość ggggggggggggg
Do was się powinni i MUsZĄ sie przyznać jedynie Żydzi bo im w końcu ten Auschitz ich zajedziecie dokumentnie z czego leja. No ale jak chca mieć muzeum to niech sie tym przejmują. Nikt już na to grosza nie da jak znam zycie. Na wszystko, ale nie na to. Bo nie i już. Niech se to sami utrzymują jak znam zycie. tez bym nie dała ani grosza na ten Auschwitz - takie zera to są. sami niech se bulą na swój PAŁAC.