Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

potrącenie komornicze

Polecane posty

Gość

Czy orientuje się ktoś na temat potrąceń komorniczych?Mój narzeczony dostał wczoraj pismo od komornika sądowego o zajęciu wynagrodzenia,narzeczony w umowie ma,że jest zatrudniony na najniższą krajową tj.1317 zł brutto i zastanawia mnie to czy komornik ma prawo od najniższej krajowej odciągnąć dług.

Gość chdonikowy latawiec
ma prawo

Gość
prosiłam o rade,a nie glupie komentarze.

Gość samotna wsród ludzi
Najniższa pensja podlega ochronie. Jedynie alimenty noglyby być ściągane.

Gość Czołgista
Moze moze, jak sie nie myle to 1/4 wynagrodzenia moze sobie zabrac, nawet jak to minimalna krajowa.

Gość Czołgista
"Najniższa pensja podlega ochronie" Ale bzdura :D

Gość
no właśnie nie bzdura,ja też wyczytałam w kodeksie pracy,ze najniższa krajowa jest wolna od potrąceń,nie wiem tylko dlaczego komornik cos takiego przysłał.

Gość Czołgista
B.Z.D.U.R.A Alimenty mozna sciagac, ale jak przyjdzie komornik bo ktos nie placi kredytu albo rachunkow to juz nie ? hhehehehehheheheheh

Gość
akurat dług nie powstał dlatego,ze mój narzeczony jest złodziejem czy naciągaczem.dostał mandat,którego nie przyjął,bo miał rację,ale policja przecież namądrzejsza.W sądzie nie miał swiadków więc z 2 miśakami przegrał.

Gość samotna wsród ludzi
Przeczytajcie Kodeks Pracy. Z najniższej krajowej nie można ściągać zajęć komorniczych Art.87.1 paragraf 1

Gość chdonikowy latawiec
wiec reasumujac w sadzie porzegral, orzeczona zostala grzywna, ktorej nie splacil, sad wszczal egzekucje, tak? a wystarczylo zlozyc wniosek o raty placic po 20zl i byloby po sprawie rzeczywiscie uparyty ten Twoj facet

Gość oddawaj moje 100 milionów
komornik z urzędu skarbowego bo pewnie takiego ma jesli chodzi o mandat ,na 100% ściągnie z wynagrodzenia ,choćby zarabiał 600 zl na rękę to ściągnie ,nie wspominając że zabierze pieniążki z rocznego zeznania podatkowego jeśli takowe ma :) komornik ma prawo z najniższej renty ściągać zadłużenie względem państwa i nie tylko :)

raczej głupi nie dość, ze i tak musi zapłacic mandat, to jeszcze za sprawę w sądzie i koszty manipulacyjne komornikowi pewnie ze 2 albo 3 razy tyle, ile mial tego mandatu