Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fred 30 lat

Powinni zmienić prawo odnośnie uznawania dzieci przez ojców - jest nieżyciowe

Polecane posty

Gość Fred 30 lat

Podam przykład. Szmata się puści i wpadnie a mężowi nic nie mówi. Później urodzi i minie pół roku. Mimo, że to nie jego dziecko to ma płacić alimenty :-o A głupia dziwka śmieje mu się w twarz :-o Powinni wprowadzić obowiązkowe badania genetyczne i jeśli się okaże że szmata oszukała męża i dziecko nie jest jego to po pierwsze jej dane powinny być podane do publicznej wiadomości np do gazety, ta dziwka opłaca koszt badań genetycznych i płaci odszkodowanie swojemu facetowi, którego oszukała. Należy zebrać podpisy by zmienić prawo bo to jest na prawdę chore a szmaty się będą bezkarnie śmiać w twarz :-o

Gość Black Eyes
tez tak uważam, że o tym powinni decydowac badania a nie czas pół roku...

Gość gdfgdfd
nie wiedzialem naprawde po hooju dlaczego mamplacic za nieswojego bachora tylko qrwy

Gość dokladnie to jest
beznadziejne i glupie. powinni to zmienic, ale jest wiecej takich ustaw niestety.

Gość nieznająca prawa
Naprawdę jest takie prawo że pół roku od porodu? A nie od czasu jak się mąż dowie prawdy? Pytam, bo naprawdę nie wiem i zaszokowało mnie to strasznie. Jestem za tym aby bezterminowo...

Gość eksy
a co z facetem ktory zdradzi zone i zrobi dziecko kochance? powinien placic żonie odszkodowanie? a kochance odszkodowanie i alimenty na dziecko?

Gość dziecko urodzone w trakcie
zwiazku tzn przed rozwodem bądz 300 dni po rozwodzie- domniemanym ojcem jest mąz /były mąż

Gość eksy
no tak, a na moje pytanie ponowie nie znaja odpowiedzi, bo pewnie nie wygodne

Gość Fred 30 lat
Jestem w szoku, że tak wiele dziewczyn protestuje pod tym co napisałem:-o To tylko świadczy o waszej moralności szmaty :-o "Liczy się dobro dziecka" - czyli matka może pierrrdolić się ile wlezie, dzieci ze zdrad a Bogu ducha winny facet który jest oszukiwany ma na te dzieci łożyć ??? Mam płacić za przyjemności zdziry ????? :-o

Gość nieznająca prawa
Nie uogólniaj Fred, ja Cię popieram!

Gość eksy
źle mnie zrozumieliście. Zakładając że wasza propozycja by przeszła, i facet który nie jest ojcem dziecka mimo że pozostawał w momencie poczecia, porodu itd w zwiazku z dana kobiera nie łoży na dziecko bo nie jest jego. Wasza propozycja ma na celu ukaranie kobiety za zdradę ktorej efektem jest dziecko. No to jak proponujecie ukarac faceta ktory zdradzajac zonę ma dziecko z kochanka?

Gość dfgdfgssss
test na ojcostwo to podstawa bez zgody matki takie sa czasy

Gość eksy
Fred proponuje placic odszkodowanie facetowi zdradzonemu i oszukanemu, więc czemu sie burzycie jak proponuje takie samo odszkodowanie dla kobiety zdradzonej i oszkanej?

no to ponawiam pytanie - jak maz zrobi kochance dziecko i nie ma kasy albo maja wspolna kase z zona, to z czego idzie na alimenty? no z ich wspolnych pieniedzy, moze nawet zarobionych przez zone jak maz na bezrobciu. wiem, bo sama kiedys placilam na takiego dzieciaka.. prawo mnie nie zmuszalo, bo nie bylismy malzenstwem, ale mielismy wspolna kase i zamiast pieniadze odkladac na nasze dziecko to placilismy na dziecko z jego zdrady! nie wazne ze sie zdzir puszczal na boku.. moze to i dobrze, ze tak jest, bo inaczej dzieciak zostal by bez niczego.

dokladnie, caly czas gadacie, zeby szmate ukarac, a to niby nie ma odwrotnych sytuacji ze zona placi alimenty na jego dziecko? albo jego rodzice? no co winni oni sa ze on chcial sobie podupczyc na boku? prawo chroni dziecko.

"jej dane powinny być podane do publicznej wiadomości np do gazety, ta dzi**a opłaca koszt badań genetycznych i płaci odszkodowanie swojemu facetowi, którego oszukała. " gdyby to mialo odniesc sie takze do mezczyzn.. to: 1. gazety nie podawalyby wiadomosci z kraju i ze swiata tylko pelne bylyby imion i nazwisk zdradzajacych mezczyzn i kobiet. 2. bylabym bogata - dostalabym odszkodowanie za to ze moj byly zrobil dzieciaka innej i jeszcze musial jej z naszych wspolnych pieniedzy kase dawac. bylo nie bylo bylismy biedniejsi co miesiac o 400 zl z jego winy.

Gość Ten temat został założony
Niech zgadnę: wybrałeś sobie piękną pindzię za żonę i teraz się dziwisz, że puściła Cię w trąbę z innym jełopem? Myślcie, Panowie, mózgiem decydując się na związek i małżeństwo. Jak się szuka wśród różowych panienek, to później są takie kwiatki. Sam jesteś sobie winien, niestety :o

Gość frentii
Jestem kobieta i uwazam, ze nakaz placenia alimentow na nieswoje dziecko+niemoznosc przeprowadzenia badania DNA bez zgody matki(ktora sie zgodzi wiedzac, ze klamie) jest wielkim swinstwem i niesprawiedliwoscia.

Gość Ten temat został założony
Najlepszą karą dla faceta jest zostawienie mu dziecka na pół roku pod opiekę :D Po takim okresie, sam zgłosi się żeby płacić alimenty w wysokości 5000 zł :D

prawo powinno byc takie, ze mozna zrobic testy bez zgody matki. i to by wszystko zmienilo. fajnie takiemu facetowi, co zrobi dziecko babie i nie musi placic bo bedzie placil jej maz albo ona nie ma meza ale on po prostu sobie wyjedzie za granice. wiec to nie do konca tak jestescie pokrzywdzeni, bo mozecie sobie pobzykac i uciec od odpowiedzialnosci z latwoscia. ile takich przypadkow znacie, no przyznajcie sie. nie placi bo zarejestrowal dzialanosc ktora nie przynosi korzysci, bo konto puste, bo pracuje na czarno, bo nikt w polsce go nie moze znalezc.. a co maja te biedne dzieci zrobic? nikt juz oprocz matki to o dziecku nie mysli.

zeby bylo smieszniej to moj byly dostaje od panstwa na dziecko w przeliczeniu na polskie 900 zl miesiecznie a matce w polsce z tego wysyla 400 bo powiedzial, ze nic nie dostal na dziecko. wiec nie dosc ze ma dzieciaka w dupie, to jeszcze sobie na nim zarabia. to jest dopiero niesprawiedliwosc.

aha , pewnie nawet by sie nie przyznal do ojcostwa gdyby tamta go nie szantazowala, ze mi powie (dowiedzialam sie kilka lat po fakcie), a teraz jak mu juz nie zalezy to tylko jego matka mu kaze wysylac pieniadze, zeby juz tak calkiem po swinsku nie postapic, bo w koncu geny.. no ale co 500 zl na czysto co miesiac jest zysku to jest.

Gość eksy
moje pytanie znów potraktowano milczeniem, a tak sie burzycie

Gość grrrrr
Zgadzam się prawo jest nieżyciowe. Powinna być możliwość zrobienia badań bez zgody matki. Obowiązkowe badania - zupełnie bez sensu. Znaczy kto ma za nie płacić. Państwo ? z jakiej paki, ja tam widzę lepsze zastosowania dla kasy z moich podatków, każdy sam? a jak rodzina nie chce to co ? Facet nie jest pewien to niech zrobi i płaci jak chce mieć pewność i wtedy macha kwitem ta dam wykreślamy z papierów i problem z głowy. W sumie badania są świetne bo skutecznie utrudniają od wykręcania się panom z dziecka (tłumaczenie typu: "to na pewno nie moje") jest obecnie znacznie trudniejsze :). Generalnie jest jednak częściej tak że to facet kombinuje jak tu alimentów nie płacić na własne dziecko (potwierdzone badaniem dna) niż kobieta usiłuje wrobić faceta w cudze dziecko (nie żeby to się nie zdarzało). Oczywiście może to być spowodowane tym że kobieta wrabiająca męża w cudze dziecko nie będzie się tym nikomu chwalić no i generalnie spotkała by się z ogólnym potępieniem zaś facet uchylający się od alimentów bardzo często jest poklepywany przez kolegów "że taki sprytny tej harpii nie da się wykorzystywać"