Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiek12345

income support

Polecane posty

Kasiu, czy ja moge bezposrednio do Ciebie na nr gg prosze, tylko nie wiem jaki, mam stare gg. Tak synek nosi nazwisko ojca. czy moge jakos to odwrocic u nich?ze od 2 tyg si enie kontaktuje..a co jesli beda chcieli jego dane?co mam mowic synek ma 8 msc i ja powinnam isc do pracy czy w ogole?czy chociaz kilka godzin..nie wiem jak pownno z tym byc. Moze mi cos podowiesz co z z tymi co dzownia i co z ta praca. I czy mi przysluguje bardziej tez IS czy ISA. Dziekuje szczerze. M.

Gość @ Kasia @
odpisalam :)

Gość urygasha
A czy samotna matka z niepelnosprawnym dzieckiem, pracujaca na part time (ponizej 16 godzin) moze starac sie o IS? Pracuje od pol roku, wczesniej maz nas utrzymywal ale sie rozstalismy. Czy myslicie ze mam szanse na IS? A jak odmowia to nie zabiora mi innych benefitow?

Hej Kasiu-oczywiscie wszystko czytam natychmiastowo. Nie chodzi mi jednak o to, ze chce podac inne nazwisko ojca dzeicka tylko o to, ze podalam iz przychodzi on do konrada 1 na 2 tyg. pytali o jego dochod powiedzialm, ze nie wiem, ale nie pytali jeszcze o jego imie i nazwisko, powiedzialm im, ze zrozumiam ich propozycje i jesli podejme deyzje to sie sama odezwe...wiec jesli beda ciagneli mnie za jezyk czy moge nie podawac im iformacji o nim. Dziekuje za wszystko.

Gość oliwiatsar
Zadzwoniłam do jobcentre ,żeby aplikować o income support. Przez około 3 godz (dosłownie) odpowiadałam na pytania przy pomocy polskiego tłumacza. Pytania były identyczne z tymi na formularzu dostępnym na ich stronie itd. Na końcu rozmowy poinformowano mnie , że ten oto formularz zostanie mi odesłany do podpisu i będę musiała go odesłać do lokalnego jobcentre wraz z wymaganymi dokumentami . Dostałam juz ten formularz i ku mojemu zdziweiniu, formularz wygląda inaczej. Nie zawiera w ogole wyjasnienia powodu , dla ktorego zgłaszam sie po zasiłek, odpowiedzi roznią sie z tymi ktore podawałam przez tel !!Jest mnostwo błędów i sprzeczności. A odpowiadałam na wszystkier pytania szczerze i zgodnie z prawdą. Ogólnie ten dokument jest tak wypełniony , że jestem pewna , że po jego odesłaniu nie otrzymam odpowiedzi pozytywnej. Wg mnie to celowe działanie i dyskryminacja na wstępie . Moze urzędniczka myślała , że skoro proszę o pomoc tłumacza nie znam angielskiego i nie zorientuje sie ze wprowadzono celowo błędy , nie wiem już sama co mam o tym myślec ale na pewno tego nie wyslę. Wg mnie to celowe mataczenie .

Gość gość
witam. Mam 23 lata,5 miesiecznego synka i jestem samotna matka. na samym poczatku stycznia zlozylam wniosek o income support i dalej zadnej odpowiedzi. dzwonie do nich ale oni caly czas mi mowia ze mam czekac na decyzje. ktos wiw jak dlugo zazwyczaj sie czeka? jestem w Anglii juz 4.5 roku a przepracowane mam ponad 2 lata.