Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążonaaa

Czy na początku ciąży jest to normalne

Polecane posty

Gość zaciążonaaa
a necie piszą o badaniu w szóstym tygodniu od miesiączki czy od zapłodnienia bo ja już się gubię w tym wszystkim

W necie piszą różne rzeczy i ja też sama nie wiem w co wierzyć. Ale jak była u lekarza, to byłam 2 dni po terminie @, więc byłam teoretycznie w 5 tygodniu od daty ostatniej miesiączki i lekarz powiedział, że to jest tak wczesna ciążą, że i tak nie będzie nic widać i się nie mylił. Zobaczył tylko pęcherzyk w macicy i powiedział, że na takim wczesnym etapie ciąży nic więcej nie da się zobaczyć.

Gość zaciążonaaa
aha czyli jak ja będę w dwa tygodnie po terminie to może prędzej będzie coś już widać?

Gość zaciążonaaa
zobaczymy oo nawet ten ból teraz ucichł:) Mam nadzieje że wszystko będzie oki:).A powiedz bolą Cię piersi?

Gość zaciazona nie panikuj
;) Wszystko bedzie dobrze. U mnie w 5 tygodniu nie bylo widac nic procz pecherzyka, lekarz mial mine niewyrazna, w 6 widzial malusienki zarodek, jego zdaniem za maly. Poszlam do innego, a ten powiedzial to samo co juz dziewczyny mowily Ci tutaj wczesniej. Nie ma powodów do obaw! Przyjeta jest wielkość umowna, która czasami sie rozni, wazne ze serduszko bije, a i ono czasem plata figle bo zaczyna teoretycznie bic 21 dni po zaplodnieniu, natomiast czasem iw 7 tygodniu go nie widac... ;) glowa do gory! A i jak w internecie czytasz to zawsze tygodnie sa podowane od terminu ostatniej miesiaczki.

Gość zaciążonaaa
dzięki za informację:)

Nie ma sprawy ;) Pamietaj ze stres w ciazy szkodzi dziecku duzo bardziej niz Ci sie wydaje. Wyluzuj ;) Ja jestem w 8 tygodniu - tez pobolewa mnie brzuch, czasem mam mdlosci, czasem czuje sie fatalnie - jakbym byla chora, przeziebiona, itp. Piersi bola mnie przeokropnie i tak jak Ty na poczatku sie stresowalam ;) Ale doszlam do wniosku ze nie zwariowalam do konca zeby 9 miesiecy zyc w takim stresie :P Będzie jak ma być! A ma być dobrze! :D

Gość zaciążonaaa
w sumie masz rację nic mi nie da stresowanie no pozatym że może narobić szkód a co mam być to będzie. Jeśli mam urodzić dzidzie za 9 miesięcy to znaczy że jest ciąża i wszystko będzie oki.:)

w 5-6 tygodniu nie bolaly mnie tak bardzo piersi ale sutki mialam jakby "poranione" kazdy dotyk, zalozenie stanika wykrzywialo mi mine :O Chodzilam po mieszkaniu polnago :P a w pracy sie krzywilam, bo stanik mnie "obcierał" :O Ale teraz jest ok, tylko bola piersi... Przytulenie sie sprawia mi okropny ból :O

Gość zaciążonaaa
mnie bardzo bolą przy dotyku nawet nie wiem czy dziś nie bardziej, ale jak ich nie dotykam to jest ok

Gość zaciążonaaa
do zaciazona nie panikuj a w którym tygodniu lekarz potwierdził Ci ciążę?

w 5 tygodniu (od ostatniej miesiaczki) trafilam na tydzien do szpitala (nie zwiazane z ciaza, ale lezalam na ginekologi w zwiazku z tym ze poinformowalam lekarza o tym ze test domowy i z krwi wykryl ciaze). Przy przyjmowaniu mnie nie bylo zarodka, tylko pecherzyk. 3 dni pozniej lekarz robil mi usg i stwierdzil ze nadal nic nie ma... a nastepnego dnia (dokladnie w dzien kiedy rozpoczal sie 6 tydzien) juz bylo widac zarodek i bijace serduszko. Ten lekarz od ostatniego usg, powiedzial mi wprost, ze wczoraj zarodek pewnie tez juz byl, ale lekarz nie widzial wiec... ;) Czasami nie warto sie stresowac, bo jakis margines pomylek wystepuje zawsze.

Gość zaciążonaaa
a powiedz mi pobolewa Cię brzuch?

boli boli, raz bardziej raz mniej, ale bol mniej wiecej taki jak na okres. Do tego mdlosci, zgaga (ktora dokuczala mi jeszcze przed zrobieniem testu i nie wiedzialam o co chodzi ;) ), no i wzdecia... Nie raz maz sie smieje ze mnie, ze juz mam ciazowy brzuch :P Jestem szczupla, ale mam tak przeokropne wzdecia, ze nie raz moj brzuch jest "przeogromny" ;)

Gość zaciążonaaa
aha czyli wychodzi na to że jestem panikarą. Pewnie ten ból jest normalny i skoro nie ma żadnych plamień i bóle nie sią dokuczliwe to nic złego się nie dzieje

A macie taki uczucie "pełności" w pochwie, jakby was wypełniał taki jakiś płyn, który za chwilę miał się wylać?

zaciazona wszystko w srodku Ci rosnie, macica sie powieksza w jakby nie bylo szybkim tempie wiec to logiczne ze sie rozciaga a rozciaganie do przyjemnosci nie nalezy ;) Naczytalam sie i nasluchalam opowiadan dziewczyn o tym ze bolala ich skora kiedy robily sie rozstępy - to tez rozciaganie. Mam w swoim otoczeniu kilka mam i wszystkie cierpialy na bole brzucha - jedne krocej inne dluzej, ale wszystkie maja zdrowe dzieciaczki ;)

Gość zaciążonaaa
ja tak chyba nie mam ale zauważyłam że coraz częściej chodzę to toalety.

Gość zaciążonaaa
trochę się uspokoiłam powiem wam że lepiej z kimś popisać niż opierać się tylko na napisanych artykułach w necie, można oszaleć od nich w każdym co innego pisze

Kasiulek ja na poczatku bylam strasznie "sucha" :O teraz jest lepiej, ale nie czuje czegos takiego jak opisujesz. Co do codzenia siku - w ciagu dnia chodze normalnie, natomiast w nocy nie moge wytrzymac i musze wstawac :O No i nie potrafie juz spac na brzuchu a to dopiero poczatek - tak jak pisalam wcesniej - wzdecia, plus ten pelen pecherz w nocy masakra :O

Gość zaciążonaaa
ja naszczęście jeszcze w nocy nie latam ale za to rano jak zacznę sikać to końca nie widać:)

zaciazona pewnie ze lepiej z kims pogadac. Tylko na to tez musisz uwazac ;) Wiem z doswiadczenia :P Kiedy nie daj boze trafisz w grono kobiet z zagrozona ciaza, czy mam chorych dzieci, zaczynasz doszukiwac sie w sobie wszystkich tych objawow... Sluchaj siebie ;) to najwazniejsze. Pamietaj ze pozytywne myslenie to polowa sukcesu ;)

Gość zaciążonaaa
mi natomiast zaczynają cisnąć spodnie a to dopiero początek:)

Gość zaciążonaaa
dzięki za wsparcie. A będę marudna i zapytam jeszcze o coś. Czy myślicie że jesli tempka utrzymuje się na wysokim poziomie to świadczy o tym że jest wszystko ok?

podobno tak, choc ja nigdy nie mierzylam ;) :P Ale teraz (w szpitalu zauwazylam i wytlumaczyla mi polozna ze w ciazy to norma) generalnie mam podwyzszona temperature ciala do ok 37 -37,5 stopni (pod pacha), tak ze chyba to tak ma wlasnie byc ;)

Gość AnnaMonika
Czesc Kochalismy sie z chlopakiem z nadzieje,ze dojdzie do zaplodnienia w dni plodne.Do planowanej kolejnej miesiaczki zostalo 6-7 dni.Czekam czekam czekam z wielka nadzieje ze sie udalo.Dzis rano robilam test podobno wykruwajacy ciaze na 6 dni dni przed data kolejnej miesiaczki i nic,jedna kreseczka.Objawy mam wlasnie takie jak wiele z pan opisujach tu na forum-klocia,uczucie ciagniecia w podbrzuszu i "lupania" w szyjce macicy,brodawki sutkowe staly sie bardzo tkliwe a piersi jakby lekko powiekszone.Strasznie sie boje,ze kolejny test tez wyswietli tylko jedna kreske, a musze czekac jeszcze 6 dni az sie wyszystko wyjasni :(

Gość zaciążonaaa
tempke jeśli chodzi o te sprawy to mierzy się w pochwie albo pod językiem. I właśnie po owulacji wzrasta i jeśli utrzymuje się na wysokim poziomie 37 to może świadczyć o ciąży:)