Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążonaaa

Czy na początku ciąży jest to normalne

Polecane posty

Gość zaciążonaaa
AnnaMonika myśle że najlepiej test robić tydzień po planowanym okresie wtedy nie opci żeby wyszedł nieprawidłowy

do AnnaMonika 6 dni przed miesiączką, to zdecydowanie za wcześnie na test. Powinno się go robić najwcześniej w dniu miesiączki.

Gość listopadowa mama
ja jestem w 10tygodniu. Na poczatku tez mialam bole, klocia, czasem myslalam, ze okres zaraz dostane. Lekarka powiedziala, ze wszystko jest ok, ze to normalne, poniewaz wszystko sie wewnatrz rozciaga, rosnie, z czasem powinno przejsc/ja juz praktycznie nie czuje tych bolow/. A serduszko uslyszalam w 8tyg, bo wtedy bylam na usg :) Co do testow. Ja wykonalam test w dniu spodziewanej miesiaczki i mi nie wyszedl. Dopiero po 3dniach po spodziewanej miesiaczce wyszla bardzo bladziudka kreseczka, az w koncy wykonalam 4testy i kazdego dnia krecha byla grubsza.

Gość zaciążonaaa
a mam pytanie kobietki co powiedziałyście jak poszłyscie do lekarza jak to ładnie powiedzieć Panie dokotorze zrobiłam test wyszedł pozytywnie i nie wystapila do tej pory miesiączka czy jak?

Gość zaciążonaaa
sory za głupie pytania stara baba jestem mam 27 lat a pytam się jak dziecko ale poprostu niewiem

Gość zaciążonaaa
???????

Ja jak poszłam, to akurat byłam pierwszy raz u tego lekarz (wcześniej chodziłam do innego) i na początku robił ze mną "wywiad". I zapytał się czy byłam kiedyś w ciąży, a ja powiedziałam, że "nie, ale właśnie podejrzewam, że jestem" :) Na twoim miejscu po prostu powiedziałabym, że podejrzewam, że jestem w ciąży, ponieważ spóźnia się miesiączka,a dodatkowo test wyszedł pozytywny. On już dalej będzie wiedział, co robić :)

Gość zaciążonaaa
dzięki za radę, sory , że tak głupio się pytam ale lepiej się upewnić niż wyjść na głupka u lekrza. Kurcze ciekawa jestem czy na tym etapie potwierdzi mi ciąże

Gość zaciążonaaa
Hej :) Byłam u lekarza ale dopiero dziś rano bo w piątek odwołał wizytę. I mamy pęchęrzyk ciążowy 1,02 5 tydzień . Powiedział że wszysto ok i następna wizyta za 3 tygodnie:). Również powiedział, że bóle brzucha niewielkie są normalne i nie ma się czym martwić:)

Gość zaciążonaaa
dzięki ja też:) jestem taka szczęśliwa:)bałam się strasznie tej wizyty. Na następnej napewno będzie już słychać serduszko i widać zarodeczek:)

Gość zaciążonaaa
ciekawe dlaczego kazał mi dopiero przyjść za 3 tygodnie a nie wcześniej ?

Gość zaciążonaaa
??

No właśnie po to, żeby już było coś widać. Jakbyś poszła za tydzień czy 2 to jeszcze byłoby mało widać i za 2 tygodnie musiałabyś iść znowu. A po co męczyć ciebie i dziecko tyloma badaniami USG. Lepiej pójść później i zobaczyć więcej :) A jakbyś poszła za tydzień i zobaczył np. sam zarodek bez akcji serca, to byś się zaraz przestraszyła, że coś jest nie tak i do kolejnej wizyty żyłabyś w stresie, mimo że być może już na drugi dzień byłoby widać serduszko. Jeśli nie dzieje się nic złego, nie plamisz, to lepiej poczekać.

Gość zaciążonaaa
pewnie masz racje napewno lekarz wie co robi. Pozatym mówił że pęchęrzyk jak na ten tydzień jest prawidłowy i wszystko jest ok:)

Gość zaciążonaaa
a jak Ty się czujesz?

Mnie od kilu dni męczą mdłości :o i mam już dość, a to dopiero początek. Jak sobie pomyślę, że jeszcze kilka tygodni tak będzie, to ja dziękuję ;)

Gość zaciążonaaa
mnie mdłości jeszcze naszczęście nie dopadły choć mogą na mnie spaść niespodziewanie. Co prawda rano za nim zjem śniadanie jest mi dziwnie ale później mi przechodzi.

Gość zaciążonaaa
to wychodzi na to że jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży:) A ile miał Twój pęcherzyk jak byłaś na usg jeśli mogę spytać?

Ja byłam dokładnie 34. dnia od ostatniej miesiączki i miał 4 mm albo 4.2 mm nie pamiętam dokładnie.

Gość zaciążonaaa
a to byłaś wcześniej odemnie:). A pobolewa Cię jeszcze czasem brzuch czy już nie?

Gość zaciążonaaa
mnie czasami pobolewa ale nie aż tak żeby brać nospę, lekarz stwierdził że bóle brzucha to normalne

No wiem, mi też tak mówił, ale powiedział też, że jak będzie bardzo bolało, to można Nospę brać, że to nie szkodzi dziecku. Normalnie bym nie brała, ale mieliśmy małą rodzinną imprezę i nie chciałam się męczyć, więc wzięłam i pomogło :)

Gość zaciążonaaa
Mnie chyba powoli zaczynają dopadać mdłości;(. Jak sobie z nimi radzisz?

No właśnie sobie nie radzę :o Męka niesamowita, nawet mi się nie chce z łóżka wstać. Jedyne co pomaga, ale na krótko, to coca-cola, paluszki solone, migdały.

Gość zaciążonaaa
Ja jeszcze nie mam jakiś strasznych mdłości ale powoli zacznają mnie dopadać. Coca cola dobry pomysł tylko nie za dużo bo jest niezdrowa:)