Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SILKE

aparat ma zębach

Polecane posty

Witam serdecznie ....mój pierwszy raz na forum . Jestem po wizycie u ortodonty i muszę podjąć bardzo ważna dla mnie decyzje . Nie jest łatwa , mam do wyrwania 4 zdrowe zęby i nie są to 8 ( to mnie przeraża .. osiem zdrowych zębów wyrwać od tak ) lub zakładam aparat Hyrax , który ma poszerzyć szczękę . Którą metodę mam wybrać , potrzebuję Waszych opinii .Mój ortodonta poleca hyrax ale zastrzegł że nie ma 100 % pewności że potem nie będzie trzeba rwać to urządzenie kosztuje z tego co pamiętam 1600 sam góra później dól kolejne koszty albo z wrażenia i przerażenia już źle usłyszałam. Ludziska Kochane pomocy . Rwać czy zakładać ?... ile Wy płacicie u siebie za tę przyjemność .

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze tylko zakladac aparat! nigdy w zyiu nie rwac zebow ktore sa zdrowe!

Gość zakladaj hyraxa
ale popytaj sie u innych lekarzy jeszcze bo z tego co kojarze hyrax to kwestia ok 600zl-pamietaj, ze za wyrwanie zebow tez bedziesz musiala zaplacic ja niestety musialam wyrwac 4 zdrowe zeby bo nawet hyrax by mi nie pomogl:(