Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotteczkaa

Kolejne pytanie z mojej strony

Polecane posty

a mianowicie : jestem na diecie 500 kcal ( tak, tak wiem, niezdrowa) ale zastanawiałam czy nie lepiej będzie mi jeść za zasadzie: zjedzone=spalone np w dzień kiedy spalam 800 kcal, jem 800 kcal itd. Co o tym myslicie? lepsze od 500?

No cóż, to co piszesz dotyczy obu diet. Obie są niezdrowe, ale zależy mi na odpowiedzi która korzystniejsza ( wybierając tylko z tych dwóch) ;)

a jeszcze jedno;) czy to możliwe że czarna bułka, wielkości pięści, z ziarnami waży 30 gram? ( na mojej wadze lepiej nie polegać...) 6IV2010- start 15IV2010-78 kg 17IV2010-77kg 22IV2010-76kg;)

stokroteczko - ale nawet jakbyś cały dzień leżała w łózku to Twój organizm spala więcej niz 800 kcal !

Gość ojbozeboze
Do czasu. Dlatego też zwalniasz sobie metabolizm. Cóż, jak każdy Polak, zmądrzejesz po szkodzie.

Popatrz a ja zjadam 1500 czasem więcej i też chudnę ;) jak zwolnisz sobie metabolizm to później będziesz szybko nabierała na wadze. Do końca zycia chcesz zjadać porcje tej wielkości ??

Po pierwsze: szkoda slow. Po drugie: ona i tak wie najlepiej. Po trzecie: nawet jak bedzie miala jojo, to i tak niczego nie zmieni. P.S. Szybka analiza. P.S.2 Jesli Twoje dzienne zapotrzebowanie to 2000kcal i dodatkowo spalasz 800, to dzienne wynosi 2800, a nie 800. Uwierz mi na slowo, mialem sporo matematyki przez 17 lat edukacji (nie, nie powtarzalem nigdy :D). P.S.3 Skad czerpalas wiedze nt. dietetyki? Bo chyba nie zastosowalas metody - a zrobie sobie diete glodowa, nie zaglebiajac sie w ogole w tematyke diet?

Tematyka diet jest mi bardzo znana ( swego czasu odchudzałam się zdrowo i przeczytałam trochę książek) i wiem, że to dieta głodowa, że po zakończeniu mogę znowu przytyć ale mój problem sięga głębiej i nie chce opisywać wszystkiego tu na forum;) Miło, ze chcecie pomóc, wyjaśnić itd- ale ja to naprawdę wiem! a dzięki tej diecie rozwiązałam wiele moich problemów ( bez wnikania) i na razie nie chce z niej rezygnować. Mam zamiar tak jeść do 15 maja, albo krócej, później powoli przejść na dietę 1500 kcal. Odpowiedź na moje pytanie już znam, także dalszych komentarzy z Waszej strony nie potrzebuje ;)

Przeciez to oczywiste, czego siega Twoj problem ... zludne uzaleznienie akceptacji wlasnej sylwetki od wygladu, co jest potrzebne do podjecia dzialania ... dlatego chcesz jak najszybciej schudnac, by w koncu zaczac zyc, badz byc gotowa na "pewne wydarzenie" ... ;)

Ty to wiesz jak manipulowac, teraz to ja bede glowkowal ... jakie to sa te wieksze problemy :P Pytanie ... zadane sobie ... dlaczego ktos, mimo posiadania wiedzy nt. tego, ze diety glodowkowe sa niedobre, je stosuje, mimo tego, ze sylwetka dla tej osoby nie jest wazna? Odpowiedz ... jeszcze analizuje ...