Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _dziewczyna_chłopaka_

Mój chłopak ma dwie twarze.

Polecane posty

Gość banko
sory7 ale nie doczytałam - ty masz 22 lata a on ?

Gość chlopak podbudowauje sobie
zamienilabym to krzeslo na noz :D i sie zgadzam ;] Autorki chlopak zapewne ma problemy z akceptacja i samoocena, te problemy powinien rozwiazac, bo beda objawiac sie na roznych plaszczyznach, ta sytuacja to pewnie tylko jedna z wielu gdzie ten problem moze sie pojawic, a powod tkwi glebiej i nad tym sam musi popracowac

Gość Ja jestem sam i szu
Dobra spadam, bo widze, ze autorka nie przyszla tu szukac rad, a poszukac slow pocieszenia i by wylac lzy. Ja za darmo terapii nie prowadze :D dalem rade zrob z nia co chcesz.

Gość Shepherds
do znawcy NLP (ja jestem sam i szu czy cos w tym stylu) Ale co Ty byś chciał zakotwiczyć? Kotwiczy się stan w najwyższym jego punkcie. Więc jeśli zakotwiczy w gościu negatywne skojarzenia na jego docinki słowne gdy ona sie odzywa, to wywołanie tego stanu będzie możliwe wtedy gdy ona sie hamsko odezwie. Samo odezwanie sie przez niego hamsko nie wywoła takiego stanu. Zeby to co piszesz działało, musiala by ona kilka razy z rzędu sie postawić i wzbudzać zawsze taką samą emocję.

Gość banko
za pieniaze też nie - bo jak sam piszesz - nie jesteś fachowcem - a tylko pasjonatem :)

Nie mogę powiedzieć mu np. że mam dosyć nawet przy mojej rodzinie, bo przy nich też mi to robi, bo jeśli powiem Mu na ucho to powtórzy moje słowa na głos. Nie chcę żeby ktoś pomyślał o mnie że to ja sama sobie zgotowałam taki los, bo mam szacunek do siebie i do innych.

Gość Ja jestem sam i szu
chlopak podbudowauje sobie Jeszcze CI odpowiem zanim "pojde" sobie z tego tematu :) Wszystko jedno czy krzeslo, noz czy dlugopic, ktorym mozna przeciez wykluc oko albo napisac komus list, ktory spowoduje samobojstwo itd. Kazdy przedmiot, kazda czynnosc nie jest ani z gruntu dobra ani zla. A to, ze psychol rozwali komus oko dlugopisem nie powoduje, ze g'dlugopis to dzielo szatana :D mozna tylko powiedziec, ze ten czlowiek jest pierdolniety, ale nie przedmiot ;P

Gość banko
oj , dziwucha -sama sobie zgotowaląs ten los - dokładnie ty . ale skoro nie chesz niczego zmieniać - i mam wrażenie ,ze podoba ci sierola ofiary - życże powodzenia .

Ja mam 22 lata, a On 24, w tym roku skończy 25.

Gość banko
ty nie masz szacunku do siebie - bo jakbyś miała - to nie pozwoliłabyś na takie traktowanie a co do innych - ty sieich boisz -a nie dażysz szacunkiem , mylisz te pojęcia

Gość banko
a moze wasz układ to taki - słodka niunia - i jej pan ? i w jakiś sposób cie to podnieca - że ma cię za nic ?

Gość Ja jestem sam i szu
Ale co Ty byś chciał zakotwiczyć? Kotwiczy się stan w najwyższym jego punkcie. Więc jeśli zakotwiczy w gościu negatywne skojarzenia na jego docinki słowne gdy ona sie odzywa, to wywołanie tego stanu będzie możliwe wtedy gdy ona sie hamsko odezwie. Samo odezwanie sie przez niego hamsko nie wywoła takiego stanu. Zeby to co piszesz działało, musiala by ona kilka razy z rzędu sie postawić i wzbudzać zawsze taką samą emocję. No dobra skusze sie jeszcze o odpowiedz :) Tak wywoluje sie kotwice w najwyzszym stanie (kiedy on doskonale sie czuuje w towarzystwie po dokonaniu obrazenia swojej dziewczyny :) ) Nie musi sie odzywac bo do tego moze dolozyc kotwice dotykowa np. zlapanie go za reke i juz odpoalenie tej kotwicy bedzie mialo MOC :P:) oczywiscie sewencja jest najllepszym rozwiazaniem. Chodzilo mi tez o to, ze on zmieni metode "reklamowania" swojej osoby w towarzystwie, skoro bedzie wiedzial, ze technika obrazania dziewczyny w towarzystwie przestala byc skuteczna. A to co ja chce zakotwiczyc i co kotwicze to moja sprawa :)

Nie zgodzę się z Tobą. Po prostu chcę dać mu szansę i poczekać, by kiedyś nie pluć sobie w twarz i nie żałować, że zadziałałam ostatecznie i bez zastanowienia. Nie jestem jeszcze Jego żoną, nie mam wobec niego zobowiązań. Wszystko się może zdarzyć. Dlaczego mam nie spróbować uratować 3 lat mojej młodości? Może warto spróbować i jeszcze raz z Nim szczerze porozmawiać. Postawić kawę na ławę.

Nie zgodzę się z Tobą>> kierowane jest do banko

Gość julia2121
jezu a ile chcesz ty jeszcze z nim rozmawiac, jak dlugo pozwolisz robic jeszcze z siebie posmiewisko?malo ci?i myslisz ze co, po slubie cudownie sie zmieni? w sumie to troche dziwne ze rodzina i znajomi nie zwroca mu uwagi ze zachowuje sie nie wporzadku...ale w sumie skoro ty tego nie potrafisz zrobic to co ich moze to obchodzic

Gość banko
nic nie mama przeciwko rozmowie - dopóki jest rozmowa - jest szansa na zmianę . uwązma tylko .ze to żle rokuje - mimo 3 letniej znajomości , ślubnych planów - twój chłopak zachowuje sie jak rozpuszczony dzieciak , który chce zwrócić na siebie uwagę - choćby po trupach . oczywiście jestem jak najbardziej za rozmową - bo abstrahując od rozmów panów od kotwic i nlp - to nie ty powinnaś sie zmieniać - tylko on .

Gość banko
julia - pewnie myślaze jej to odpowiada - to co sie będą wtrącać ?

Gość malenkaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mam wrazenie ze autorka w ogole nie czyta odpowiedzi. Chlopak jej tu madrze pisze o nlp,inni tez w podobny desen a laska udaje ze nie widzi tych postow. Powiem Ci cos, jestes miekka klucha ktora daje sobie wchodzic na glowe. Jestes z facetem dosc dlugo, znasz go i wiesz jaki jest, milion razy zrobil ci przykrosc, dal Ci dowod na to ze w dupie ma Twoje zale a Ty dalej myslisz ze powiesz mu jaka jestes biedna a on Ci odpowie "tak kochanie, zdalem sobie wlasnie sprawe jak bardzo cie ranie, przebacz mi kochana,juz wiecej tego nie zrobie" i bedzie happy end? Facet Ci dal milion razy dowod na to, ze rozmowa nie jest sposobem na niego. Niejako podswiadomie daje Ci sygnaly co masz zrobic. Mowi Ci wprost ze nie bedziesz mu mowila co ma robic,czyli widzi ze jestes slaba mameja ktora daje soba manipulowac. I pewnie podswiadomie czeka na ten moment az sie postawisz. Wiem co mowie, mam faceta ktory tez potrzebuje kopa w dupe,ale na szczescie nie takiego i nie w tym sensie. I wiem, ze takie gdybanie i czekanie to jest najwieksza glupota jaka mozesz zrobic. Bo tylko tracisz czas i nerwy,a facet bedzie sie zachowywal tak jak sie zachowuje dalej. Bo nie ma motywacji do zmiany.

Żebyście wiedzieli, że się postawie! Muszę tylko się przygotować na odparcie. Znaleźć odpowiednią ripostę, która da mu do zrozumienia jasno i wyraźnie, że koniec z Jego popisami moim kosztem. Myślicie, że nie dam sobie rady?? Będę pisała jak sprawa się potoczyła. mam nadzieję, że zrozumie, a jeśli nie to nie będę więcej marnowała swojej młodości na to, by mógł podnieść swoją samoocenę. Czytam wszystkie odpowiedzi i każdą z osobna.

do Ja jestem sam i szu, nie, nie jest wszstko jedno czy noz czy krzeslo, ryzyko niebezpiecznego uzycia jest duze wyzsze przy nozu, nawet niechacy zadrapania o powaznejszych urazach nie wspomne

_dziewczyna chlopaka_, b.dobre podejscie, stawiaj granice i ich bron jesli ktos je narusza, a jak chlopak nie zmieni swojego postepowania, to jestes mloda i znajdziesz fajniejszego i szanujacego Cie chlopaka:-)

dla jasnosci noz w tym zestawieniu to oczywiscie NLP

Dziś postanowiłam sobie, że pierwsza się do niego jutro nie odezwę. Co dziennie rozmawialiśmy przez telefon, a teraz wprowadzę zmiany, które pomogą mu zrozumieć, co robi źle, a jeśli jeszcze raz zachowa się wobec mnie tak jak do tej pory, wtedy to ja pokażę Mu jak czułam się przez cały czas, kiedy to On się dobrze bawił.

wreszcie role się odwrócą. Nie będę robiła tego tak perfekcyjnie jak On, ale z pewnością postawi się na moim miejscu. Jeśli kocha -to zastanowi się nad sobą, bo jest na bardzo prostej drodze do zburzenia naszego związku. Nic na siłę.

Zaczynam od jutra. Jeszcze jakieś 7 minut :) Teraz jestem zmęczona już tym pisaniem i rozmyślaniem. Musze się zregenerować. Przede mną dość duże wyzwanie, które pozwoli wrócić tu z tarczą lub na tarczy :) Wiem jedno -Nie dam się!

Napiszę w niedzielę albo poniedziałek. Bądźcie ze mną. Sama jestem ciekawa ile mój chłopak beze mnie wytrzyma. Miał mnie zabrać do siebie na weekend żeby spędzić wspólnie czas, ale dałam mu dzisiaj kosza. Zasłużył sobie. Za długo dawałam sobą pomiatać. Koniec.

To do następnego razu :) Dzięki za rady. Bez Was bym może do tej pory zastanawiała się co jest ze mną nie tak, a w rzeczywistości nie we mnie tkwi sęk. O wszystkim napiszę. Teraz regeneracja :)

Gość 7i6r
trzymamy kciuki :))

Gość DO auto rki
dziewczyno, ty chcesz się tutaj tylko wypłakać/wyżalić czy coś zmienić? ja jestem sam i szu ma rację ale do ciebie nijak nie chce dotrzeć, bo próbujesz rozwiazać sprawę babskim sposobem, który na niewiele się zda przestań zachowywać się jak ofiara i przejdź do ofensywy miałam ten sam problem teraz jetem od niego wolna stosując metody dokładnie takie jak pisze ja jestem sam...