Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaNieTakaMloda

Studia termin porodu wrzesien/pazdziernik??

Polecane posty

Gość MamaNieTakaMloda

chcialam isc na studia, ale ternin porodu mi wypada na poczatek zjazdow. Pasowaloby mi studiowanie. Maz w weekendy z dzieckiem, ja na macierzynskim i wychowawczym. Skonczylabym studia jak dziecko by szlo do przedszkola, super co?? Ale co mam powiedziec na Uczelni chce u was studiowac, ale nie bedzie mnie prawdopodobnie na pierwszym i moze 2 zjezdzie?? Co myslicie??

Gość Raffiiii
Ja zaczęłam od drugiego zjazdu i nic sie nie stało

Gość MamaNieTakaMloda
Garcina chyba wypada isc na uczelnie i poprostu zapytac, albo napisac meila... Nie wiem bo wydaje sie ze ten pierwszy zjazd to taki organizacyjny, ale znow to moge tez byc 2 pierwsze czyli tak jabym zaczela studia od listopada...

Gość entera
hehe ja mam podobnie, ale jestem na 3 roku. tylko ze studiuje dziennie, a termin mam na koniec pazdziernika - tak wiec październik przełażę z brzucholem na zajęcia, a potem wykorzystam wszystkie 3 nieobecności z danego przedmiotu (czyli nieobecna przez 3 tyg) a potem zostawiam sobie tylko 2 przedmioty i na reszte biore urlop okolicznosciowy. Trzeba jakos kombinowac, ale zeby sie nie przeliczyc z silami na zamiary

Gość kobietka w ciąży
a ja mam termin porodu na koniec listopada a w październiku zaczynam 4 rok i niewiem co to będzie;-)

Gość entera
ja mysle ze to jest super sprawa ze studiowaniem dziecko jest najwazniejsze - to fakt, ale uczyc sie opiekując maluchem tez mozna przeciez, prawda? To nawet niezle zagospodarowanie czasu A ileś tam nieobecnosci zawsze jest dozwolone - ja bym szła na Twoim miejscu i wogole sie nie przejmowala Najwyzej od kogos wezmiesz notatki z tych zjazdow gdzie Cie nie bylo i sobie je dopracujesz i tyle :)

Gość Raffiiii
nie przesadzajcie dwoje dzieci urodzilam na studiach (2xcc) i sppoko

Gość Raffiiii
entera--------dokładnie

Gość MamaNieTakaMloda
Tez uwazam ze 2 zjazdy to nie koniec swiata :) Napisalam meila na uczelnie ciekawe co mi odpisza. :) Chcialabym studiowac pedagogike wczesnoszkolna z edukacja artystyczna :)

Gość kobietka w ciąży
też uważam że lepiej teraz isc na studia. ja pierwsze dziecko urodziłam w wakacje po 2 roku wiec było ok. teraz troche gorzej sie zapowiada ale jakoś to będzie.

dziewczyny studia to nie podstawówka ze trzeba zawsze być :) zwłaszcza jeśli o zaocznych piszecie (tak pisze autorka). tu przychodzą różni ludzie w różnym wieku i ciąża nie jest niczym szczególnym. masz termin wrzesień/październik to jeśli będziesz mogła to na 1 zjazd przyjedziesz (choćby w 39 tyg, chociaż po to zeby powiedziec jaka jest sytuacja i przeprosić za nieobecność), nie będziesz mogła to przyjedziesz na kolejny albo następny zjazd. przyniesiesz wypis ze szpitala i masz wszystko usprawiedliwione :D spokojnie!!!! ja miałam termin na koniec listopada. w październiku zaczęłam studia podyplomowe a 30 października broniłam magisterki :) byłam na 3 pierwszych zjazdach, ostatni raz 23 listopada rano a wieczorem trafiłam do szpitala :) potem nie było mnie do..... marca!!! miałam problemy poporodowe i nie mogłam uczestniczyć w zajęciach. wszystko zaliczyłam później. nie ma problemu! to nie przedszkole czy podstawówka :)

Gość MamaNieTakaMloda
Mala agatka no to fajnie. Wiesz ja bym sie nie martwila jakbym juz studiowala i to bylby np. 2 rok. Ale myslalm ze moze bedzie tak glupio 1 rok, 1 semestr, 1 zjazd a juz panny nie ma :D No, ale zobaczymy co mi odpisza :)

u nas dużo osób przychodziło od 2-3 -4 tygodnia zajęć! pisze o studiach magisterskich. zarówno na 1 jak i kolejnych latach. ludzie pracowali w wakacje, wyjeżdżali na różne erazmusy, do pracy do USA, gdzie się dało :) a potem wracali w różnych terminach i nic nigdy się nie działo :) tak jak pisałam wszystko jest do dogadania :) a posiadanie dziecka w trakcie studiów to naprawdę fajna sprawa :) jednocześnie się uczysz i jesteś w domu z nim, a po studiach masz duże dziecko które z powodzeniem może iśc do przedszkola a ty do pracy :)

Gość MamaNieTakaMloda
Dokladnie. I tak prawdopodobnie 3 lata w domu. Wiec bezsesnu je przebimbac, lepiej czym sie zajac. Zreszta zjazdy co 2 tyg to nie tragedi tym bardziej ze maz ma weekendy wolne :) Pierwszo myslalam, ze dziecko posle do zlobka, ale juz miejsc nie ma wiec wole zaplacic za swoja edukacje niz niani :)

Gość MamaNieTakaMloda
Hej, dostala zwrotnego meila, ze wysarczy zaswiadczenie od lekarza ze bylam po porodzie i spokojnie moge zaczac studia od listopada, tyle ze juz bedzie w moim interesie zakatwienie sobie notatek. paipery mozna skadac od 15 maja :D Jupi... Bde studiowac :D

Gość ale glupie pytaniaaaa
to trzeba było robić dziecko wcześniej albo nei zaczynać teraz studiów ale za rok, ale robisz problem, ja np. dzisiaj nie mam ochoty dać facetowi a on chce i co mam zrobić.

Gość MamaNieTakaMloda
Ale o co Ci chodzi?? Skonczylam liceum, pracowalam, wyszlam za maz, zaszlam w ciaze, i pomyslalam ze bezesnu przesiedziec 3 lata z dzieckiem i nic innego nie robic. A ze czlowiek z wiekiem madrzeje to i na studiowanie mnie wzielo :D

Gość oddaj goooooo
jeżeli uważasz, ze bezsensu jest siedzenie z dzieckiem 3 lata to po co je rodziłaś, jak dziecko dla ciebie jest bezsensem.

Gość MamaNieTakaMloda
Dobra lap mnie za slowka, nie mam zamiaru z toba wdawac sie w bezsensowna dyskusje...

MamaNieTakaMloda nie przejmuj sie ze opuscisz dwa zjazdy, ja co prawda jestem na drugim roku, termin mam na wrzesien wtedy bede juz na trzecim roku i tez zapewne opuszcze kilka pierwszych zjazdow Nie wiem jak jest na twojej przyszlej uczelni ale u mnie wykladowcy sa wyrozumiali

Gość zaczynałam
urodziłam miedzy 1 a drugim zjazdem( pierwszy rok) pojechałam na 3 i nic sie nie działo. a co ma sie niby dziac?????? powiesz tylko wykladowcom jaka sytuacja. to tez ludzie!!!!!!!!!!!!!! nie szalej

Gość annannann
Dziewczyny, ja urodze w kwietniu, po wiosennej sesji. Jak dałyście rade z rozłąką z maluszkiem? Ja studiuję zaocznie 100 km od mojego domu. Jak mam zostawic malenstwo na caly weekend? :(

Ja urodze a chwile później zacznę trzeci rok pisanie pracy egzaminy zjazdy co 2 week też pewnie na połowie zajęć się nie pojawię, będę się zmywać wcześniej do maluszka mojego :) wykładowca też człowiek i wszystko zrozumie wierz mi ;) mieliśmy na roku koleżankę, która w trakcie sesji miała rodzić to jej wykładowcy szli na rękę i albo wcześniej egzamin pisała albo mogła to spokojnie załatwić po porodzie w razie niespodzianki ;)

Gość annannann
gratko, ale ja się nie martwię studiami tylko faktem, jak zostawię takie maleństwo na dwa dni 100km od siebie. Co z karmieniem, jak mąż da reade, przeciez do 2 tyg malenstwa trzeba wstawac nawet 5 razy w nocy.

Gość kamcia1507
Autorko, przypuszczam, że to studia na prywatnej uczelni? więc na pewno nie będzie tak ciężko jak na uczelni publicznej w trybie dziennym. Mimo wszystko ja bym odpuściła i zaczęła od następnęgo semestru lub roku, ponieważ nie wiesz jakie dziecko Ci się trafi

Gość kamcia1507
O boze, dopiero zauważyłam,że to temat sprzed 2 lat :/

Gość annannann
kamcia, temat z przed dwóch lat, ale moj post z wczoraj :)podpięłam się. Bardzo dziękuję za to, że zechcialas coś podpowiedziec. Właśnie zastanawiam sie czy nie odpuscić, problem jest taki ze mam juz 26 lat i czas mnie goni, ale nie wyobrazam sobie malenstwa zostawic na weekend.

Gość kamcia1507
Ludzie studiują w wieku 40 lat, więc na naukę nigdy nie jest za późno :)