Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynka7877

cellulit w wieku 15 lat??? pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość mandarynka7877

dziewczyny jestem załamana mam 15 lat i już robi mi się to okropieństwo na udach i pupie! jestem szczupła ogólnie, zero nadwagi, nic... nie wiem skąd się to u mnie wzięło. są na to jakieś zabiegi, co by zdusić w zarodku? jestem zdesperowana!!!

Cellulit mają nawet kobiety szczupłe i nastolatki. Często przyczyną jest siedzący tryb życia i życie w ciągłym stresie. Możesz robić sobie codziennie peeling kawowy : weś garść kawy zmieszaj z oliwą z oliwek i potem wcieraj w całe ciało. Potem spłucz i nałóż balsam ujędrniający. Ten zabieg regularnie stosowany zmniejsza cellulit.

Gość hehehe ee
tylko sport wiem co pisze waze 45 kg a tez to badziewie mialam, troche jeszcze jest ale mini moge zalozyc :classic_cool: ps . jestem 2x starsza , gdy bylam w Twoim wieku to o czyms takim nie mialam pojecia :)

Gość hehehe ee
a co do kawy to musi byc ona taka zaparzona a nie prosto z paczki :) 🖐️ ps.rob cos z tym mloda, bo jak bedziesz w moim wieku to bedziesz jedna wielka pomarancza ;)

Gość prosto z paczki tez moze byc
wiem bo probowalam

Gość Monika1986
faktycznie cellulit nie zależy od wagi, ale ja jako nastolatka na pewno nie miałam tego problemu: może to też dlatego, że w sumie więcej ćwiczyłam niż teraz będąc na studiach, kiedy nie mam czasu na ćwiczenia ani normalne gotowanie:| właśnie na studiach zaczął się mój problem ze skórką pomarańczową, tyle, że postanowiłam się za nią zabrać właśnie. zaczęłam szukać nieco więcej informacji i np tutaj jest kilka porad http://www.klubdobrejenergii.pl/ekspert_radzi/porady.html/11/ poza tym stosują codziennie masaże pod prysznicem, a także peeling z kawy co jakiś czas. mam nadzieję że zadziała bo już niedługo lato:)

Gość zamojszczyzna
to prawda, celulit nie wiąże się z tuszą ani wiekiem, chociaż rzeczywiście wcześnie się u Ciebie zaczął. no cóż, pech. musisz zacząć coś z tym robić - są specjalne maści na to, są specjalne przyrządy do masażu, w ogóle: ciepła i zimna woda na przemian pod prysznicem; takie rzeczy.

Gość najlepiej sobie drenaż zrobić
stara, przejdź się na drenaż limfatyczny z 5 razy i celulitu nie będzie. położą cię w wodzie, będą zasysać taką bańką, co jest śmiesznym uczuciem, ale za to działa. ja raz szarpnęłam się na taką serię w spa ce ce w warszawie i po kilku razach już byłam gładka; te ostatnie już były tak pro forma. z tego co znam to jest to metoda zdecydowanie najbardziej skuteczna.

Gość pannaporanna
Cześć mandarynko, mam podobny problem... jestem od Ciebie starsza, mam 22 lata, ale tak jak Ty jestem bardzo szczupła i zawsze myślałam, że to cholerstwo nie ma prawa mnie dopaść. U mnie to w zasadzie początki-widoczne tylko przy napięciu mięśni- ale nie mam zamiaru pozwolić się temu rozwinąć. Zaczynam od dziś. Liczę na rady osób bardziej doświadczonych w walce;)

Gość tyewrhy
a ja równiez mam 15 i mialam juz to gówno jak miałam 14 albo i nawet wczesniej! a ile mam rozstępów to sobie nie wyobrazacie na bokach ud mam glupie rozstepy... nie mohe jzu... a nawet nie jestem otyła, waze 44 zenda

Gość cukier ,słonce niszczy
kolagen

Gość ty, moja siostra ma to samo!
patrze dziś na jej tyłek - cały w celulicie. ohyda.

Gość Kalola
Jesli jesteście szczupłe i macie cellulit a do tego jesteście młode, to znak że dopadł Was cellulit wodny! Na szczęście w waszym wieku wystarczy zacząć ćwiczyć, nie objadać się w bufetach czy sklepikach szkolnych. W ten sposób możecie zlikwidować swój problem ;)

Gość gość
Jest to jak najbardziej możliwe. Zgłoś się do kliniki medycyny estetycznej, aby fachowo ocenili typ Twojego cellulitu i dobrali odpowienie leczenie. Kiedy mój mąż leczył nadpotliwość nosa w https://fabskin.pl/zabiegi-nadpotliwosc/ , mówił, że ta klinika jest naprawdę profesjonalna i godna polecenia, więc daję info :)

Gość Karalka
Przede wszystkim zacznij od fundamentów, czyli od wiedzy - a ta jest tutaj http://wylecz-cellulit.pl Wtedy zrozumiesz, że nie ma co panikować i tak naprawdę... każda kobieta ma cellulit :) Przeczytaj dokładnie czym ten jest spowodowany i co uwidacznia jego obecność. Może masz jakieś problemy z nadwagą albo po prostu brak Ci odpowiedniego ruchu?

Gość gość
Pozbyłam się z diety jedzenia, które przyczynia się do powstawania cellulitu, ale niestety dalej on jest i mam wrażenie, że jeszcze większy...ćwiczę też ale efekty są dosyć marne :( Zastanawiam się nad zabiegiem Pollogen Legend albo Mezopen. Jak myślicie który lepszy? :)

Gość AngelaM
W tak młodym wieku cellulit tez może się przydarzyć, ale też łatwiej go zlikwidować. Polecam https://www.chcemyschudnac.pl/cellactiv/, kup sobie i stosuj, a zobaczysz po kilku miesiącach że cellulit zniknie na dobre.