Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

No bo Piłsudski to Piłsudski. Nie wiem, czy wiecie, że ród Piłsudskich żyje do dziś w Japonii. Potomkowie brata Marszałka. Ale Piłsudki naprawdę zrobił swoje, mimo swoich wszystkich berez i kontrowersji. No i słabości do płci pięknej.

I pamiętam, jak zostawał...część posłów z nowej siły wyszła. Został chyba 1. głosem. Wasz prezydent, nasz premier. A ironia polega na tym, że teraz słychać nawoływania do takiej powtórki. Ale jak rządzili nami bliźniacy - tego się nie pamięta;)

Z Jaruzelem to jest zawsze problem.... ale przynajjmniej był dobrze wychowany;) Poczytajcie biografię Jaruzelskiego, nic nie jest tak jednoznaczne, jakby chcieli krytycy;)

Gość i wszystko jasne
Wreszcie się ujawnił :D 27.04.2010] 19:46 [zgłoś do usunięcia] wawcia_powraca2 nie odpowiada sie pytaniem na pytanie bo to nie grzeczne...... przeciez jestem gejem a jak wiadomo geje to zboki wiec i sledze cie wiec o co ci chodzi....

Gość uprzejmie donoszę........
Iwonkaaaa26 to obywatel dzikiego kraju Spr&potw:classic_cool: to jest dopiero CIOTA:D

Przecież nawet generał Sikorski ma na sumieniu . hmmmmm...obozy koncentracyjne w Szkocji dla polskich oficerów, z którymi było mu nie po drodze. Po drodze politycznej.

SOLIDARNI 2010 dosc robienia z ludzi idiotow programami w styli ju can dance czy taniec z gwiazdami czy idol czy inne gowno jak wojewodzki show czy szymon majewski. jak mozna takie gowno ogladac i sie tym podniecac:D:D:D albo te ich seriale zasrane kazdy taki sam o architekcie ze stolicy ktory pracuje od 12 do 13 zarabia 50 tys i ma apartament i jedyny jego problem ze jola kocha mariusza a nie jego :D:D:D:D:D:D GLUPOCIE POWIEDZMY STOP!!

Gość Lupus esse
Tak. Jaruzel. Co prawda wybrany przez sejm a nie powszechnym systemie elekcji ale czyż to nie kuriozum? Ktoś o kim opozycja chciałaby zapomnieć jeszcze do grudnia 90' był prezydentem. Czy to był formalny wyraz tryumfu demokracji o jaką wcześniej tak zaciekle walczono? Raczej nie. To był pierwszy test na wątpliwą wartość arytmetyki demokracji. A właściwie pseudodemokracji. Nie jestem oczywiście jej przeciwnikiem. Doceniam jej rolę. Shatyn tu kiedyś napisał że dla niego autorytetem jest Ks. Tishner. Wartoby przypomnieć jak kiedyś powiedział o demokracji."stan w którym 10ciu analfabetów przegłosowuje 9ciu profesorów."I Tu też nie było krytyki tego systemu jako takiego. Chodziło o efekty uboczne które niczym czkawka odbijają się krajowi. Dlatego trzeba głosować. Tylko mądrze. Nie sądzę by po to był mądry wybór. Ta opcja się bardzo oddaliła od człowieka.

Takie reportaże maja tyle wspołnego z rzeczywistością, że..... Przy nich nawet Kapuściński jawi się jako osoba pedantycznie chcąca pokazać zobaczoną czarną rzeczywistość.

Gość kamila myrevin-shatynówna
Drogi "wawa_powraca2" Ale musisz przyznać , że jest ogromna różnica między znajomością historii , a epatowaniem się ściśle wybranymi faktami historycznymi ! Ale musisz przyznać , że politycy to ostatni , którzy powinni zajmować się historią . Właściwiej będzie napisać "żonglować" historią . Ale musisz przyznać , że w naszym kraju jedynie poprawną historię tworzą przy akompaniamencie kłótni i wyzwisk ludzie pragnący władzy , a nie historycy . Tych na wszelki wypadek odsuwa się od składania świadectwa wynikającego z wieloletnich badań . Resztę uzupełnij sam ...

lepiej ciagle ogladac w kolko usmiechniete twarze ludzi ktorzy przez ostatnie 5 lat pluli an czlowieka i nagle mu wspolczuja calym sercem. i tak w kolko ciagle:D od tych klamstw to czesc tych dziennikarzy tvnu juz na raka umarlo a druga czesc sie leczy. kara boska spotyka ich za klamstwa :)

Lupus, a Ty w duchu Piłsudskiego. A tak poważnie, to kogo wtedy nakłonili, żeby wyszedł? Niesiołowskiego? Bo, wstyd, ale już nie pamiętam;)

A ja bym nie chciała. I mówię to serio, z namysłem i poważnie.

iwonka nie rozumie dyskusji wiec poszla :D:D bo nie bylo od 15 minut tematu jakie PO jest wspaniale i kochane a PiS beeeee brzydki i zly :D:D ps. ja iwonka ahhh nie rozumiem co to tutaj sie wypisuje ja nie znam historii ja tylko wiem i znam sie na tym co pokaze mi telewizja i powiedza kolezanki albo przeczytam na onetku ojojoj ide stad bo ja nic nie ztego nie rozumiem.... jestescie beeee

Wawcia, TVP też knuje na swoją stronę. I to tak czytelnie, nawet się nie kryją z tym:(

obywatel dzikiego kraju chciałby być dziewcvzynką i nazwał siebie Iwonką.:O w ciuchach damskich też chodzi co za wstyd.:O

obywatelu iwonko wydało się:(

Oświadczenie do oszołomów: Nie jestem Shatynem, nie jestem iwonka ... itp. itd. :D aha... i łaskawie drogie oszołomy ... nie traktujcie tak dosłownie mojej stopki :D ps. oczywiście na pomarańczowo do geja wawci czasem napiszę :D s co ! raz się zyje a chołote trza zwalczać ich metodami :classic_cool: i mało mnie obchodzą wasze riposty zamykam okienko z wami i całym tym forum :D

Gość kamila myrevin-shatynówna
Możesz "wawa_powraca2" wierzyć mi lub nie , ale ... kompletnie za władzą nie tęsknię . Nie mam nawet minimalnych predyspozycji do kierowania ludźmi . Tylko ta Twoja uwaga jest w bardzo odległym związku z rolą historii w naszym życiu dzisiejszym i przyszłym .

Wawciu, ale ten kij, co go teraz opisałeś, ma dwa końce. Co było pierwsze jajo czy kurka?:P:P:P:P Po prostu media mamy do bani.