Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodororo

egzamin gimnazjalny human

Polecane posty

Gość dodororo

Za ostatnie zadanie, czyli wypracowanie, jest zazwyczaj 16 pkt. Są one naliczanie za interpunkcję, ortografię, za to czy praca zajmuje odpowiednią ilość miejsca itd, oraz za ZGODNOŚC Z TEMATEM. i tu moje pytanie: czy gdybym zapisała odpowiednią ilośc miejsca, nie popełniła żadnych błędów ortograficznych, interpunkcja byłaby poprawna, ale praca byłaby kompletnie niezgodna z tematem, jaki wymyslony przeze mnie;) to czy dostałabym chociaz te 3 punkty za interpunkcję itd?

Gość czysięda????
ehhhhh a nie mozesz napisać poprostu na temat??

Gość dodororo
Oczywiście że wolałabym pisać na temat :) ale gdyby temat był równie beznadziejny co w 2008 (charakterystyka postaci z lektury) to nie wiem czy bym podołała....

Gość dodororo
Nie ma tutaj nikogo kto wie?

Gość ja się jeszcze wypowiem
zrób jak mówisz a się dowiesz :p

Dostaniesz zero punktów, wiem bo sprawdzałam pracę, między innymi w 2008 roku... Też wtedy uczniowie liczyli, że odstaną chociaż za brak błędów czy styl odpowiedni i nic z tego.

Gość akurat tematy są coraz bardzie
banalne

Gość kwiaaaaaaaaaaaaaaaaaateeeeek39
Nie bo jesli jest praca całkowicie nie zgodna z tematem to nie sprawdzają nawet jak praca będzie idealna ale nie na temat całkowicie to 0 pkt. I mówi Ci to nauczycielka języka polskiego ;) Ale nie martw się łatwe są tematy...

dostaniesz zero. Naprawde uwazasz, ze charakterystyka postaci z lektury to naprawde trudny temat?

Gość dodororo
No dla mnie trudny:) Akurat syzyfowych prac ani kamieni na szaniec nie czytałam, przyznaję się bez bicia... Ale czytałam np. Stowarzyszenie umarłych poetów, i robiłam to z przyjemnością, bo książka mi się bardzo podobała. Wątpię jednak w to czy na dzień dzisiejszy umiałabym wypełnić 1,5 strony A4 rozpisując się o cechach jednego z bohaterów

Nie sądzę, by była w tym roku charakterystyka....to już było wcześniej i jak się okazało nie wyszło to dobrze.Jest przecież tendencja do ułatwiania życia uczniom, tym bardziej , ze mlodsze roczniki coraz to mniej potrafią..