Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka91

MATURA 2010 POLSKI - CO OBSTAWIACIE??

Polecane posty

Gość maturzystka91

jak wyżej. jakas tematyka? słyszeliscie od kogos o prawdopodobnych tematach? a może macie swoje pewniaki?

Gość maturzystka91
są tu jacyś maturzyści?:P

Gość maturzystka 2010;p
pewnie bedzie literatura wojenna, lagry, łagry i te sprawy bo tego dawno nie bylo a pozatym jest 70 rocznica katynia, osobiscie chcialabym chlopow albo wesele;p

Gość dzieci drogieee
te pewniaki sie nigdy nie sprawdzaja

Gość maturzystka91
też mi sie wydaje że coś z wojennej. a po tej katastrofie moze mesjanizm? jak sądzicie?

Gość maturzystka 2010;p
przeciez matura jest juz dawno ułozona wiec nic z tragedia wspolnego nie bedzie, napewno bedzie trudne czytanie ze zrozumieniem bo w tamtym roku bylo banalne

Gość you changed me 685
ja bym chciała (nie zapeszając) literaturę wojenną, bo przygotowywałam też prezentację maturalną z tego okresu, więc "dobrze w tym siedzę", że tak powiem :p

Gość maturzystka 2010;p
a tak btw to skonczyliscie juz wszystkie lektury??

Gość you changed me 685
ja jeszcze w ogóle się nie wzięłam za powtarzanie, jeśli o to pytasz :p

Gość maturzystka91
matury są drukowane parę dni przed, a propozycji tematów jest kilka z tego co się orientuję, więc nigdy nie wiadomo. jeśli chodzi o powtórki... jeszcze nie zaczęłam 😭

Gość maturzystka91
mi by pasowało Przedwiośnie, ale raczej sie go nie spodziewam. a co powiecie n/t Potopu?

Gość maturzystka 2010;p
matury sa drukowane na poczatku marca -ZAWSZE, klucz jest ukladany dopiero po maturze, wiem bo pytalismy sie o to ostatnio babki z wosu odnosnie klucza i matury z wosu i wydarzen ktore ostatnio mialy miejsce

Gość you changed me 685
a którego egzaminu z tych obowiązkowych się najbardziej boicie? Ja to ustnego polaka -> pisałam sobie sama prezentację i teraz nie wiem, czy to jest dobrze, no i jeszcze dodatkowy stres, 15 minut przemówienia i ta rozmowa z komisją :o ale nie ma co tak sobie tym głowy zawracać :p ja zdaję polski ustny 24 maja, a wy?

a tez nie zaczęłam więc nie jesteście same :D obiecałam że w następnym tygodniu się za to wezmę ale czas pokaże :-O

Gość maturzystka 2010;p
o matko potop(?) o czym to bylo hahaha;d

Gość maturzystka 2010;p
ja tez najbardziej boje sie ustnego polskiego, masakra jakas, pewnie zapomne;/

Gość you changed me 685
ja Potopu bym nie chciała .. czytałam tylko streszczenie i nie czuję się mocna w tej materii :p za to, tak jak pisałam, mógłby pojawić się ktoś z okresu wojennego :)

ja też nie wiem czego ale mam stres przed ustnym polskim :-O ja mam 10 maja ...ale cały 10 mam zepsuty bo cały dzień stresu.. idę na egzamin dopiero na 20.00 :-O

Gość maturzystka91
a w ogóle co zdajecie na maturze?:P moze matme rozszerzona? zastanawiam sie jaki bedzie jej poziom trudności

Gość you changed me 685
ja też się NARESZCIE MOŻE :p wezmę za ten polski :) hehe

Gość maturzystka91
no Potop byłby tragiczny :D ostatnio był w 2005. zdecydowanie nie chciałabym go w 2010... you changed me 685---> 24 maja to ja mam angielski ustny:P prezentacja 10 maja

Gość you changed me 685
o rany, nie 10 maja to bardzo wcześnie! a ja mam urodziny 28 maja, będę już po wszystkich egzaminach i mam nadzieję, że to będą radosne urodziny! :D ja zdają biolę na rozszerzeniu, właśnie 10 maja :)

ja podstawę tylko .:-O ale strasznie żałuje że nie wzięłam matematyki rozszerzonej :-O

Gość z całym szacunkiem...
na mojej maturze w 2005 byl 'potop' :)

Gość you changed me 685
o ja! matma na rozszerzeniu -> dla mnie jakaś masakra :D ja to mam dopiero! koleżanka mi ostatnio powiedziała, że mi się ręce trzęsą przy czytaniu tekstu z książki! A co dopiero będzie przy wygłaszaniu prezentacji! Chyba tam padnę :D:D

Gość you changed me 685
jeszcze mi się taka polonistka trafiła, że ja dziękuję :D kiedyśtam miałam z nią jakieś zastępstwo to tak zbeształa kolegę, że nie ma ideałów itp itd a wszystko zaczęło się od tego, że chłopak jej powiedział, że nigdy nie leżał na trawce nad wodą :D zobaczymy co będzie!!!