Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Delight92

znacznie starsze/mlodsze rodzenstwo

Polecane posty

Witam. W przeciągu ostatniego roku moja matka poznała faceta, planują ślub, budowę domu, a ona sama jest w czwartym miesiącu ciąży. Jestem w lekkim szoku, nie spodziewałem się nigdy takiego obrotu zdarzeń. Mam 17 lat, zastanawiam się jak będą układać się moje relacje z małym braciszkiem/siostrzyczką. Kiedy się urodzi będę miał 18 lat, ona będzie dorosła kiedy ja będę dobijał do czterdziestki. Wszystko jest teraz dla mnie bardzo dziwne. Dodam, że mój brat ma 23 lata.

Moja matka ma 42 lat, trochę się martwię, czy dziecko urodzi się zdrowe. Chciałbym, żeby wszystko się dobrze ułożyło... :o

Gość nie martw sei
nic sie nie bój, będzie dobrze:) wiadomo wasze relacje z młodszym bratem/siostra będą inne, ale też może być fajnie:)możesz się podszkolić do roli ojca:P a o zdrowie dziecka się nie zamartwiaj, napewno twoja mama zrobiła wszystkie konieczne badania, któe robią kobiety w ciąży po 35 roku życia, tak więc gdyby coś było nie tak z dzieckiem, napewno lekarze to wykryją wcześniej aby jak najszybciej zacząć leczenie (czasami jeszcze w łonie) powodzenia pozdrawiam:)

Gość gefffff
no to ładnie twoja mamuśka przyszalała

będzie ok :) sama mam 4 dzieci w wieku 20lat 14 lat 2lata 2miesiące te najstarsze są zachwycone młodszym rodzeństwem inna sprawa,że moje mają tego samego ojca wiec odchodzi zazdrość o nowego partnera mamy ale jesteście w tym wieku,że jakoś przebolejecie :P pogratuluj mamie i i ciesz się razem z nią będzie zdrowe..aby mieć pewnosć podrzuć jej temat badań prenatalnych pozdrawiam i gratuluję