Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

kiedy spacerówka

Polecane posty

bobas za 10 dni będzie miał 5 msc. Nie chce lezec w wozku. Gdy chce wyjsc na spacer musze go uspac w domu na rekach i dopiero wkladam do wozka a gdy na dworze sie obudzi to koniec! odrazu trzeba brac na rece bo jest krzyk. Teraz juz pogoda taka fajniutka jest i zastanawiam sie czy moze zalozyc spacerowke (mam tez na płasko) slyszalam ze moze byc tak ze syn nie chce lezec w gondoli bo malo widzi itd no ale spacerowka to jest praktycznie to samo jesli by mial lezec. Chodzi o to ze on sam jeszcze nie siedzi i nie wiem czy to nie jest za wczesnie. w spacerowce mam regulacje oparcia. czekam na odp.

Gość krakers23
mój jutro zacznie 6 miesiecy, od ponad 2 tygodni jeździ w spacerówce, nie placze jak leży w gondoli, ale poprostu już się nie mieścił, dlatego dałam do spacerówki. oczywiście, leży na płasko, czasem jak takie leżenie go złosci, to mu podniosę oparcie, ale góra na 10 minut. pytałam także lekarki i powiedziała, ze przeciez niektóre dzieci mając pół roku, (od tego wieku dziecko moze przebywać w spacerówce) nie siedzą, wiec czemu nie moze. oczywiście sprawdź jak dzidzia będzie reagować. ale myslę, ze mozesz spokojnie, a mój też nie siedzi sam.

Gość saleminka8
on ni koniecznie nie chce leżeć tylko jest już nauczony do usypiania na rękach,więc jak teraz ma chcieć leżeć ...? i chcesz posadzić ledwo 5 meisieczne dziecko w spacerówce,wspominasz o regulowanym oparciu i co z tego ? podneisiesz go i w ten sposób obciażysz mu kręgosłup,dalej nie będę rozwijać tematu bo każda powinna to wiedzieć, Ja przeniosłam synka jak miał5miesięcy i 1 tydzień bo wyrósł z gondoli i miał ciasno,takie małe dzieci i tak zazwyczaj śpią na spacerach,wiec to nie jest powód tego że nie widzi ;) mój jeździ w spacerówce na leżąco,nie potrafi sam posadzić tyłka z pozycji leżącej to ja mu w tym pomagać nie mam zamiaru,bo po co,przyjdzie na niego pora i sam usiądzie,chociaż nie bedę sie martwić czy w przyszłości nie będzie miał problemów z kręgosłupem

Gość moja ma skonczone 7mies
i jezdzi na pol siedzaco po konsultacji z pediatra uznalam ze tak bedzie najodpowiedniej. hcialam juz corke przerzucic na spacerowke ale lekarz stwierdzil ze moze byc to szkodliwe dla kregoslupa dziecka wiec nie ryzykuje. pediatra stwierdzila by dac mala jak juz sama siedziec bedzie

Gość mama małej hani
brunetka6 jakbym czytała o mojej córce,mam z nią to samo!problem w tym,że ona ma zaledwie 4 miesiące,więc spacerówka musi poczekać,pomimo tego,że córcia już mi siada

założę spacerówkę na próbę. Nie będę nic podwyższać, niech zostanie na płasko, nie wiem zobaczę czy to coś da.