Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkdxlkfolskfos

Czy to bardzo mało jak na ......

Polecane posty

Gość lkdxlkfolskfos

Moja córka ma 1,7 l i dzisiaj zjadła rano słoiczek "moje śniadanko musli owocowe z jogurtem" później rosołek, sporo ziemniaczków z obiadu, 150g kaszki manny, rosołek, danio, słoiczek hippa jakaś tam szyneczka z pomidorami i kluskami...... ? Czy to bardzo mało? Normalnie je ładniej jakieś owoce świeże, warzywa, inne obiadki, śniadania i kolację ale akurat dzisiaj zabiegany dzień itp i tak myślę czy to bardzo źle?

Gość ze co ze jak
tuczysz ja jak prosiaka :|

Gość saleminka8
jesteś matką powinnaś to wiedzieć czy mało czy odpowiednia ilosć :P

no nieźle wcina ;) mój 6 latek tyle nie zje,a ja bym chciała,aby tak wciągał.

Gość lkdxlkfolskfos
To dużo? Rosołku było mało, pierwsza porcja to wyjadła babci, druga jadła z kuzynem to pół miseczki na spóle zjedli. A słoiczki to wiadomo jakie są około 200g, myślałam że to mało bo normalnie je zawsze jakiegoś banana jeszcze, jakieś kanapeczki itp a dzisiaj tak w sumie jogurtowo bardziej tylko ta kolacja konkretna była

Gość lkdxlkfolskfos
Aha a córcia jest ogólnie szczupła, około 85 cm i 10kg

jesli nie marudzila to chyba wystarczajaco.A tak na marginesie juz dawno powinnas zrezygnowac ze sloiczkow,ja podawalam sporadycznie(jak mialam lenia w gotowaniu) do roku.

Gość lkdxlkfolskfos
Normalnie też gotuje, słoiczki je może raz w tygodniu jak akurat na spacerze dalekim zgłodnieje to kupie i dam, no a dzisiaj to właśnie w domu nie byliśmy a weków nie miałam a u dziadków rosół tylko i mięso które za tłuste i zbyt twarde było dla niej więc rosół i ziemniaki zjadła A jak jedzą inne dzieci w podobnym wieku?

Gość lkdxlkfolskfos
A no i zapomniałam o jeszcze jednym, do spania córka dostaje nadal pierś więc jeszcze to "jadła"

moja 19 miesiecy,niestety nie na piersi(karmilam tylko 3 miesiace)jada to co my,dla dzieci gotuje to co dla nas tylko mniej doprawione. przykladowe menu dla dzieci -180ml mleka -jajecznica z pomidorami,szynka i szczypiorkiem -na obiad(zazwyczaj jedno danie) np:nalesniki ze szpinakiem -na podwieczorek np:jogurt naturalny z owocami -na kolacje np: kanapka z wedlina w miedzy czasie przegryzki z owocow,

Gość lkdxlkfolskfos
No to moja je podobnie normalnie Np jajecznica lub kanapki + np jogurcik lub kaszka itp zupka banan z twarożkiem lub sam jakiś inny owoc lub sałatka owocowa piers ( drzemka) obiadek konkretniejszy np ziemniaki, kawałek piersi i np marchewka z brokułem jogurciki typu danonki, danio, monte lub owocowe kolacja jak śniadanie ale odwrotnie ( jak rano jajecznica to kolacja kanapka itp) po kapieli czasem owoc czasem kaszka czasem nic piers i śpi Ja w małych ilościach ale dużo różnych rzeczy do tego jakieś chrupcie herbatniki itp ciągle coś memla

Gość tatuś787878
ona pochłania z 2 dzieci 2 razy tyle co córka mojej żony.

Dżiiiiizasss! dziecko raz zje więcej, raz mniej:o myślisz, że jak ma słabszy dzień do jedzenia, to pod kroplówką wyląduje?? Wyluzuj.

Gość lkmljnkbhjgh

Gość eeeeeeeegfhg27
faktycznie sporo wcina, moj synek ma 1.7 miesiecy, sniadanie 1 sniadanie -mleko zmieszane z kaszka 2 sniadanie - tost z maslem i szynka 3 gesta zupka warzywna z kawalkami mieska zkurczaka 4. jogurt albo banan, czasami w ogole nic nie chce jesc wieczorem