Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to znowu ja..

pierwsza ciaza po 30tce

Polecane posty

Gość to znowu ja..

Nasluchalam sie ostatnio od roznych znajomych ze kobieta ma bardzo mala szanse na zajscie w PIERWSZA ciaze po 30 tce ,a nawet jesli sie jej uda to ryzyko ze dzecko bedzie chore jest ogromne. Przestraszylam sie ze moze byc w tym sporo prawdy... Czy sa tu jakies panie ktorym udalo sie zajsc w pierwsza ciaze sporo po 30tce? Czy mialyscie duzo problemow z zajsciem w ciaze i sama ciaza?

Gość 35 letnia w srednim wieku
ja zaszłam w ciaze dwa lata temu i uroidziłam downa

Gość to znowu ja..
bardzo zabawne, szkoda ze tylko dla ciebie

Gość trueloverr
Proponuje zmienic zacofanych znajomych:O Francja ma najwyzszy przyrost naturalny, a przecietna Francuzka rodzi pierwsze dziecko wlasnie w wieku 30lat, to samo w innych krajach. Nie sluchaj tych bzdur, bo szkoda uszu...

Gość to znowu ja..
dzieki! pocieszajace:) A znajomi o ktorych mowilam to glowie ciocie i babcie wiec troche zacofane rzeczywiscie sa:P

Gość xvxvxvxvxvvxvxv
Urodziłam mojego synka w wieku 39 lat. Zaszłam w ciążę po 5 miesiącach współżycia bez zabezpieczenia. Ciążę zniosłam dobrze (pracowałam 8 miesięcy), urodziłam siłami natury, szybko i bezproblemowo, dziecko zdrowe, rozwija się świetnie, dziś ma 4 lata :D

Gość trueloverr
Tyle że przeciętna francuzka ma 2% udziału w tym przyroście reszta Mylisz sie. 5 osobowe rodziny bialych Francuzow sa bardzo powszechne, a widac to szczegolnie jak sie szuka rodziny i chce wyjechac jako au-pair. W naszym kraju trojka dzieci u ludzi wyksztalconych to rzadkosc, tam normalka, ale do 30stki Francuzki nie rodza, bo sa nauczone zdrowego egoizmu i myslenia o sobie.

bzdura. do 36 roku spokojnie bym rodziła i się nawet nie zastanawiała :) dzieci kobiet po 30 są dużo bardziej inteligentne:)

Gość ja skonczylam 30
i wcale sie z zajściem nie śpieszę

Gość to znowu ja..
tylko ze mi chodzilo wlasnie o pierwsze dziecko. bo jesli kobieta rodzi ktores z kolei to nawet po 35 roku zycia jej organizm sobie poradzi. A z artykulu wynika ze ryzyko jest wieksze ale dopiero po 35 a ja chcialabym miec juz wieku 30

Gość w organiźmie wszystko
dzieje się w sposób ciągły :D :p

Gość hhhhhhhhhhh.........
Mój synuś ma 4 miesiące a ja 36lat. Pierwsza ciąza i malenstwo zdrowiutkie.

Gość to znowu ja..
Moze sie dziac skokowo! Duzo gwaltownych zmian zachodzi w organizmie. Mi np w ciagu pol roku piersi urosly o 2 rozmiary jak mialam 14 lat. Albo czesto widac jak od stresu czlowiek w ciagu roku postarzeje sie jakby o 10 lat. Hormony moga powodowac dosc gwaltowne zmiany. Oczywiscie ze nie jest tak, ze nagle w 35 urodziny traci sie plodnosc, ale w ciagu roku, dwoch moga zajsc w organizmie ogromne zmiany.

Gość operka
Co do Francji - coś w tym jest! Sama byłam au pair w rdzennie francuskiej rodzinie z trójką dzieci, większość ich znajomych miała podobnie ;)

Gość to znowu ja..
no ale z drugiej strony nie wiadomo czy sporo z tych dzieci kobiet po 30 we francji jest poczetych in vitro...Pewnie we francji maja na to kase...wolalabym poskie przypadki:) Ale i tak dzieki za wszystkie odpowiedzi! jestem spokojniesza:)

Gość szlak Mnie trafia
Jestem młodą kobietą i interesuje Mnie genetyka patrząc na historię. Szlak Mnie jasny trafia jak słyszę o tym że kobieta czeka z urodzeniem dziecka aż wzniesie się ku karierze! Kiedyś kobiety rodziły dzieci jako bardzo młode osoby i wiek 25 lat był górną granicą nie do przekroczenia! Dzieci rodziły się zdrowe! A teraz co setne dziecko potrzebuje rehabilitacji, pomocy finansowych, leczenia i całej reszty! To nie jest przyczyną chemii w otoczeniu itd. To jest tylko i wyłącznie głupota i nieodpowiedzialność ! I nikt Mi nie wmówi że choroba dzieci to kara czy jakaś podobna bzdura. To tylko i wyłącznie "świadome macierzyństwo", co raczej nie jest normalne dla organizmu!

Gość ale zauwaz ze
cala masa tych dzieci potrzebujacych rehabilitacji ma mlode matki ktore rodzily je przed 30stka

Gość szlak Mnie trafia
Cała rzecz polega na tym że choroby dzieci nie wynikają tylko i wyłącznie bo matka ma 30 lat, wiek ojca dziecka, wiek w którym urodziła Ciebie matka to też ma kluczowe znaczenie. Wiele tych chorób ujawnia się po genetycznej "kumulacji" błędów w chromosomach i takie są fakt. Poza tym nie mówię że każde dziecko po 30 jest chore tylko wzrasta znacznie prawdopodobieństwo!