Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mischka....

Pytanie do tych, które już urodziły.

Polecane posty

Gość Mischka....

Dziś koleżanka powiedziała mi "poczekaj, jak urodzisz to nie raz pomyślisz, że mogłabyś jeszcze pochodzić w ciąży trochę dłużej". Zastanawiam się czy Wam spieszyło się do porodu i czy chciałyście już urodzić ? Jak już urodziłyście to marzyłyście, żeby dlużej pochodzić w ciąży ? Ja już chciałabym urodzić, mimo, że termin mam na październik dopiero, ale jedną ciążę straciłam i ten czas wydaje mi się niesamowicie odległy. Wiąże się ze strachem i myśleniem czy wszystko jest wporządku. Zastanawiam się czy jak wreszcie przyjdzie czas na poród zamarzę chociaż raz żeby pochodzić w ciąży trochę dłużej mimo tego strachu...

Gość Mischka....
Ja tak się źle czuję w ciąży że zastanawiam się czy kiedykolwiek zdecyduję się z "własnej woli" na kolejną. Jestem w 16 tyg, ciągle wymiotuję i jedyne o czym marzę to o porodzie.

Oj nie..ja nie tesknilam za ciaza..pod koniec wszystko mnie bolalo..biodra,pachwiny,kregoslup..nie moglam przez to spac i ledwo wchodzilam po schodach..i do tego to kopanie po zebrach..Pierwsze 7 miesiecy bylo super,ale ostatnie 2..okropne..

Ja nie tesknilam za ciaza,bo sto razy bardziej wolalam miec dziecko przy sobie i wiedziec,ze jest zdrowe,a ciaze znosilam fantastyczie,tylko balam sie o zdrowie maluszka-jak chyba kazda mama.

ja w pierwszej przytyłam 40, w drugiej 25. i bez hihihihihihi mi tutaj bo mnie hormony najzwyczajnier rozwaliły i geny. Moja mama 40,siostra starsza 45, młodsz 30 kilo. Wyobraż sobie co ja czułam z taką wagą. Do 7 miesiąca nic nie jadłam prawie bo się źle czułam,a i tak strasznie tyłam. Marzyłam tylko o tym,aby urodzić. Potem już z górki po porodzie 16 kilo na miniusie i chudłam tak szybko jak tyłam. Z drugą ciążą było gorzej może dlatego,że tutaj pracowałam fizycznie do 8 miesiąca,ale to mój wybór bo nikt mi nie kazał. Jeśli chcesz poczytać jak to jest zaraz po porodzie i o coś dopytać zapraszam tutaj : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4409650

tez nie mogłam się doczekać - urodziłam 5 dni po terminie. Myślałam, ze moja ciąża nigdy się nie skończy!! A po urodzeniu i teraz tez nieraz mam mysli, że byłoby cudownie gdyby syn wrócił do brzucha chociaż na chwilę :)

w 1 ciazy nie moglam doczekac sie porodu urodzilam 3 tyg wczesniej niz mialam termin jak bylam w 2 ciazy to czas mi szybko lecial i nawet niemialam czasu zastanawiac sie i okazalo sie ze i tym razem urodze szybciej :)