Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana i smutna

rodzina, problem, pieniądze :-(

Polecane posty

Mam mały kłopot i czuję się trochę zakłopotana. Za dwa tygodnie będę matką chrzestną u dziecka mojej siostry, kupiłam już piękny robiony na zamówienie album na zdjęcia za 150zł i miałam zamiar w środek włożyć 400zł. Mam dwoje dzieci i wynajmuję mieszkanie, tylko mąż u nas pracuje ponieważ ja jestem na wychowawczym. Problem polega na tym iż niedawno ja też chrzciłam swoje dziecko, a moja siostra podawała je u mnie...dała w prezencie 1.000zł i album. Nie chcę aby była zawiedziona, że ja dam połowę mniej i obawiam się niesmaku i gadania:-( niestety ma troszkę trudny charakter... Ona jest lepiej ustawiona ode mnie, ma spłacone mieszkanie, dobrze zarabia ona i jej mąż. Postawiła mnie trochę w niezręcznej sytuacji, bo nasze uroczystości są w bardzo małym odstępie czasu:-( myślę, że liczy że ten tysiąc do nich wróci..I co ja mam teraz zrobić? Wcale nie cieszę się z tego prezentu:-(

tylko ona nie ukrywam jest straszną materialistką:-(

To może kup coś np. jakiś aparat cyfrowy albo złoty łańcuszek. Wtedy nie bedzie niezręcznej sytuacji bo będzie mogła się tylko domyślać ile Twój prezent był wart. Poza tym to Twoja siostra - powinna rozumieć, że masz cięzką sytuację.

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Moim zdaniem liczy sie gest.. To że ona dała tyle nie znaczy że masz jej to oddawac!! Daj tyle na ile cie stac.. Bycie chrzestna to nie dawanie kasy.. To ile będziesz musiała dac jak dziecko będzie się żenic/wychodzic za mąż??

dodam, że nie spodziewałam się od niej takiego prezentu. Dlatego myślę,że dała sporą kwotę z nadzieją że wróci:-(

no właśnie, tysiąc to ja na ślub od chrzestnej dostałam:-(

Gość gupeek
a ja w ogole nie znam zwyczaju dawania pieniedzy na chrzciny. skad to sie wzielo? :O u mnie w rodzinie tradycja jest danie dziecku medalika na lancuszku i tyle. ew jakas pamiatka, w stylu wlasnie takiego ladnego albumu. jak ktos zamozniejszy to dal lancuszek i medalik zloty, jak mniej zamozny, to dal srebrny. przeciez to ma byc symbol, na co dzieciakowi kasa? 🖐️

Gość mała niunia89
daj lepiej w takim razie jakiś prezent za te cztery stówki:) przecież nie musi wiedzieć ile kosztował:)

kurczę głupio mi okropnie, bo chciałabym żeby byli zadowoleni..a nie pozostał niesmak.

Możesz zrób tak jak koleżanka Gizula888 poradziała łańcuszek złoty do tego kupnp. ciuszek fajny i będzie ok

już chodziłam za złotym łańcuszkiem z medalikiem, ale ceny są powyżej 600zł:-(

niby w rodzinie ale straszne zakłopotanie:-( a tak się cieszyłam,że będę chrzestną jej dziecka.

Gość takie czekanie nie ma
oddaj jej tę kasę, którą od niej dostałaś, bo nie warto tak przeżywać za tę pięć stów.

matko 1000 tys zl an chrzest :) co za masakra. Nie wiem gdzie mieszkasz i jak to wygląda u was ale u mnie mimo że " nie najgorzej wszyscy stoją z kasą" takie prezenty sa bardzo symboliczne. chrzest to właśnie jakiś album, kolczyki czy łańcuszek albo srebrne malutkie buciki z grawerem itp.

Gość gupeek
6 stow? to Ty chyba jakis kilogramowy medalion chcialas kupic :O w byle salonie jubilerskim kupisz lancuszek za stowe i medalik za dwie stowy :classic_cool:

A sam łańcuszek ?? w medaliku w sumie i tak nie będzie chodził....

Gość ale cwaniara z tej twojej
siostry ,faktycznie lepiej tego wykombinowac nie mogla, a pewnie juz rozpowiedziala wszystkim na prawo i lewo jaka to byla szczodra dla twojego dziecka. Ja bym po prostu kupila zloty lancuszek czy cos, zeby bylo to w przedmiocie a nie pieniadzach, ktorych sie spodziewa

byłam w wielu sklepach i najskromniejszy złoty medalik i cieniutki łańcuszek to w sumie 600zł:-(

Gość gupeek
no ja Ci mowie z doswiadczenia - w pazdzierniku kupowalem, w salonie YES i dalem lacznie 350 zl

w necie widziałam tańsze ale jak okażą się bublem to dopiero będzie gadać na mnie:-(

sprawdze ten salon YES dziękuje:-)

Gość kajtuś
nie przejmuj się gadaniem, nikogo to nie zdziwi bo na pewno kazdy zdazyl zauwazyc ze powodzi jej sie lepiej niz tobie. Daj ile mozesz i nie martw sie.

Gość to w końcu o co chodzi
jak mnie wkurza takie podejście... grrr... to są chrzciny i to jest najważniejsze w tym wszystkim a nie że za mało pieniędzy czy jaki prezent dać... do wuja wafla... tacy wszyscy religijni a tak naprawde to wszystko tylko na pokaz, bo tak wypada i bo kasa będzie... noż kurwa, szlag mnie trafi chyba :s

Gość no niestety tak jest
mało dasz, to cie obgadają a co do łańcuszka, ja kupiłam w miarę skromny za 700 stów, łańcuszek + medalik

Gizula, łańcuszek, owszem, ale medalik jeszcze dolicz!

Gość takie czekanie nie ma
a przepraszam, po jaką cholerę jej ten łańcuszek potrzebny?

bo ktoś rzucił, co ma jeszcze dokupić. moim zdaniem powinna pozostać przy tym, co naszykowała i nie przejmować się. na ile ją stać, tyle daje