Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szyba25

termin na 27 kwietnia/ pytanie

Polecane posty

Witam serdecznie mam male pytanie otoz mam na jutro termin porodu i musze jechac na badanie ktg i czy jesli badanie bedzie wporzadku moga zostawic mnie w szpitalu nawet jesli bardzo dobrze sie czuje??? proszeo odpowiedzi bo nie wiem czy zabierac torbe ze soba czy tez nie...pozdrawiam

bo lekarz mi powiedzial ze jesli nic nie nastapi to w nastepna srode mam juz jechac do szpitala tylko co ze skierowaniem??? bo nie dostalam..

Gość hihahahe
to czy zosatwią cie w szpiatlu zaelży od lakarza. Jeżeli masz na jutro terin to torbę z rzeczami powinnaś zabierać za każdym razem jak jedziesz do szpitala. Przy badaniu ktg mogą wyjść skurcze i cie zosatwią. Chyba ze masz blisko dom i ktoś ci przywiezie rzeczy

Gość aaaaaaaaaaaa.............
jadac do porodu nie musisz miec zadnego skierowania!!!

:D:D ja rok temu pojechaląm na KTG w dzień terminu porodu o 18. A lekarz mi mówi ze rodzę. Pościli mnie do domu po rzeczy i wieczorem bylam już mamusią :) Powodzenia życzę.

Gość hihahahe
Jezeli nic się nie bedzie działo do tej śroy to musisz meic skierowanie. Mi też lakarz nie dał a poźniej okazało sie ze nie urodziłam do terminu i tyzien po teminie tez nie i nie chcieli mnie w szpitalu przyjać bez skierowania. Musiałm isc do lekazra załatwić sobie skierowanie.

a powiedzcie czy oprocz badania ktg jest np jeszcze jakies inne robione bdanie np tak jak przy wizycie usg badz to jak lekarz sprawdza szyjke???

Gość hihahahe
jeżeli masz skurcze i jedziesz do porodu to nie musisz miec skierowania owszem .Ale jeżeli jestes po terminie a nic sie nie dzieje to trzeba miec skierowanie zeby przyjeli do szpitala.

no wlasnie dzis bylam na wizycie i narazie nie dal skierowania...a w nastepny poniedzialek nie ma go bo to swieto bo 3 maja...wiec nie wiem jak to teraz bedzie...strasznie panikuje bo to moj pierwszy porod...

Gość hihahahe
Nie stresuj się . Może urodzisz na dniach i po sprawie.

U mnie tak- lekarz sprawdzał sszyjkę macicy (i wląśnie po tym wyszlo ze rodze, bo skurczy nie miałam). To chyba zależy od lekarza na jakiego trafisz i czy w ogóle trafisz bo czasem ktg wykonuje pielegniarka lub położna i z lekarzem nie ma się nic wspólnego.

Ja tez bede rodzic lada dzien jak urodzilam pierwsza coreczke tez tego zamego dna mialam robione ktg zbadal mnie lekarz i powiedzial ze gdyby sie cos dzialo to natychmiast do szpitala no i stalo sie wieczorem mala byla juz na swiecie;)

Gość hihahahe
Róznie to bywa. w różnych szpitalach rożnie. W niektórych po terminie trzeba zgłaszac sie na ktg codzinnie, w innych co 2 dni a jeszcze w innych co kilka dni. Ja po terminie przyszłam raz na ktg z wasniej woli bo moja wspaniala lekarka nie powiedzial mi co mam robic jak nie urodze do terminu. a później to juz kazali mi przyjść do szpitala tydzien po terminie

no wlasnie ja na ktg mam jutro i to bedzie pierwszy raz w pozniej w pietek...i jutro kazal mi przyjechac miedzy 10 a 11 bo akurat ma dyzur ten moj lekarz prowadzacy...mam nadzieje ze maluszek w koncu zapragnie ujrzec swiatlo dzienne:)

ja mam spakowana paczke Huggies Newborn w paczce jest 28 pieluszek najmniejszy rozmiar od 2-5kg

dzwonilam wlasnie do poloznej i powiedziala ze 30 sztuk jak wezme to wystarczy i ze jeszcze zostanie i mam rozmiar od 3-6kg