Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martunia1988

Staraczki Rocznik"88

Polecane posty

Gość martunia1988

Witam.Chcialam się dowiedzieć czy są du jakieś staraczki z 88roku?sama właśnie zaczynam staranka.

Gość mam siostre w tym wieku
przeciez to jeszcze dzieci albo ja jestem taka stara;)

Gość martunia1988
mam 22lata 3rok studiów,jak są ku temu odpowienie warunki to czemu by nie? :)

Gość w tym wieku to jeszcze
w książkach warto posiedzieć, zdobyć jakieś doświadczenie zawodowe. Na dzieci jeszcze przyjdzie czas!

Same przemądrzałe piszą... Kariera najważniejsza!!!!!! A później masz 40 lat i nie masz siły dziecka wychowywać.

Gość martunia1988
Hej CzarnaONA jasne że mozesz być :) ja rozumiem jakby mówić do dziewczyny która ma 17lat że to za wczesnie...

Ja już przywykłam do komentowania:) Jak to jest z Tobą?? Pierwszy cykl?? Ja od roku kocham się bez zabezpieczenia, pół roku nie wychodziło. Leczenie, wykryte PCOS... Następne pół roku nic.... Już tracę nadzieję. Teraz zażywam specjalne leki na owulację. Bromergon, CLO... Ciężko jest:(

Gość martunia1988
My właśnie tydzień temu zaczeliśmy się przytulac bez prezerwatyw,bo tabletek ni brałam,tylko były gumki cały czas,no i teraz sobie możemy pozwolić na przyjemności tak do końca,jedyne co zauważyłam że jak narzeczony skończy to zawartość mi ulatuje... wkładałam sobie poduszkę bo gdzieś pisalo że to niby pomaga no ale nie wiem,po wlożeniu też wylatuje :) Ty też tak masz?

Nasienie zawsze wylatuje:) Tym się nie martw. Z pewnością to co zostało w środku wystarczy do zapłodnienia:)

Gość żyrafa bez oka
Czarna, tu nie chodzi o karierę, chodzi o jakiejś doświadczenie zawodowe. Kto Cię przyjmie potem do pracy bez jakiegokolwiek doświadczenia? A matce z małym dzieckiem jest bardzo trudno znaleźć pracę... czasem trzeba o i tym pomyśleć. Nikt przeciez nie napisał Ci tu, ze masz rodzić dzieci po 30, ale zdobądź choć miniumum tego co można zdobyć. No chyba, ze brak Ci ambicji i będziesz liczyć tylko na faceta, a potem będziesz wypisywać na forum bzdury, że państwo jest do dupy bo....

Gość martunia1988
narazie pochodzimy do tego na luzie :) bo to dopiero początek jest,a są jakieś sposoby "domowe" na wykrycie kiedy jest owulka?tak pytam z ciekawości gdyby bylo potrzebne :)

a u mnie pół roku staran i jak juz pewna byłam ze nic z tego to zaszłam :) w dni niepłodne dodam :D. ja rocznik88

Gość fdfvdvdf
MIERZNIE temp. testy owulacyjne, obserwcja sluzu,

Gość biały misio
o fuck, tu faktycznie dzieci siedzą, zajść w ciąże w dni niepłodne- a to ci nowina :P

Żyrafa a znasz moją sytuację??!! Nie znasz, więc wypowiadać się nie powinnaś a tym bardziej robić ze mnie panstwowego darmozjada. Studiuję zaocznie, posiadam rentę rodzinną przy które pracować nie mogę. Jestem na pierwszym roku, ze względu, że kończyłam technikum. Żyrafo, a więc nie sądzisz, że dla mnie to najlepszy czas na dzieci?? Lepszego sobie wymarzyć nie mogę. Moje studia będą trwały jeszcze co najmniej 4 lata. Więc chyba lepiej zdobywać doświadczenie zawodowe mając odchowane dziecko, niż zacząć pracę i po 3 miesiącach zwalniać się "bo ciąża" Aha, jak skończę studia będę miała 25 lat. A dla mnie to za późno na pierwsze dziecko. Każdy ma inną hierarchię wartości. Dla mnie najważniejsze jest dziecko jak na razie. Nie krytykuję tych co chcą rodzić w wieku 30 lat, i nie chcę aby ktoś krytykował mnie. Pozdrawiam.

Gość czy czy czy czy
a 1986 moze byc :D ja sie dowiem 9 maja czy przyjdzie okres czy nie :D

Biały Misio, Lola może źle to ujęła. Nie każda kobieta ma "książkowe dni płodne". Natura lubi płatać figle...

Gość żyrafa bez oka
Czarna... Ja Ciebie nie krytykuję, piszę tylko ewentualnie jak moze być- przecież Ci niczego nie zakazuję- czytanie ze zrozumieniem się kłania :O swoją odp. odniosłam do Ciebie bo to Ty napisałaś o tych przemądrzałych i o tym, ze kariera jest najważniejsza :O Wiesz, trochę żyję na tym świecie i wiem jak to wygląda :P ale przeciez każdy jest kowalem własnego losu. Tu tylko luźno dyskutujemy... Szczęscia życzę i gromadki dzieci wobec tego :)

Gość co chcecie dac temu dziecku
waszemu? mlodą mame? ok niech ma. Tatusia?- no oby sie sprawdzil w tej roli. Niesadzicie ze macierzynstwo jest ciut przereklamowane i dlatego ze tak trudno jest teraz zajsc w ciaze to chcecie pokazac przed kolezankami i wszystkimi jak wam super jest kochajacy mezus dzidzius w drodze i bajka a anie zycie. I tu pytam co dacie dziecku? Macie wlasne mieszkania? czy dziecko bedzie mialo swoj pokoj czy na 40m bedzie sie kisilo z wami i dzadkami? Dacie mu wszystkjo co najlepsze i szykoly pozniej tez? wszelkie zajecia dodatkowe? Czy wy wiecie ile to sie trzeba nacharowac? Jestem tylko ciut od was starsza ale przeraza mnie posiadanie dziecka w tak mlodym wieku. Bo sama je mialam mlodo i wiem jakie to jest zapierdol..... Wspolczuje. Ale dobrze ze jest watek taki. Zaloze poradnie, stowarzyszsenie pomocy opuszczonym i nieradzacym sobie matka za 3-4 latka jak znalazl bedziedzie sie do mnie zglaszac.

Dziękuję. Gromadki może nie, ponieważ ciężko est zapewnić odpowiedni byt gromadce. A nie sztuką jest narobić dzieci, później trzeba im zapewnić byt. O przemądrzałych pisałam, bo pełno takich na kafe... Zwłaszcza tych zdegenerowanych.

Gość wolna_bez_chłopa
czarna ona - majac rente rodzinna mozna pracowac, nie pierdol glupot.

Co dam mojemu dziecku??? Dam mu życie. To przede wszystkim. Dam mu bezwarunkową miłość, szczęście, poczucie bezpieczeństwa. Co do rzeczy materialnych, są na końcu... Ponieważ nabyte... Nie mówię, że są nieważne, bo miłość do dziecka nie da mi pieluch czy jedzenia. co do mieszkania, to nie mam, ale mam dom, w wielkim podwórkiem i ogrodem. Więc to nie 40m2

Gość wolna_bez_chłopa
jakiego wyjatku??? masz rente i mozesz pracowac byleby twoje zarobki plus renta nie przekraczaly limity bodajze 2,5 koła. Ja mam rente rodzinna, studiuje i pracuje. No ale jak sie chce byc na utrzymaniu faceta....

biały misio to raczej do jednego śmiesznego doktora :P właśnie on probowal mnie przekonac ze tylko od9 do 14 dnia cyklu da rade

" My właśnie tydzień temu zaczęliśmy się przytulać bez prezerwatyw," a czy tylko przytulanie wystarczy by zajść w ciąże ??? wydaje mi sie że seks :) nie bądźcie takie drobniusie i nazywajcie normalnie seks i nie mówie złosliwie

Gość zalzalzalzal
nahbardziej zalosny topik jak widzialam

Gość zalzalzalzal
biedne te wasze przyszle dzieki, jak piszecie ze kasa nie jest wazna to widzac jak slabo jestescie przygotowane do maciezynstwa, dziecko kosztuje a jak choruje to bardzo duzo... nie wystarczy dojrzalosc plciowa.

Gość zalzalzalzal
mam dwojke, wiem co mowie