Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość knfkj

Czy po ślubie można jeszcze przez jakiś czas zostać przy swoim nazwisku?

Polecane posty

Gość knfkj

Studiuje, zostało mi jeszcze 2 lata, a ślub za okolo pól roku. Oczywiście mam zamiar zmienić nazwisko, ale w dokumentach na studia nie chciałabym. problem legitymacji nie problem, ale np indeks? No nie wyobrazam sobie chodzić do kzadego wykladowcy po powtórny wpis. Jak to u was wśród studentów wyglądało?

Gość miss skalpela
przecież nikt nie będzie Ci sprawdzał czy masz nazwisko w indeksie zgodne z nazwiskiem w dowodzie. Podasz nowe/drugie nazwisko przy obronie pracy albo też i nie podasz jak będziesz chciała mieć dyplom z panieńskim ;) Tylko podczas egzaminów podpisuj się swoim starym nazwiskiem by potem nie było watpliwości czy Ty to Ty :)

Z czego wiem to u nas dziewczynom tylko dopisywali w indeksie nowe nazwisko. Nikt nowego nie wyrabiał. Najlepiej się dowiedz w dziekanacie bo tak naprawdę najprościej.

Kobieta w dziekanacie dopisze nowe nazwisko w starym indeksie i będzie po sprawie. Taki problem to nie problem

Gość knfkj
ok, dzieki

dziewczyny mają rację. pani z dziekanatu zmieni nazwisko na indexie i nic nie będziesz musiała robić :) potrzebny jest do tego akt ślubu i ksero dowodu osobistego wydanego na nowe nazwisko :)