Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chicco

Ogladalyscie wczoraj UWAGĘ? Mowili o fotelikach

Polecane posty

Gość chicco

Chicco jest jednym z najniebezpieczniejszych i najdrozszych :-o Masakra..Ja za swoj dalam 700zl! Kierowalam sie nie cena a bezpieczenstwem..I co? Wczoraj pokazywali crash test..Rozerwalo go na strzepy..razem z manekinem:-o Szok

Nie widziałam tego programu, ale pamiętam, że kiedyś gościem DDTVN był polski inżynier pracujący w Stanach, który zaprojektował najbezpieczniejszy fotelik na świecie, wyglądało to jakby fotelik w kapsule. I tylko ten jeden przeszedł pozytywnie wszystkie testy, a cała reszta oblała, bez różnicy czy to były drogi foteliki renomowanych firm, czy zwykłe, nieznanych marek. Ten program był chyba dwa lata temu i wtedy nie było mowy ani o ich produkcji w Polsce, ani nawet o ich importowaniu. No i sam powiedział, że są bardzo drogie.

Gość chicco
tamta druga firma wycofala..chicco nie chce

widocznie chicco komus podpadlo i nie dalow lape albno kasy an reklame :D to mus ie zrobilo antyreklame :DD:D nie ma jak naiwnosc konsumenta :D i czarny PR firm

Gość 123456123466123
Chicco - to taki plastik fantastik :)

wiecie co dziewczyny, ja nie wiem czemu w pl foteliki chicco sa takie drogie MASAKRA ja nie zaplacilam tyle za swój maxi cosi- to jest jedna z lepszych firm produkujacych foteliki dzieciece!!!! 700 zl za fotelik chicco to jest przegiecie, te cale chicco to nie jest dobra firma i ani wózki ani te cale ich foteliki nie sa dobre, to bedziew!

Gość chicco
I zauwazcie druga sprawe..Te CRash testy byly robione przy 50km/h..!! Nie podawali firm,ale powiedzieli,ze przetestowali 420 i tylko 200 spelnilo wymagania.A podali firme chicco,bo ta jest najdrozsza a wymagan nie spelnia zadnych

Gość o kant dupy roztrzaskać
te wszystkie foteliki - z dziećmi po prostu trzeba ostrożnie jeździć i tyle.... ja zawsze kupuje tanie foteliki i nie liczę w razie czego na cud - liczę przede wszystkim na swój rozsądek- kiedy jadę z dzieciakami - podwójnie uważam i staram się mysleć za wszystkich na drodze.

Gość chicco
Ja mialam kilka artykulow dzieciecych MAXI COSI:-o M.in. wozek:-o I zalowalam,ze kupilam!!😠

Gość chicco
Ale zes napisala..Ale za pijanego na drodze nie pomyslisz:-o

Gość o kant dupy roztrzaskać
ja uważam że DO PEWNEGO STOPNIA TAK... np ja zawszę patrzę w lusterka- pewnego razu zauważyłam że samochód z tyłu zbliża się zbyt szybko - natychmiast zjechałam na pobocze - przebiłam oponę- ale wypadku uniknęliśmy - koleś z piskiem opon zatrzymał się w połowie długosci naszego auta.

e tam wozka to moze bym nie kupila za to foteliki b. sobie cenię... z reszta jakiego wozka oczekiwac od firmy ktora specjalizuje sie w produkcji fotelików przede wszystkim... p.s obejrzalam juz czesc artykulu! MASAKRA i do tego wypowiedz tej baby z chicco w polsce ' 'nie nie zamierzamy wycofac tych fotelików, wlasnie myslimy o produkcji tych fotelikow w wiekszej gamie kolorystycznej.. '' czy jakos tak... NO PO PROSTU BEZCZELNOSC!

Gość chicco
:-o Wiesz co? Zakoncz te dyskusje! nie wiem po jakich drogach w PL jezdzisz..Byc moze polnych,bo ja jezdze po calej PL a nawet Europie samochodem i uwierz mi,ze nie bylabys taka madra gdybys wyjechala w centrum jakiegos ruchliwego miasta!!

Gość ja mam z chicco fotelik i wóze
i u mnie sprawdzają się rewelacyjnie. Fakt wypadku jeszcze nie było ale jakieś ostre hamowania owszem się zdarzyły i raz prawie wypadek a dziecko w foteliku spało i nawet nie obudziło się przy szarpnięciu. Co niby jest tak strasznie źle z tymi fotelikami że są niby NAJGORSZE? Przypinasz pasem do auta jak inne, ma pasy jak inne... Foteliki głównie różnią się wysokościami brzegów i takimi detalami no a jak oglądałam w sklepie to chicco nie ma najniższych brzegów podobne do innych drogich a na pewno wyższe jak te tańsze. Mówią że są najgorsze ale że co niby konkretnie w nich nie trzyma?

Gość chicco
obejrzyj nagranie,jest kilka postow wyzej,to zobaczysz jakie sa rewelacyjne

Gość ja mam maxi cosi priori

obejrzalam wszystko, szok! straszne, a ten test byl przeprowadzany przy predkosci 50 km/h ! co by bylo w przypadku 80 czy 90 km/h, smierc na miejcu...:(

Gość chicco
No wlasnie!O tym wyzej wspominalam!Tylko 50km/h

Gość moonka2
Mówią że są najgorsze ale że co niby konkretnie w nich nie trzyma? Pasy wyrywaja sie z "plecow" fotelika, czyli nie spelnia on swojej podstawowej funkcji. Ostre hamowanie nie ma nic wspolnego z wypadkiem kiedy samochod wytraca nagle cala swoja predkosc, a nie tak jak w przypadku hamowania - przejezdza jeszcze pare metrow. Testy fotelikow, po ktorych zyskuja one certyfikat wykonuje sie przy predkosci 50km, dlatego nawet gowniane foteliki sa dopuszczone do sprzedazy, bo przy tak malej predkosci nawet bubel sie nie rozpadnie. Przy 64km/h juz poszly pasy, mimo iz tez nie jest to oszalamiajaca predkosc.

Gość moonka2
Aha, testowali najtanszy model chicco przeznaczony jak to okreslila przedstawicielka firmy dla nizszej wartswy spoleczenstwa, ktora patrzy tylko na cene, wiec moze te drozsze modele sa lepsze.

Gość chicco
No wlasnie..Ja juz za te slowa nigdy nic ich firmy nie kupię,bo to jest obraza dla innych ludzi.

No teraz widzę że wadą są pasy, niby można coś tam wymienić ale nie całość, ewentualnie z innej firmy przełożyć. Ale jeszcze 200 innych nie przeszło testów, szkoda w sumie że uczepili się tej jednej firmy bo wymienię na inną a za miesiąc pokażą właśnie ten co będę mieć :/ tak jak ktoś napisał robią szum z chicco bo pewnie ktoś tak specjalnie a o tych 200 pozostałych już nie powiedzą

Gość ojej,ale wy jestescie
Co wy za glupoty opowiadacie? Dlaczego szum kolo chicco? Czy Wy nie rozumiecie? Ludzie swieci! Wejdzcie do sklepow z takimi artykulami! ONE SA NAJDROZSZE i wszedzie uznawane za najbezpieczniejsze! I nie zrobili szumu tylko kolo chicco,bo powiedzieli firme tamtego drugiego fotelika.Zejdzcie na ziemie.JA pracowalam kilka lat na studiach w takim sklepie.Wiem jakie foteliki przywozili i mialam katalogi co miesiac nowe.Chicco bylo najdrozsze.Nawet te dla nizszej warstwy spoleczenstwa byly po 500zl.

u mnie to nie był najdroższy. Kupiłam w sklepie dziecko za 450, owszem były tańsze za np 390 ale to może jeden czy dwa a reszta już same droższe ( mowa o tych z funkcją położenia dziecka) więc nie jest najdroższy, jakby nie byłą są i takie za 1000zł