Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Lęk separacyjny u 9 miesięcznego dziecka!!!

Polecane posty

Mój dziewięcio miesięczny syn nie potrafi się sam bawić, bez przerwy muszę przy nim być. Wszędzie tylko ze mną za rączkę chodzić chce, nawet jeśli mąż jest w domu to i tak chce bym tylko ja go trzymała. Często wychodzimy do rodziny i znajomych, mały nie boi się obcych ludzi , pomimo to muszę caly czas być przy nim. Jest to strasznie męczące bo czasem to nawet kawy spokojnie nie moge wypić. Słyszalam że to tzw. lęk separacyjny i występuje w tym okresie, z tym że on tak ma już od dawna i nie wiem jak postępować, by się to zmieniło. Czy ktoś miał podobnie?

Gość ej powiedz
moja ma 15mies i tez czasem nie odstepuje mnie na krok. innym razem za to ma mnie gdzies i pojdzie wszedzie i z kazdym. ale ja nie doszukuje sie zadnych lekow. poprostu taka jest i tyle.

Nie wiem już czy to ja zawiniłam i źle coś robię :( to naprawdę jest męczące, czasem nie mogę nic w domu zrobić bo zaraz jest płacz jak go posadze na podłodze, próbuję go zabawić ale to działa przez kilka minut i już pędzi do mnie. Nie mam już czasem siły, mąż próbuje mnie wyręczyć gdy jest w domu ale co z tego gdy co chwilę jest płacz, że on chce do mamy :(

Gość poooddnosze