Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzucam serią pytań

Czy zdarza się nie zmieniać mleka początkowego na następne?

Polecane posty

Gość rzucam serią pytań

Jestem ciekawa czy znacie przypadki, gdy lekarz odradził zmianę mleka początkowego na mleko następne w standardowym czasie. Teoretycznie bowiem, ponieważ to DRUGIE jest mniej kaloryczne, można by dzieciom drobnym podawać dłużej to mleko PIERWSZE, bardziej tłuste. Czy czasem stosuje się takie rozwiazania np w przypadku dzieci z niska wagą urodzeniową a słabo przybierających na wadze? Pytam oczywiście nie bez powodu. Mam dziecko które urodziło się drobniutkie i zastanawiałam się czy nie zmienić mleka początkowego na następne później. Lekarka nic o tym nie wspominała więc już przeszłam na to drugie, jak zaleciła, jednak wciąż się zastanawiam czy postąpiłam słusznie.

Gość mi się wydaje jakś takoś
Mi się wydaje że mleko następne potrzebne jest dziecku bo ma więcej składników odżywczych, dodaj do niego kleik ryżowy to będzie bardziej pożywne lub zrób dziecku kaszkę.

Gość rzucam serią pytań
Więcej? Tego nie zauważyłam. No właśnie nie wiem czym powinnam częściej dawać kaszkę. Wprawdzie daję dwa razy dziennie, raz ryżową a raz z glutenem ale teoretycznie daje się tylko raz.

Gość mi się wydaje jakś takoś
To dawaj na zmianą na jeden posiłek mleko początkowe na jeden mleko następne

nie musisz zmieniac teraz,mozesz zmienic pozniej dziecku nic nie bedzie....ja mialam podobny problem tylko ze moj maluch byl uczulony na bialka,wiec pil mieszanke sojowa i pije do teraz ta sama(ma 2 lata)....bardzo dobry pediatra-dietetyk powiedzial mi,ze to nie szkodzi gdyz skladniki odzywcze (ktore sa w mleku nastepnym-a jest ich troszeczke wiecej)dostaje w innych pokarmach

Gość ja dawalm wielka
dawaj mu kaszke 2x dziennie i po problemie. Niedawno lekarze zalecali zmiene mleka z pocztakowego na nastepne juz w 4 miesiecu a Ty chcesz dziecko dalej na nim trzymac.