Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cocacolaa1

dziecko mogło zjesc ze 3 kulki soli pochlaniaczy wilgoci

Polecane posty

Gość cocacolaa1

do butów (sa w takich malych torebkach) w pudelku z nowymi butami, moze mu sie cos stac?????????

Gość dorzuć mu jeszcze ze
3 granulki kreta... 0/10

Gość cocacolaa1
wydaje mi sie, ze wogole ani 1 nie zjadl ale nie jestem pewna, dzieki kant dupy:)

Gość piooop
Mi zawsze mówili żebym tego nie dotykała bo moge się bardzo zatruć.. raczej na zdrowie mu to nie wyjdzie.. :|

Gość cocacolaa1
ok:)

Gość Aaaby
To nie sól tylko desiccant (żel silikatowy - dwutlenek krzemu). Nie jest toksyczny, ale działa podrażniająco na przewód pokarmowy i drogi oddechowe. Nie rozkłada się, ani nie wchodzi z niczym w reakcję. Dziecko wydali go z kałem.

Gość cocacolaa1
aaby dzieki bogu, bardzo jestem ci wdzieczna:)

mozesz dac mu wegiel w tabletkach zobojetnia toksyny w organizmie podaje sie go rowniez przy przedawkowaniu lekow.

Gość Aaaby
Jak jesteś na 100% pewna że połknęło żel silikatowy (na woreczku masz napisane: DESICCANT) to możesz pójść do apteki i poprosić coś na przeczyszczenie dla dzieci, żeby jak najszybciej wydaliło tę substancję.

Gość cocacolaa1
akurat wegla nie mam..:(

Gość cocacolaa1
kurcze nie jestem pewna czy polknal, na 90% wydaje mi sie, ze nie..

Gość Aaaby
Węgiel nie jest dobrym rozwiązaniem, po spowoduje zatwardzenie a nie rozwolnienie, a dziecko musi wydalić ten żel z organizmu!

to lec do apteki a poki co daj mu troche mleka tez zobojetnia ale daj mu wegiel napewno bedzie ok.

Gość cocacolaa1
on jak cos to polknal to rano o 10tej.

Gość Aaaby
Cocacola, idź do apteki i kup mu coś na przeczyszczenie. Tylko powiedź pani farmaceutce ile lat albo miesięcy ma dziecko. I NIE dawaj mu węgla, bo za Chiny się po nim nie wypróżni. Węgiel się podaje jak ktoś cierpi na biegunkę, a ty musisz tę biegunkę wywołać. Podawaj dziecku dużo płynów jak już go przeczyści, żeby się nie odwodniło.

Gość Aaaby
Eterno, czemu polecasz węgiel jak wiesz że on powoduje zatrzymanie stolca? Dzieciek Cocacoli musi wydalić ten silikat z organizmu. Silikat nie jest TOKSYCZNY, dlatego nie trzeba mu podawać niczego wchłaniającego toksyny. Silikat tylko podrażnia przełyk i przewód pokarmowy, ale toksyczny nie jest. Trzeba go wydalić z kałem i tyle.

Gość daj mu śledzia i niech
popije mlekiem, rozwolnienie gwarantowane :P Ale tak na serio, węgiel to zatrzymuje wydalanie a nie je popudza... Już kiedyś tu na kafe przeczytałam jak jedna panna całkiem serio radziła innej by na zatwardzenie podała dziecku węgiel :O

Gość Aaaby
Eterno, silikat NIE jest toksyczny!

wejdz w internet znajdziesz tam info dokladnie podaje sie wegiel aktywowany w formie zawiesiny.

Gość cocacolaa1
dziecko ma 16mcy. to dobrze, ze nie jest toksyczny, jak na razie nie placze, wszystko OK z nim.

ok rozumiem wiem jak sie traktuje zatrucia rozumiem ze wiesz o czym mowisz nie jest toksyczny ok. nie przegryz mi gardla!

Gość Aaaby
Ale żel silikatowy NIE JEST TOKSYCZNY, zrozum to proszę. Dziecko musi go wydalić a nie zneutralizować. Ta substancja nie wchodzi w reakcje chemiczne z żadnym związkiem chemicznym, ani nawet się nie spala. Żaden węgiel tu nie pomoże. Będzie obojętny i tylko niepotrzebnie zatrzyma stolec.

Gość Aaaby
Eterno, ja tego nie piszę agresywnie, tylko nie chcę żeby ta mama zrobiła jakąś głupotę. Nie przeczytałaś dokładnie co napisałam na początku, o tym że on nie wchodzi z niczym w reakcję its. To rozwiązałoby spór. Ale ok. Sorry, jeśli odebrałaś minie jakbym się uniosła w nerwach, ale ja tylko chciałam dobrze dla tego dzieciaka. Peace. :)

Gość żółta pietruszka
Aaby, daj spokój przecież ona tak w necie wyczytała to znaczy, ze tak jest :O nie wiesz, ze tu na kafe najlepszym "lekarzem" jest net ;)

Wyobraz sobie ze nie wyczytalam mam malego psa ktory bardzo czesto zjada takie rzeczy i wiem co robic w takim przypadku moze dzieki tej wiedzy moje dzieci nie byly nigdy w szpitalu.a do kolezanki wczesniej spoko nie wiem czy jest toksyczny nie jadlam.

Gość Aaaby
No problem. :) (Akurat o jego nie toksyczności i właściwościach chemicznych wiem z kilku źródeł: anglojęzycznej informacji z Wikipedii i stron internetowych producentów tych saszetek. Też ich nie jadam, żeby się przekonać jakie mają działanie.) ;)

Gość cocacolaa1
dziękuję Wam, czyli nic nie będzie dziecku gdyby zjadło ze 3 kulki tego dziadostwa? tak to jest zostaw dziecko tesciowej...:O ono moglo to zjesc o 10 rano i ma 16mcy.