Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola8888

wymioty w ciąży, kiedy zaczac sie niepokoic??? POMÓŻCIE

Polecane posty

w niedziele co zjadlam to zwymiotowalam, wczoraj udalo mi sie troche płatków na mleku zjesc i kawałak kiełbasy na goraco i tego nie zwrociłam, a dzis dwa razy jadlam i nawet chrupki kukurydziane nie ida. Kiedy zaczac sie niepokoic? co robic? dodam ze prawie wcale nie pije bo nawet po wodzie mi niedobrze

wode powinnas pic, bo inaczej sie odwodnisz. Jesli nie bedziesz przyjmowała plynów wylądujesz w szpitalu pod kroplówką... Moze sprobuj jakichs lekkich herbatek, rumiankowych, miętowych? Moze w aptece zapytaj o jakies ziola? Jesli sie odwodnisz to dopiero bedziesz miala zmartwienie...

Gość moze się zatrułaś czymś
?

nie bardzo bylo czym. zatrucia inaczej przechodzilam, ciagle bylo mi niedobrze glowa bolala a teraz zwymiotujei jest w miare ok

rozumiem, ze po wodzie wymiotujesz, ale musisz cos pic. Jesli nie pijesz to zglos sie do lekarza i niech Ci podłączy do kroplówki. Bo chyba nie chcesz zaszkodzic dziecku? Poczytaj tutaj i moze zastosuj sie do tych wskazówek, moze cos pomogą: http://www.erodzina.com/index.php?id=31,372,0,0,1,0 tu rowniez masz wypowiedzi mam na ten temat: http://www.ciaza.e-zdrowie.info/nudnosci-i-wymioty-w-ciazy-42.html?sid=ef1517175f3f23a2fb4a1eaf419dbbf7

jezeli sobie nie poradzisz z tymi nudnościami i wymiotami może wypróbuj taką opaskę akupresurową na nadgarstek, nazywa sie chyba sea band. sprawdź w internecie, kosztuje ok. 30 zł. uciska odpowiednie punkty na nadgarstku i eliminuje wymioty. podobno dobra ale sama nie stosowałam to nie wiem. to tylko taka sugestia.

Czołgista dobrze radzi. Wodę pić pomału, nawet łyżeczką po trochu, żeby się nawilżyć od środka :) Każda pielęgniarka Ci to powie :) Tak radzą właśnie w zatruciach, jak są wymioty nawet po wodzie, to żeby małymi łyczkami pić.

Najważniejsze jest przyjmowanie płynów.Próbuj pić żeby nie doprowadzić do odwodnienia bo skończy się szpitalem. Tak właśnie było u mnie, 5 dni leżałam pod kroplówką. Radze też udać się do ginekologa bo są specjalne czopki przeciw wymiotom.