Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tararumpum

Czy tak wypada?

Polecane posty

Gość tararumpum

Miałam taka sytuację. Zaprosiłam pewna osobę do domu i pomogłam jej w sprawei z którą nie umiała sobie poradzic. Poswieciłam swoj czas. Czy taka osoba przychodząc do mnie powinna przyniesc chociazby paczke ciastek czy cos? Bo mi sie wydaje ze tak. Oczywiscie nie wyceniam swojej pomocy. Ale mi jest np głupio przyjsc do kolezanki w odwiedziny z pustymi rekami, zawsze kupuje jakis sok, ciast, czy lody. Natomiast w tym przypadku jeszcze pomagałam tej osobie, za co normlanie komu innemu musiałaby zapłacic. Sama poczestowałam ją specjalnie upieczonym na ten dzien ciastem i herbatą. czy mam jakies głupie wyobrazenie czy ta osoba zachowała się nietaktownie? A jak Wy robicie?

Gość RomanoSexmacher
Na pewno możesz possać tej osobie :)

no ja bym coś przyniosła.głupio by mi było :P już nie chodzi o to,żeby sobie czegoś ktoś nie myślał,ale o same podziękowanie,chęć odwdzięczenia się za pomoc

Też bym coś przyniosła, ale może ta osoba była tak pochłonięta problemem, z którego pomagałaś jej wyjść, że zwyczajnie o tym nie pomyślała. To raz, a dwa - wiele zależy od wychowania, które wynieśliśmy z rodzinnego domu. Jeszcze jest trzy - ja zawsze wolę się upewnić, czy coś przenieść i oczekuję, że zaproszeni też będą tak postępowali, bo jeśli ja uszykuję dużo rzeczy i ktoś coś przyniesie, to się zwyczajnie najczęściej marnuje.

Gość soap
ee nie wydaje mi sie zeby miala obowiazek ci cokolwiek przynosic

Gość tararumpum
nie jest biedna a ta sprawa nie była na tyle zaprzatająca głowe ze nie mogła myslec o niczym innym ;)

Gość copernik
a masz problem:O trza było jej fakture wystawić skoro ci nie pasuje że łapówki nie przyniosła w życiu bym nie wpadła żeby oczekiwać że ktoś do mnie z wałówą przyjdzie

Gość tararumpum
tak ogólnie to jestem zła bo ciasto miało byc tylko dla mnie ... a ona powinna mi jeszcze ciastka przyniesc ... tak byłam wieczorem głodna :(

Gość tararumpum
mogła przynajmniej mi minete strzelić