Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyspa tajemnic

Wyspa tajemnic

Polecane posty

Gość wyspa tajemnic

oglądaliście?? być może jestem mało inteligentna ale nie zrozumiałam przesłania tego filmu.. czy możecie mi napisać o co w nim chodziło tak naprawdę?? czy di caprio rzeczywiście sobie wymyślił,że jest szeryfem?? Oglądałam film po spaleniu lufy maryski a że trwa 2godziny to nie chce mi się go znowu oglądać chce tylko wiedzieć jak mam go rozumieć.

dużo by pisać. film jak dla mnie bardzo dobry. wejdź np. na filmweb i poczytaj komentarze, dyskusja trwa zażarta:) oglądałam dwa razy i jeszcze raz z chęcią go zobaczę

Był psychicznie chory i naprawdę zabił żonę, ponieważ ta potopiła ich dzieci. Lekarze pozwolili mu na tę całą szopkę w nadziei, że sobie wszystko przypomni. I przypomniał. Ostatnia scena - bohater oszukuje, że znowu nastąpił regres i wszystko zapomniał, chce poddać cię lobotomii, by usunąć okropne wspomnienia i uleczyć się z agresji 🖐️

Kurko - dopóki nie zobaczyłam retrospekcji z wydarzeń tamtego dnia, kiedy zabił żonę, tez tak sądziłam. A upewniłam się, że jednak jest psycholem przy ostatniej scenie, kiedy on ewidentnie udaje, że znowu oszalał.

Gość siódmy grzech główny
polecam książkę, bo niestety film bez niej to dziadostwo 🖐️

obawiam się, ze teraz to musztarda po obiedzie, ale przeczytam na pewno czytałam Rzekę tajemnic, ale Wyspy.. jeszcze nie