Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam porady

wesele - co? kiedy? jak?

Polecane posty

Gość szukam porady

Witam, W przyszłym roku we wrześniu wychodzę za mąż i organizuje wesele (ok.160 osób). Do tej pory mam zarezerwowana salę, zespół, kamerzystę i fotografa. Chciałabym się dowiedzieć kiedy muszę załatwić kościół (dodam, że ślub chciałabym wziąć poza parafią moją i narzeczonego), kiedy zacząć rozglądać się za sukienką, kiedy zaproszenia...no i w ogóle co jeszcze muszę załatwić w związku z tą imprezą. Będę wdzięczna za wszelką pomoc:)

Gość szukam porady
up

Gość lokatka
hm, ja moze zaczne od tego ze wiekszosc najwazniejszych zeczy na te chwile juz masz :) wiec na razie mozesz sobie spokojnie odpoczac ;) ja mam slub w sierpniu, suknie zamowilam sobie juz w grudniu zeszlego roku, ale tylko wybralam model i wplacilam zaliczke - dzieki temu ze zamowilam przez nowym rokiem wybralam suknie z nowej kolekcji po zeszlorocznych cenach (200zl taniej), ale mowi sie ze w salonach to suknie tak pol roku wczesniej sie zamawia :) z zaproszeniami to bym jeszcze spokojnie z rok poczekala, oczywiscie mozesz sobie wczesniej zamowic czy kupic jakby ci sie cos spodobalo, tu chyba nie ma reguly jak juz wiesz kogo dokladnie chcesz zaprosic :) no a potem to juz takie drobniejsze zeczy, typu buty, dodatki do sukni, garnitur, samochod (w zaleznosci czy chcecie wynajac czy we wlasnym zakresie, bo jak wynajac to mozna wczesniej bo u nich tez roznie z terminami), nauku slubne i ogolnie te koscielne sprawy - ale to wszystko tez mozesz spokojnie w przyszlym roku :) pozdrawiam, i zycze powodzenia w przygotowaniach :)

Gość minkaa
narazie możesz odpocząć, pamiętajcie także o naukach przedmałżeńskich, możecie je zrobić nawet teraz jeżeli bierzecie ślub poza waszymi parafiami to bedzie potrzebna zgoda parafii panny mlodej na slub w innej parafi, idziesz do ksiedza i mowisz co i jak i otrzymasz pisemna zgode na slub w nie swojej parafii

Gość i co teraz będzie
ale salę masz typu restauracja, czy sama szukasz kateringu? bo jak sama to zamawiaj już teraz termin, dobre kucharki/katering też mają obstawione terminy