Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora

chorre nerki

Polecane posty

Gość chora

hej/od jakiegos czasu mam problem z nerkami. bylam u lekarza, ktory w ogole mnie nie zbadal tylko dal antybiotyk i narazie :| niby cos to pomaga, raz lepiej raz gorzej. ale lek zazywam dopiero 2 dzien wiec cudow sie nie spodziewam.. tylko zaczely mnie bolec kolana, czasami taki silny bol. czy to ma cos wspolnego z nerkami ?? chorowal tez ktos ? :( jaki to bol i gdzie Was bolało?

Gość chora
to nie jest smieszne, chce powaznych odp

Gość chora
uuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość to nie forum medyczne
by oczekiwać poważnych odpowiedzi. Poza tym za porady się płaci. Idź do innego lekarza i nie marudź. Tam dostaniesz poważną odpowiedź.

Gość marcyśka....
Koniecznie i jak najszybciej zrób sobie wszelkie możliwe badania moczu i krwi. To nie żarty. Tak bywa, że przy niewydolności nerek, bolą stawy nóg, tak miała moja teściowa. Ona nigdy nie była u lekarza, bo się dobrze czuła. Nerki na ogół przez bardzo długi czas nie daja żadnych objawów. Dlatego tak ważne sa badania okresowe. Teściowa pewnego dnia zaczęła wymiotować i bolał ja brzuch. Było już za późno, zmarła po trzech dniach pobytu w szpitalu. Ja Cię nie straszę, to moze być zwykła infekcja, ale dziwi mnie, że konował nie zlecił żadnych badań. Być może masz kamienie w nerkach, przyczyn może być wiele, ale stanowczo zażądaj dokładnych badań.

Gość Ja mam kamyczek
przypadkowo odkryty. Nic nie czuje, kolana mnie nie bola. Na USG to wyszukali, teraz bede miala kontrastowego retgena.

Gość Ja mam kamyczek
chora jakie mialas klopoty z nerkami ?? Jak ci sie to objawialo ? mialas jakies badania ?

Gość chora
sikałam pod siebie :(

Gość chora
Ja mam caly czas klopoty :( Jakis czas temu przeziebilam sobie pecherz i od tego sie zaczelo.. zaczely bolec mnie nerki i brzuch.. pozniej pojawila sie goraczka .. zaczelam brac antybiotyki i dzis wlasnie w kolanach zaczelo mnie bolec.. :((

Gość chora
jakis bezmozg sie podszywa. oby ciebie to nie spotkalo idioto

Gość chora
nie wiem bo nie czytałam ulotki :( bo ja lekarzy mam w dupie, po co do nich chodzić skoro mam was tu- kafe jest moim najlepszym lekarzem. Doradzcie mi co braliście to łyknę to i mi przejdzie.

Gość Ja mam kamyczek
Chyba musisz zmienic lekarza. Bo , powinnas miec badania. Nie tylko z moczu. Z tymi kolanami to ja nie slyszalam, wiem ze nerki potrafia mocno bolec. Ale te kolana ?? Bol promieniuje do brzucha. Ja boje sie diagnozy po badaniu, co mi powie lekarz. Jezeli robi mi takie dokladne badania, to cos mu sie niepodoba.

ktos sie podszyl wyzej. czytalam teraz ulotke tak pisze o stawach :| czytalam ja kilka razy ale tyle wymieenili tych nieporzadannych ze zapomnialam w koncu

-ja mam kamyczek- lekarz powiedzial mi , ze na kontrole mam przyjsc. ide teraz w czw. ale nerwy mnie biora juz :( wiem, ze z nerkami nie ma zartow a na dializy nie chce jezdzic .. :( Moze masz dobrego lekarza i chce zrobicc badania by sie upewnic czy Ci nic nie jest. lepsze to niz taki lekarz jakiego ja mam.. Ile masz lat?

Gość Ja mam kamyczek
To z czego sie tworza kamienie. I jak je sie ich pozbywa ? Mnie jeszcze lekarz powiedzial ze mam duzo wody pic.

Gość Ja mam kamyczek
Ja mam 46 lat

piiiiwaaa, nie wody... :classic_cool:))) unikaj nadmiaru białka w diecie. niektórzy po prostu mają predyspozycję do pewnych chorób i już :( a ty chora, jak to dopiero drugi dzień antybiotyku, to się na zapas nie zamartwiaj. leczenie to czasami dłuższy proces. a nerwy ci w niczym nie pomogą.

- ja mam kamyczek- ja mam 21 lat. wiem, ze na nerki wielu chorowalo, ale naprawde po wizycie u lekarza przerazona jestem.. nigdy na nic nie chorowalam. to tez troche moja wina, bo ubieralam sie jak ubieralam.. :|

Gość Ja mam kamyczek
Ja piwo czasami pije. Tego mu nie powiedzialam. Tylko ze na te ilosci kawy i herbaty co pije na codzien, stwierdzil ze powinnam pic wiecej wody. A bialka to ja konsumuje duzo.

- ja mam kamyczek- widzisz Tobie powiedzial, ze masz duzo pic, a moj nic !! nie powiedzial czego unikac itd.. dobrze ze jestem po dietetyce to umiem o siebie sama zadbac

wlasnie ja kawe pije hektolitrami, ale teraz jak chora jestem w ogole nie pilam bo nawet mi sie nie chce :)

Gość Ja mam kamyczek
Ja tez nigdy nie chorowalam ! No i wydawalo mi sie ze jestem zdrowa, nic mnie nie boli, a teraz ze strachu czuje sie chora.

Gość Ja mam kamyczek
Nigdy sie nerkami nie interesowalam , ktos byl chory i potem zdrowy. Wiem ze bywaja dializy, ale to juz ostatecznosc. Jestes mloda nic ci nie bedzie, ale idz do specjalisty. Moj lekarz sie zaraz tym zainteresowal, mowil ze tez mial kamienie na nerkach. Ja chodze do Urologa.

Gość marcyśka....
Jeśli przeziębiłaś pęcherz i nie wyleczyłas stanu zapalmego wcześniej, to prawdopodobnie objął on już nerki. Leczenie może trochę potrwać, musisz robić badania kontrolne i sprawdzać, czy dany antybiotyk działa.No i doleczyć nerki do końca. To bardzo ważne. Kamień miał mój mąż, brał leki , pasty niby rozpuszczajace kamyk, w końcu go "urodził" i na razie ma spokój, choć stara się unikać pewnych pokarmów.a też zaczęło się od silnego bólu w plecach, promieniujacego do trzustki. Będzie dobrze,

marcyska dzieki.. :* wiem, ze panikuje, ale zdrowie jest dla mnie b. wazne jak dla kazdego z reszta.. ja bylam u lekarza 1 kontaktu a jak on po 2 wizycie nic nie powie konkretnego ide prywatnie !! a pecherz od razu wyleczylam, tak mi sie wydaje .. bo po tabletkach przeszlo. i za jakis czas nerki,,

a co jesli chorobie nerek towrzyszy goraczka ? czy to dobrze? teraz mam ja nadal, ale w dzialaniach ubocznych pisze ze moze goraczka wystepowac..

Gość Ja mam kamyczek
chora , nie no lekarz internista o nerkach ma male pojecie. Mnie powiedzial ze mam maly kamyczek, ktory spi i moze za 100 lat sie nie odezwie ! Calkiem inaczej do tego podszedl specjalista.