Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora

chorre nerki

Polecane posty

Gość Ja mam kamyczek
Moj maz jak byl mlodym chlopakiem, po ciezkim przeziebieniu bral antybiotyk na nerki. To bylo tak dawno, ale nie mial zapalenia pecherza, tylko byl przeziebiony. Jest zdrowy i nigdy wiecej nie mial problemu z nerkami, nigdy nad tym nie zastanawialismy sie. Byl troche dluzej chory i przeszlo, cieszyl sie bo mial zwolnienie ze szkoly.

Gość marcyśka....
A jakże, stanom zapalnym zazwyczaj towarzyszy gorączka, trochę przed chwilą poczytałam, normalny objaw. A więc nie ma mowy o niewydolności i żadne dializy Ci nie grożą ;). Spokojnie, idź do prywatnego nefrologa i dolecz się do końca. I nie martw się :)

no tak.. narazie zobacze co mi ten powie i bede dalej dzialac :) to mozna brac leki na nerki nie bedac chorym??

marcyska dzieki naprawde. ja tez w necie siedze i czytam, ale do mnie nic dzis nie dociera.. chyba to efekt uboczny lekow :)

Gość Ja mam kamyczek
Przeziebienie przezucilo mu sie na nerki, jakos go tam musialy bolec, ze byl dalej leczony.Ale nie pamietam zeby to jakos ciezko przezywal, czy martwil sie. Nie trwalo to dlugo , moze jakies dwa tygodnie. Mielismy wtedy po nascielat.

aha :) rozumiem. Ja opuscilam troche zajec na studiach, ogolnie nerwusem jestem i nie dosc ze choroba to jeszcze facet powiedzial, ze mi zajec nie zaliczy z nieobecnosci :(

Gość Ja mam kamyczek
chora , ty nawet chyba nie potrzebujesz specjalisty, moze idz tak dla pewnosci, pewnie na jednej wizycie sie skonczy. Po przez Usg ci moze je obejrzec, zebys sie uspokoila. Masz pewnie zdrowe nerki tylko pilnuj zeby je doleczyc po tym przeziebieniu.

lepiej dmuchac na zimne :) ile taki specjalista bierze za wizyte? to badanie od reki robi?

Gość Ja mam kamyczek
Nie wiem, bo ja nie mieszkam w Polsce. Nic nie place , leczona jestem z tzw. kasy.Ale czy ty nie mozesz isc tak nieprywatnie do specjalisty ? Ze sluzby zdrowia.

chyba moge jesli dostane wczesniej skierowanie od tego 1 kontaktu, tak mi sie wydaje..polska...

Gość Ja mam kamyczek
Lekarz od reki robi Usg, jak tam nic nie wykarze sprawa sie konczy. U mnie wykryli tego kamyczka i teraz mam termin i musze sie przygotowac do badania kontrastowego. Bo juz 48 h przed zabiegiem, mam diete , a potem dostane do zyly kontrast , co zmienia kolor moczu. W twoim przypadku skonczy sie na Usg.Albo badaniu moczu.

Gość Ja mam kamyczek
Dla ciebie rowniez, dobranoc.

Gość vireno
Przede wszystkim poczytajcie sobie na http://zdrowenerki.expert/gdzie-i-jak-bola-nerki/ o bólu nerek czyli jak boli i gdzie, bo z autopsji wiem, ze ludzie moga mylic bol nerek ze zwyklym bolem plecow, ktory notabene promienuje. Jak boli w tamtych okolicach to nie od razu oznacza to, ze nerki!

Gość gość
Ja miałam mały kamień. Sama go usunęłam. Pastylki miękkie/w aptece/przez tydzień z dużą ilością wody. Po tygodniu godzina w gorącej wodzie/dużo picia, mogą być piwa albo woda plus Nospa/. Po kąpieli dwa dni /przez cały czas kapsułki miękkie, Nospa i dużo picia wody/kamień zszedł. Schodził też dwa dni. Trochę bolało i rozpierało. Jednym słowem niekomfortowo. Powodzenia.

Gość balmurka
Poczytajcie sobie na stronie http://nefrostone.pl/ o tym środku spożywczym jeżeli dolega Wam kamica nerkowa to właśnie Nefrostone pomoże z tym walczyć moja babcia, ktora choruje stosuje regularnie i mowi ze poprawilo jej sie takze chyba warto sprawdzic sama nie mam chorych nerek, ale wierze mojej babci na slowo!

Gość jedrulka27
Dziękuję za polecenie strony http://nefrostone.pl/ okazało się, że ten środek spożywczy faktycznie jest bardzo skuteczny. 2 miesiące regularnego stosowania i widać znaczną poprawę. Polecam!