Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska alinka

BYł ktoś nad morzem w Karwii?

Polecane posty

Gość ciekawska alinka

właśnie zamówiłam noclegi, mam nadzieje, że będzie fajnie;)

Gość ciekawska alinka
kicz, tandeta i wiocha? tzn chyba zależy czego szukasz? ja chce wypocząć , a nie bawić się na disco;)

Plaża jest tam spora, więc jeśli chodzi Ci tylko o odpoczynek, to się nie zawiedziesz. Ale już z innymi rozrywkami jest tam kiepsko. Na pewno jest wiele lepszych turystycznie i atrakcyjniejszych miejsc.

Gość ciekawska alinka
OstraSiostra no właśnie o to mi chodzi, żeby odpocząć;) Nie zależy mi na miejscowości typowo zabawowej typu Łeba czy Mielno. także, myślę, że będzie OK. ważne, że 300m do morza, a nie jak np. w Łebie 900:o dzięki ostra;)

Ja byłam w Karwii na kolonii i w Karwieńskich Błotach taka wiocha kolo Karwii ,parę dobrych lat temu to było (gdzieś z 20:D)ale super miejscowość ,taka spokojna ,cicha ,morze blisko ,odgrodzone laskiem ,super na wypoczynek od ludzkości :) Byłam w Sopocie ,Gdańsku i innych nadmorskich miejscowościach ,ale to są miasta typowo turystyczne a nie wypoczynkowe ,tłum ludzi nic więcej i pełno bazarów :) W Karwi cisza i spokój ,polecam :)

Gość Niekrakowianka
Byłam w niedalekich Dębkach (czy Dąbkach, zawsze się mylę), i uważam, że Karwia to koszmar jeśli chodzi o miejscowość. Plaża ładna, dzika, ale sama miejscowość... nie obrażajmy wiochy. Proponuję bardziej też małe i miłe Dębki (Dąbki) albo ciut za nimi Białogórę... ładna mała miejscowość z ciekawie wykorzystanymi budynkami po PGR'ach:)

Gość ciekawska alinka
heh no już chyba za późno na zmianę kwater bo zaliczka wpłacona. mam nadzieje jednak, że się nie zawiodę , mam dosyć gwaru. szum fal mi wystarczy :) p.s w zeszłym roku byłam w Jantarze i tej wiochy z kawałkiem ulicy chyba nic nie pobije:P kompletnie nie polecam.

w karwi widziałem pensjonaty w stanie surowym - jeszcze nie otynkowane, a już zapełnione turystami i obwieszone kolorowymi ręcznikami :-o wyjątkowo paskudne miejsce, ale jak ktos szuka tanio i bliko do morza, to czemu nie? chciaz osobiście wolałbym mierzeję wislaną... teraz i tak nikt nie jedzie żeby sie kapać..

Gość ciekawska alinka
hahaa nie powiedziałabym, że zapłaciłam tanio, więc bez takich mi proszę:) drzewiecki-> dziwne bo tylko Ty piszesz, że to paskudne miejsce, chyba masz jakieś złe wspomnienia z tym miejscem.:P

Gość e-cinka
ej Drzewiecki co znaczy tanio...w Karwii tak jak wszedzie ceny sa rozne a tanio to nie ma nigdzie cen sie trzymaja.... a w sezonie ciezko znalezc wolne miejsce w pensjonatach czy domach pywatnych.... Karwia sie sporo rozbudowala ,ja polecam te czesc na wiezdzie jadac od wladyslaowowa ,jest duzo nowych pensjonatow,miasteczko male typowo nadmorskie,malo ciekawe ale spokojne zwlaszzca jak ktos chce odpoczac wady: brak glownego deptaka-chodnik pozalamywany ,jednym slowem kifoza zalety: wiele wejsc na plaze,wiec z kazdego miejsca jest blisko na plaze plaza ok!

Gość prezenciorrr
Polecam Karwię i Chłopy (mała miejscowość rybacka między Mielnem a Sarbinowem, jest dużo ludzi ale jest spokojniej, zresztą w Karwii też trochę wiary jest) Polecałabym Chłopy, możesz sobie spokojnie odpocząć, zjeść świeżą rybkę prosto z kutra. A jak Ci się zachce na wieczorne szaleństwa, do Mielna rzut beretem, można iśc plażą ;)

Gość e-cinka
bardziej podoba mi sie Jastrzebia Gora ktora jest 5 km od Karwii mimo ze tam jest wysoko i niezle sie trzeba nawspinac wracajac z plazy (to jest wlasnie piekne)ale miasteczko ma swoj klimat Niekrakowianka >>>>>mialas na mysli Dębki-tez fajne bo Dąbki sa znacznie kolo Ustki

Gość ciekawska alinka
wiecie ja cudów nie oczekuję. nie znalazłam jeszcze chyba idealnego miejsca. w każdym będzie coś nie tak, a najbardziej denerwowało mnie, że na plaże trzeba iść 25 minut. bo wszystkie kwatery bliżej morza kosztowały ok 70zł. tu mam nadzieje, będzie inaczej. zobaczymy:)

Gość e-cinka
Zupelnie nie rozumiem jak mozna jechac na wypoczynek do Wladyslawowa,przeciez to wielkie miasto bardzo tloczne ,normanie Pekin,wrrrrrrrrr! jak tylko pomysle :P a to rzut beretem od Karwii czy Jastrzebiej tak wiec kolezanko Karwia dobry wybor,pewnie tez sie tam w tym roku wybiore albo do Jastrzebiej ,no sama nie wiem :D ale juz sie rozmarzylam :D

Gość e-cinka
to tu bedziesz miala blisko z kazdego miejsca ,ja tez nie wyobrazam sobi lazic z odleglych miejsc do plazy ,to jakas paranoja!

Gość ciekawska alinka
nad jastrzębią góra też myślałam, nawet szukałam noclegów, ale jakoś strasznie drogo było, więc zrezygnowałam. i została Karwia:)

Gość prezenciorrr
ciekawska alinka Karwia i Chłopy się nadają, bo masz tak bliziutko do morza, że bliżej być nie może ;) Spędzam w Chłopach każde wakacje. Ale o dziwo, najmilej wspominam właśnie wypoczynek w Łebie, chociaż nasz pensjonat znajdował się jakieś 50 minut od plaży :o Ale tej plaży PRAWDZIWEJ a nie z rurami. Plaża w Łebie "zachodnia" to najpiękniejsza plaża na polskim Wybrzeżu. Moim zdaniem :)

Gość e-cinka
tak? to nie wiem ,bo cvenowo to bylo tak samo w zeszlym roku....bo bylam i tu i tu.....a ile w Karwii masz placic?

Gość ciekawska alinka
w Łebie byłam i podobało mi się, ale jak wybieraliśmy się na plaże z parawanem plecakiem piłką torbą itd i szłam 30 min w upale to mi się odechciewało wszystkiego. w sumie fajnie pobawiłam się, ale nie powiedziałabym żebym wypoczęła. teraz stawiam tylko na wypoczynek:) e-cinka płacę 45zł za dobę i to było najtaniej jak znalazłam za pokój z łazienką 300m od morza. w środku bez rewelacji. ale zależało mi, żeby mieć w pokoju lodówkę i aneks.

Gość e-cinka
no to bardzo dobra cena.moze masz jakiegos linka do tego domu...ciekawe gdzie to jest.....

Gość ciekawska alinka
http://www.otowakacje.pl/karwia-pokoje-goscinne-zorza-wakacje-nad-morzem-id188022 proszę to ten link. obdzwoniłam dużo miejsc, terminy był zajęte a jak wolne to 60zł za osobę. znalazłam jeszcze jedno wolne miejsce pok 2 osobowy bardzo blisko plaży chyba 50metrów, ale w pokoju bez łazienki, lodówki w sumie niczego za 35zł jak chcesz to wal śmiało dam linka.:)

Gość e-cinka
dzieki!to sobie pozniej popatrze,raczej interesuje mnie pokoj z lazienka ,wolalabym dostep do kuchni z lodowka poza pokojem bo moja maz nie moze spac jak ma lodowke w pokoju,w gorach jak bylismy to wylaczalismy lodowke na noc :P :D

Gość MotylekZielonyyyyyy
a ja od lat jeżdze do Ostrowa, jest przed Karwią, obie wiochy sa fajne, ;) jak ktos chce hałasu i ludzi to wsiada w samochód i jedzie do Jastrzebiej Góry

Gość e-cinka
to milego pobytu ! :P

Gość e-cinka
mial byc :D zamiast :P

Gość ciekawska alinka
hehehe dobrze, że Mój mąż nie ma nic do lodówki:P hehe no zobaczymy jak to będzie. jadę w połowie lipca, żeby tylko pogoda dopisała i już nie mówię o mega upałach, ale żeby chociaż nie padało:P pozdro;) :)