Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleczko....

Do mama karmiące mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Gość mleczko....

które mleczko polecacie oprócz nan?? po nim moj synek wymiotowal, nutramigen i bebilon odpada bo po nich boli go brzuszek po ok.2 tyg. stosowania a ma okropne kolki...

Gość Aaaby
Ja daję Semper i jest super. Z tym, że nie jest dostępne w Polsce (dziadkowie przesyłają ze Szwecji). Jeśli byłabyś nim kiedyś ewentualnie zainteresowana i mieszkasz blisko granicy z krajami nadbałtyckimi, to możesz sobie przywieźć je z Litwy, bo tam też są.

Gość o żesz
nan active a jak nie nan to moze spróbuj humane

Gość Aaaby
Jeśli dziecko jest alergikiem to są też produkty zbliżone do Nutramigenu i Bebilonu Pepti - Semper Profylac i Nutricia Neocate. (Żadnego osobiście nie testowałam, bo nie mam alergika.)

Gość mamuska82
Bebiko 1 od samego pocztku i jest ok:)

Gość mleczko....
Aaaby... dzieki, a dlaczego sprowadzasz akurat to mleczko?? ktos ci je polecil??? czytalam duzo dobrych opinii o bebiko i humanie, nie chce na synku testowac co dwa tyg. inne mleko:( myslalam ze bebilon pepti i nutramigen pomoga a po nich jest jeszcze gorzej, pierwsze mleko jakie dalam to nan, po nim tez tak u "Głowa w chmurach" wiecznie glodny i co zjadl to zaraz zwracal i znowu byl glodny i tak kolo sie zamykalo....

Gość parasolka pełna slońca
Aaaby, cos podejrzanie czesto zachwalasz to mleko na wszelkich mozliwych topikach......

autorko a rozmawialas z pediatra??? nie słuchaj wszystkiego co pisza na kafe bo zrobisz tylko krzywde dziecku....

a i jeszcze jedno,moja mala tez wymiotowala po NANie ale tym zwykłym,po NAN Active jest Ok

u nas tez tak bylo na poczatku mala miala kolki, co wypila to ulala przerobilam z nia wszystkie rodzaje sztucznego mleka i nic dopiero jak kolki sie skonczyly-3 miesiac zycia, mala przestala chlustac mlekiem

Gość mleczko....
Evi moj synek skonczyl wlasnie 3 miesiace a kolki z dnia na dzien na nutramigenie sie nasilaja parasolka pełna slońca bylam wczoraj u lekarza, ale w kolko slysze to samo: " przeciez ladnie przybiera na wadze"

Gość do góry .......hej
Moja córka dostaje właśnie Nan i jest ok. Wcześniej dostawała Bebiko , którym nie umiała się najeść i była wiecznie głodna ,albo je zwracała ... ewidentnie jej nie smakowało :D

Gość trtr
Też karmiłam Nanem (Active) bo tak wybrał szpital w którym się urodziła. Najpierw córcia dobrze przyswajała, potem ulewała i to sporo, miała kolki i wysypkę, jednak nie zmieniałam przez to mleka bo tak może być z KAŻDYM. Miałam jej rozwalić żołądek testami kolejnych produktów lub wmówić sobie że jest alergiczką? Ona jest moim pierwszym dzieckiem ale to nie zaćmiewa mi zdrowego rozsądku. Potem problemy malały wraz z fizjologicznym dojrzewaniem układu pokarmowego aż zniknęły. Teraz zaś moja córa ma pół roczku, je wszystko, jest zdrowa, co do mleka to trzymamy się Nan Acive (obecnie tzw następnego).

nie wiem co w takim razie Ci poradzic u nas kolki byly do konca 3 miesiaca i przeszly nagle z dnia na dzien-moze to Cie pocieszy stosowalam rozne cuda, rowniez na recepte i nie pomagalo chcialam sie jeszcze zapytac czy robisz podczas karmienia przerwy na odbicie? u nas to troche pomoglo, corka sie szybko zapowietrzala i zaraz po karmieniu podczas odbicia wszystko z niej uciekalo, czasami wrecz wymiotowala na odleglosc :-( poza tym karmienie nie na lezaco ale na pol siedzaco tez pomoglo

Gość trtr
Mleczkol twój synek prawidłowo się rozwija, co można poznać po tym przybieraniu na wadze (to bardzo wazna oznaka zdrowia) a ty już dwukrotnie zmieniałaś mleko? Może ty jesteś winna jego przedłużającemu się, złemu samopoczuciu? Nie mówię że tak bo świetnie wiem jak jest się zdezorientowaną gdy dziecku coś nie odpowiada. Szuka się wtedy rozwiązań. Ale kolejne mleka, jak sama zresztą zauważyłaś, to nie rozwiązanie. Czasem trzeba wrócić do podstaw, zapewnić dziecku absolutny spokój przy karmieniu (do dotyczy też zachowania osoby karmiącej, a o to trudno gdy ta osoba się denerwuje czy dziecko zje, czy nie zje ale trzeba nad tym pracować), może dawać do wypicia mniej lub czegoś gęstszego, może masować cierpliwie brzuszek (dobre krople np Esputicon (nam polecili w szpitalu) czasem warto zastosować) itd itp.

Gość mleczko....
Evi jak malemu dam butle to potrafie 5-6 razu mu przerwac jedzenie,zeby mu sie odbilo przy tym placze bo jest glodny a ja mu przerywam, ale jakbym tego nei robila to by bylo jeszcze gorzej:(tez stosowalam rozne specyfiki bobotic, espumisan, sab simplex,Gripe water....nic nie pomagalo, juz tego malemu nie daje bo nie potrzebnie bede go tym faszerowac, dzieki dziewczyny za wszystkie odp.

Gość mleczko....
trtr synek na bebilonie 3 tyg. po 1,5-2 tyg. maly dostal potwornych kolek w ciagu calej doby jadl ok 300 ml dlatego tez za zaleceniem pediatry przeszlismy na nutramigen mija 3 tyg. od stosowania i od 1,5 tyg. jest to samo co na bebilonie...od 6 rano maly wypil ok 150 ml. a o 4 dni doszly wodnite kupki..caly dzien jestem w domu sama z synkiem, wiec ogolnie spokoj jest,wiec maly nie ma sie czym stresowac, budzi jest usmiechniety a wypija kilka lykow mleczka i od placzu robi sie siny:( dlatego tez wczoraj bylam u lekarza...

Gość Aaaby
Parasolka pełna słońca ---> To jest chyba pierwszy topic na którym piszę o tym mleku (poza topiciem pt. 'Po produkty jakich marek sięgnęliście kompletując wyprawkę'), więc nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc 'podejrzanie zachwalasz na wszystkich topicach... Jaśniej proszę? :) (Nie jestem dystrybutorem, nie bój się.) Mleczko ---> Trafiłam na nie przez czysty przypadek. Po prostu dziadkowie mojego syna przysyłają mi je ze Szwecji. Generalnie maluch jest na cycku, ale czasem mu je podaję i bardzo mu się ono podoba - nie ma problemu z przestawieniem z piersi na modyfikowane, więc nie martwi mnie przyszłe odstawienie dziecka od piersi. Absolutnie nic złego się po nim nie dzieje, więc je zaproponowałam. Innych nie próbowałam, bo po prostu nie muszę ich kupować. Co więcej, Semper jest najczęściej obok NAN wybieranym mlekiem w całej Skandynawii i krajach ościennych, do których jest ono importowane, więc coś w tym musi być.

Gość Aaaby
Sorry, że tak chaotycznie, ale lecę teraz na zakupy i się troszkę spieszę. Zajrzę tu później jakby były jeszcze jakieś pytania i wątpliwości. :)

Gość trtr
No to ja nie rozumiem waszego lekarza. Siny i wodniste kupki?? To musi coś znaczyć! Jak lekarz może to ignorować? Moje dziecko też przestało w którymś momencie pić mleko, najpierw piło coraz mniej a któregoś dnia odmówiło picia. Lekarz cudował a tymczasem wystarczyła... zmiana smoczka na taki nacięty na krzyż. Myślę że i u was nie zaszkodzi jeśli ułatwisz dziecku picie. A lekarza ciśnij jeśli te wodniste kupki się utrzymają. Bo ile to trwa? I o co chodzi z tym zasinieniem? Mleczko, córka (wcześniak) znajomych miała podobny problem. Siniała w czasie jedzenia, wypróżniała się na zielono, była apatyczna, piła bardzo mało. Tam radykalnie zmieniło sytuację wprowadzenie Nutramigenu. Czyli jednak zmiana mleka była potrzebna... A gdybyś jeszcze wróciła do Nutramigenu i pozwoliła mu podziałać dłużej?

Gość Aaaby
A i jeżeli na 100% masz alergika to możesz jeszcze popróbować z mlekiem Similac (Isomil) albo Nestle Sinlac.

Gość mleczko....
trtr tyle ze ja nadal karmie nutramigenem i to po nim ma takie bole brzuszka jak i po bebilonie pepti. co to tego zasinienia to chodzi o placz, maly przy jedzeniu tak placze ze robi sie caly bordowy a pozniej dostaje silnego kaszlu od tego placzu:( wodniste kupki sa od ok.4 dni:(

Gość Taka ja___
aaby napisz mi coś więcej o tej firmie samper. bedziesz dalej przywozic to mleko, czy poszukasz zamiennika na miejscu?

Gość Aaaby
Taka ja ---> Ja tego mleka nie przywożę. Pisałam już o tym wyżej. Co do dalszych planów z nim związanych, to raczej przy nim już zostanę. Oglądałam w necie dostępną gamę produktów tej marki i niektóre z nich naprawdę mnie zachęciły, bo np. po 4 miesiącu mają słoiczki zrobione w całości z jagód, albo jeżyn, albo mango, albo mango i bananów - czyli smaki zupełnie nie dostępne na naszym rynku. Mam pod nosem duży Carrefour i Tesco, więc dokładnie zapoznałam się z lokalną ofertą i takich smaków tutaj po prostu nie ma, więc skoro mam okazję je wypróbować to czemu nie. Poza tym podoba mi się to, że do posiłków dla niemowląt 6-8 miesięcznych dodawanych jest dużo ryb (węgorze, sole itp.), tymczasem w naszych słoikach jest praktycznie sam drób i króliki. No i kaszki mają mniej smakowe i kolorowe, a bardziej naturalne i z wielu rozmaitych gatunków zbóż - coś typu 'gruel' (dla porównania u nas w marketach widziałam tylko ryżowe i pszenne ...no i praktycznie wszystko aromatyzowane). Zresztą nie tylko Semper robi fajne słoiki w Skandynawii, bo i podobne smaki produkuje lokalnie Nestle i Hipp. Oczywiście, nie mam zamiaru żywić dziecka samymi słoikami, ani zamawiać zamawiać wszystkiego - choć niektóre rzeczy, co do których mam pewność że nie dostanę ich w Polsce, to myślę że raczej tak.

Gość Taka ja___
dzieki za odpowiedz. brzmi zachecajaco ;) szczegolnie taki jeżynowy albo jagodowy słoiczek. sprawdzilam je sobie w internecie i rzeczywiscie fajne sa ...i czarne... Pewnie dzieciaczki maja po mich mega filetowe buzki. :)

Gość Aaaby
Hhahaha. No pewnie tak. :) Nie wiem. Nie próbowaliśmy. Jeszcze nie czas.