Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seafish

Noworodek nie śpi...

Polecane posty

Gość seafish

Nie śpi już 5 godzinę - jest nakarmiony, przebrany, nie ma gorączki już nie wiem co robić....

Gość robinmu
Może mu się nie chce spać??? Noworodki tak mają (niestety) Jak bedzie troszkę większy i bedzie juz ustabilizowany tryb dnia wtedy bedzie spal więcej. Idź z nim na spacer!!

Gość seafish
martwi mnie to czy nic mu nie dolega i czy mu to nie zaszkodzi - przecież noworodek powinien więcej przesypiać...

Gość aaaaaaaaaaaa.............
a placze??

Gość ej powiedz
moja tez malo spala. i nic jej nie dolegalo. nie szukaj zatem problemu tam gdzie go nie ma :P za to teraz spi w najlepsze. ma 15mies i w ciagu dnia spi 2razy po godzinie czasem poltorej. noc tez przesypia, tak od 21 do 7.

nie musi być jak piszą w ksiązkach że powinen przesypiać większość doby widocznie śpi tyle ile jest mu potrzebne , wydaje mi się że nie masz powodu do zmartwien

Gość seafish
dzięki trochę mnie to uspokoiło...

Gość Aaaby
Z noworodkami to jest tak, że między jedną drzemką a drugą musisz je troszkę 'pozaczepiać' (ponosić, pobujać, pogadać do nich, potrzymać na rękach) żeby je zmęczyć, bo inaczej wyjmując je z łóżka tylko w porze karmienia, przewijania i mycia maluszek nie będzie wiedział czy ma spać w tym łóżku czy nie, nie będzie zmęczony, będzie leżał z otwartymi oczami godzinami jak twój. Spróbuj a poczujesz różnicę. Jak zobaczysz że zasypia ci na rękach, albo przy piersi/butli to odkładaj go do łóżeczka i będzie spał. Jak leży rozbudzony, to go troszkę pozajmuj sobą - wtedy się zmęczy i znowu zaśnie.

Gość Aaaby
Oczywiście mówimy tu o noworodku a nie niemowlęciu. - Żeby było jasne.

Gość jahfgs
moj pierwszy miesiac tez nie spal nawet 7-8 godzin wystraszona pobieglam do lekarza bo naczytalam sie ze noworotki spia bardzo dlugo. panie wytlumaczyly ze ksiazka to ksiazka a zycie to zycie tak wiec juz sie nie sugeruje ksiazka- to normalne ze moze nie spac

Gość seafish
aaaby pewnie że tak robię, że zajmuję małego żeby miał aktywność między drzemkami i karmieniem ale zauważyłam że nadmiar bodźców szybko go irytuje i zaraz jest płacz i że szybko się nudzi - ale próbujemy dalej ... staram się ustalić mu plan dnia ale to dopiero 2 tydzień malucha więc wszystko pomalutku