Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leal_23

Podkreślenie skrętu loków

Polecane posty

Gość Leal_23

Niedawno pofarbowałam włosy. Wcześniej miałam świetne sprężynki na całej głowie, teraz kręcą się mniej więcej od połowy i to tak ,,na odwal''. Jakiej serii kosmetyków do włosów kręconych mam używac, żeby podkreślic ich skręt? Czego wy używacie? Suszarka z dyfuzorem nie wchodzi w grę! Z góry dziękuję za pomoc ;).

ja też sobie postanowiłam pofarbować i też mi się słabiej kręcą:(. A ogólnie używam nivea - tego pierwszego od lewej: http://img.interia.pl/kobieta/nimg/p/j/Blask_wlosow_prostych_3368939.jpg albo tego: http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/29701.jpg Po nich jakoś się kręcą, czasem jedwab do włosów nakładam nadaje ładny blask i są "ciut" bardziej pokręcone.

Ja też mam naturalnie kręcone, ale moim zdaniem najlepsza jest odżywka bez spłukiwania Pantene - skręt fal i loków (jakoś tak). Kiedyś była rewelacyjna pianka sunsilk różowa, ale ostatnio nigdzie nie mogę jej dostać :) są też profesjonalne kosmetyki fryzjerskie, ale drogie. a poza tym to trochę dziwne, że po frbowaniu wam się mniej kręcą...:/ mi nigdy się to nie zdarzyło. może macie po prostu zniszczone? bo jak są dobrze odżywione i zdrowe, to przeważnie się robią naturalne, ładne loki. no, ale polecam pantene najbardziej :)

No ja właśnie nie mam zniszczonych ani nic, pierwszy raz w życiu sobie pofarbowałam włosy.. i ostatni;) Widocznie źle działam na farby;)

Pantene bez spłukiwania - popieram, za tę cenę rewelacja. Fajny jest też szampon nivea do kręconych, ja okazjonalnie stosuję też pianke welli i wydaje mi się, że skręt jest widoczniejszy, ale ogólnie zauważyłam, że "przekarmione" włosy oklapują i słabiej się kręcą, więc czasami trzeba je umyć i nie nakładać niczego, wtedy mają "więcej życia".

Gość gość
Żeby podkreślić loki, a raczej u mnie to są bardziej fale, robię u fryzjera zabieg keratynowy. Zaproponował mi ostatnio keratynę jabłkową Amazon Keratin, która po prostu radzi sobie z puszeniem, nie prostuje mi włosów.