Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala_A

Pierwsze leczenie zęba i tlenek cynku

Polecane posty

Gość Mala_A

Miałam dziś pierwszy raz leczony ząb. Pani mi go borowała i przerywała co kilka sekund, najpierw było ok, ale potem zaczęło boleć to 'założyła' mi tlenek cynku (czy jakoś tak) i za ok. miesiąc mi dokończy borowanie. Czy po tym tlenku będzie mnie mniej bolało przy borowaniu? Podobnież dziura w zębie jest mała, ale głęboka, dlatego mnie mogło boleć.

Gość nie bedzie cie mniej bolec bo
tlenek cynku utwardza miazge zeba a bol jest zwiazany z bliskoscia nerwow a ogole tlenek cynku to fajna sprawa, mi nim kiedys dentyska uratowala zeba przed kanalowka-juz pare lat temu i do tej pory ma sie dobrze;)

Gość Mala_A
Ech, to będę musiała jakoś to przecierpieć... A co mogę zrobić żeby jakoś mnie mniej bolało przy borowaniu, oczywiście oprócz znieczulenia... I co wy robiliście jak mieliście leczone zęby, myśleliście o czymś przyjemnym, czy co? Jak ja szłam do dentysty to sobie wymyśliłam tematy, o których mogę myśleć w czasie wizyty, ale jak już miałam borowanego zęba to tylko wyobrażałam sobie, jakby ta pani mi najechała na dziąsło i krew by mi leciała o.0 To chyba było ze strachu ;p