Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

una_mujer

Dziewczyny co to za skórcze?????

Polecane posty

Dziewczyny, Jestem w 36 tc. Od 3 tygodni mam opuszczony już mocno brzuch. Lekarz tydzien temu powiedział, że mały juz jest bardzo nisko i moge niedługo urodzic. Dzisiaj byłam na spacerku rano i od 13:00 do teraz caly czas mam skórcze - raz mocniejsze, teraz słabsze- niemalże ukłócia, ale CAŁY CZAS co chwilkę. I lekkie parcie na stolec. Czy to są te normalne skórcze Braxtona Hicksa czy to może po mału się zaczyna? żadnej wydzieliny ani wód nie zauważyłam.

Gość krakers23
a liczysz czas pomiędzy nimi? są regularne. co ile minut?

Nie liczę bo są takie lekkie i nie widziałam czy w ogole mam zwracac na nie uwagę. Myślałam, że skórcze porodowe to te tylko bardzo silne...

Gość krakers23
no wiesz, nie każda kobieta odczuwa skurcze porodowe silnie. moja siostra, czuła tylko lekkie ukłucia rodziła pierwszy raz i nie wiedziała co to, pojechałam z nią do szpitala, lekarz jak ja zbadał powiedział, ze rodzi, 20 minut później mój siostrzeniec był na swiecie;)

Gość krakers23
oczywiście nie twierdzę, ze rodzisz, ale policz czas pomiedzy nimi, jeśli są regularne, co najmniej co 20 minut, to do szpitala. tym bardziej że dziecko juz jest bardzo nisko.

Gość krakers23
bo wiesz to mogą być tez skurcze przepowiadające, na początku są nieregularne, a potem co jakis czas.

Gość ania króliczek
hej,jestem na poczatku ciazy,mam pokluwania w podbrzuszu,zdaje sie w macicy, to normalne?tez tak mialyscie?

I dodaj ten temat do ulubiuonych, żeby potem się pochwalić Malcem! :D Daj znać co u cIebie!! 3mam kciuki!

Gość mamam małej królewny
ja narazie do szpitala nie jechałabym. Nie odeszły wody, nie plamisz, nie odchodzi czop a i skurcze są nieregularne i o różnej sile. Czekaj cierpliwie. Jak skurcze będę mocne i w krótszych odstępstwach to wtedy śmigaj do szpitala.

Gość ania króliczek
nawet jesli to dopiero poczatki?mam teraz bardziej na siebie uważać?wiem ze to mala kropeczka i juz tam sie zadomowila,ale mam juz dziecko ktore czasem musze podniesc, lub ono zwyczajnie na mnie wskakuje gdy lee na lozku,czy isc do lekarza

Gość ania króliczek
Piszę haotycznie, czyli rozumiem że kłucia są czymś normalnym tak?

Tak,wlasnie na poczatku sa takie pokluwania.No niestety,to wszystko musi sie rozciagnac.Oczywiscie,powinnas uwazac na siebie,ale bez przesady.Dziecko podnos normalnie,tylko nie rob tego gwaltownie i nie za duzo :)

no i musisz dziecku wytlumaczyc,ze mamusia ma teraz mala dzidzie w brzuszku i nie wolno skakac:) moja kumpela to przerabiala ostatnio, ciezko bylo,ale w koncu maly zrozumial

Gość ania króliczek
heh,czas małą przyuczyć do samodzielności...i do tego ze mama to juz nie worek treningowy na ktorą mozna wskakiwac bez ograniczeń...