Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margolcia...

Dostinex a @

Polecane posty

Gość Margolcia...

Cześć Dziewczyny:) Potrzebuję Waszej pomocy. Mam wysoką prolaktynę i na jej obniżenie biorę Dostinex, już drugi cykl. Cykle zawsze miałam 28dniowe, w pierwszym kiedy brałam Dostinex cykl przedłużył się do 29dni. W tym cyklu @jeszcze nie przyszła, dziś 30dc, robiłam rano test ale tylko jedna krecha:( Czy któraś z Was miała rozregulowane cykle przez Dostinex? Objawy mam ciążowe ale nie wiem czy mogę mieć jeszcze jakieś złudzenia ze to ciąża? Mam obolałe i mocno powiększone piersi, bóle brzucha, takie ciągnięcia macicy, wzdęty brzuch. Jeżeli macie podobne doświadczenia proszę o opinię:) Pozdrawiam

Gość Margolcia...
up

objawy o których piszesz też zalicza się do przedmiesiączkowych. Wydłużenie do 29-30 dni to jest moim zdaniem jeszcze w granicach normy, więc ciężko powiedzieć czy to akurat wpływ dostinexu. Co do potwierdzenia ewentualnej ciąży pójdź na badania krwi np. Mnie akurat dostinex wywołał @ - w pierwszym roku brania cykle były średnio 35 dniowe, w drugim roku 28 dniowe, a teraz w trzecim tak średnio 30 dniowe- bo bywa czasem co 26 dni a czasem co 36. Ciężko stwierdzić czy to lek czy indywidualna gospodarka hormonalna organizmu na którą to dany lek może a nie musi mieć bezpośredniego lub pośredniego wpływu

Gość Margolcia...
dzięki za odp. u mnie 30d to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, zawsze 28d jak w zegarku

Gość Margolcia...
31dc @ nie ma

Po majowym weekendzie możesz w takiej sytuacji wykonać dodatkowe badania co do potwierdzenia ciąży - chyba, że do tego czasu @ dostaniesz. Jeśli u Ciebie leczenie dostinexem ma finalnie doprowadzić do zajścia w ciążę to w takich sytuacjach radzę mieć fakt ewentualnego potwierdzenia ciąży pod kontrolą, bo ten lek nie jest polecany dla obecności ciąży. Może być też tak, że skoro dostinex bierzesz od niedawna- ten lek na nowo kształtuje Ci gospodarkę hormonalną i dlatego mogą wystąpić takie nieregularności @

Gość Margolcia...
No właśnie problem w tym że ja jutro wyjerzdżam za granicę na tydzien i nie mam jak zrobić bety:( A we wtorek kolejna dawka dostinexu. Dziś 33dc, rypnęłam się w obliczeniach o 1dzień. @ nie ma,test zrobiłam - negatywny. Ja rozumiem że dostinex powinien wyregulować cykl ale ja od zawsze miałam regularne co 28dni a on mi rozpie*sza wszystko:/