Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwineczkaaaa

Wynik pozytywny-ciąży brak! Co mi jest?

Polecane posty

Gość malwineczkaaaa

Witam około 1,5 miesiąca temu spałam z chłopakiem. Nie zabezpieczyliśmy się. Dwa dni później przyjęłam tabletkę escapelle i wszystko było ok. Po kilku dniach zaczęły od czasu do czasu boleć mnie jajniki. Myślałam, że zbliża mi się okres. Jednak ten się nie pojawił. Zrobiłam 3 testy ciążowe. Na dwóch była widoczna lekko różowa kreska. Myśląc, że jestem w ciąży poszłam zrobić beta hcg, ale gdy lekarz zobaczył wyniki stwierdził, że to nie ciąża. Jest to sprawdzony ginekolog, który się nie myli... byłam tak szczęśliwa, że to nie ciąża, że wybiegłam z gabinetu nawet nie pytając o co chodzi z tymi dwoma kreseczkami na teście. Czy mogą się pojawiać bez przyczyny? Albo może to jakieś inne schorzenie? A może przyjęta tabletka "po" spowodowała taki wynik...i jeszcze jedno wynik taki pojawił się w około 3 minuty po zrobieniu testu. O co chodzi??

Tabletka po zmienia poziomy hormonow i moga sie pojawic takie blade kreseczki. Wszystko jest w porzadku.

Gość malwineczkaaaa
Czyli możliwe jest, że wyniki są niby pozytywne, choć nie jestem w ciąży?? Denerwuje się,że mogę mieć jakąś chorobę??

Gość lakim*
w ulotce jest napisane co moze byc przyczyna pozytywnego testu w przypadku braku ciaży