Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocurzyca z piwnicy

Najlepsze psychotropy na uspokojenie i wyluzowanie sie

Polecane posty

co za roznica czy psychiatra czy ogolny. Szukam dobrego leku, dopasuje do swoich objawow i poprosze o recepte a psychiatra moze sie mylic i wypisac cos co nie bedzie mi sluzyc. W sumie jest to też możliwe, bo niektórzy psychiatrzy przypisują pierwsze lepsze leki, bo np. są do nich przyzwyczajeni albo dostają za to kasę. Najlepiej brać leki z górnej półki. Ale sa też dobrzy psychiatrzy, a tylko oni będą mieć na serio o tym pojęcie... Kwestia dopasowania to tylko jedna sprawa - i tu najbardziej liczyć się będzie twoja reakcja na lek - czy ci pomoże. Ale nie wiesz chyba o jednym co najmniej - antydepresanty działają też pobudzająco i czasem mogą powodować manię. Więc dlatego najlepiej chodzić regularnie do lekarza, co zauważy w razie czego pierwsze objawy i odstawi w porę...

Gość kocurzyca z piwnicy
rozwazam jeszcze wizyte u neurologa ale nie wiem czy to cos da.

Husky ale niektorzy psychiatrzy sami maja cos z deklem Wiem coś o tym, wiem. :) Najlepiej zawsze z polecenia, albo choćby z komentarzy z netu.... I do stosunkowo młodego - bo tylko im się jeszcze chce pracować

Gość kocurzyca z piwnicy
Marcin - lepiej drinki codziennie niz palic THC. BTW alkohol poki co jest legalny :) i nikt nie mowi o upijaniu sie . Co do lekow to ja mogw isc nawet do proktologa byleby wypisal mi recepte na Effectin bo czuje ze do mnie pasuje. Kolejna alternatywa jest Prozac ale to chyba bardziej juz szkodzi

rownie dobrze pierwszego kontaktu moze sie okazac jebniety. watpie tez ze ci przepisze jakies lekina twoje zyczenie :D

Gość kocurzyca z piwnicy
Ten psychiatra ktory wypisal mi Lorafen powiedzial ze ejstem cytuje: niedojebana i na uspokojenie wypisal lorafen mimo ze mowilam ze ja nie chce spac! debil i tyle. Kazal m szybko znalezc faceta dupcygiera" Never ever!

Gość kocurzyca z piwnicy
Husky- moge go sciemnic ze moj psychiatra ma urlop i ze biore te leki ale akurat nie mam recepty a kolejne opakowanie. Pojde oczywiscie prywatnie wiec nie bedzie mial wgladu do karty

najlepsze rozwiazanie dla ciebie idz na medycyne i sama sobie bedziesz recepty wypisywac. a jak pojdziesz do lekarza z konkretna nazwa leku i powiesz ze chcesz ten lek bo sobie w necie o nim czytalas to bankowo ci nie przepisze

moje kolezanki tez tak kąbinowaly i niestety nie przeszlo.

najlepiej to isc do psychiatry wlasnie i skutecznie symulowac pod konkretne leki.

Gość kocurzyca z piwnicy
to slownictwo wulgarne jest oryginalne , takie jak wyrazal sie ten psychiatra. Facet ok 50tki

Gość Marcin84w
to zobacz sobie w raporcie WHO ktora z tych substancji jest bardziej szkodliwa.Alkohol jest w pierwszej dziesiątce.Wraz z kokainą heroiną i nikotyną. BTW trafiłaś na jakiegoś zboka nie psychiatrę.

jak bedziesz chciala przeciwdepresanty to nie gadaj, ze masz mysli samobojcze

Gość kocurzyca z piwnicy
za stara jestem na medycyne a poza tym nie mam zdolnosci w tym kierunku. Raczej bardziej humanistyczne i lingwistyczne :) Husky- zrazilam sie do tego psychiatry a do innego nie chce isc bo wiem ze oni sami maja cos z glowa. Moze ten neurolog? on tez przecxiez od nerwic jest

Choć tak jak słyszę od ludzi co się leczą, to większość psychiatrów nawet chętnie przepisuje leki, jakich sobie zażyczy chory - oczywiście jeśli tylko pasują do objawów. Może by ci przepisał, bo Efectin byłby dobry na twoją nerwicę.... Możesz spróbowac...

no ja akurat trafialam na wszystkich psychiatrow ok. wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, bedac na wizycie raptem u jednego :o

Gość kocurzyca z piwnicy
Wiem :)nic o samobojstwie bo jeszcze mnie zamkna w psychiatryku. Czaje sie na neurologa. Nagadam mu i moze wypisze. Wymienie wszystkie objawy jakie sa w ulotce Effectin i ze ja takie rowniez posiadam(bo posiadam tak jak tam sa opisane), moze mi wypisze. Moja kolezanka ktora bierze xanax(zaczela brac podczas rozwodu z mezem) mowi ze jej psychiatra tez jest jebniety i juz nie chce do niego chodzic. co do alkoholu to kazdy lubi to co lubi ja nawet papierosow nie pale, kawy nie pije( a to tez uzywka) to na drinka moge sobie pozwolic

Ja też sporo piję, głównie piwa. Staram się tylko nie co dzień, tak np. co drugi dzień... Robię tak od lat i na razie do alkoholizmu mi daleko. Rzecz w tym, żeby nie stracić umiaru.

Gość kocurzyca z piwnicy
Mi to obojetne jaki lekarz. moze byc ginekolog, proktolog, chirurg a nawet pediatra :) byleby wypisal mi ten effectin i zebym nie musiala znow isc do "psychola"

Gość kocurzyca z piwnicy
ja z kolei lubie drinki ale tez pije z umiarem. Nie pije po to zeby sie upic ale po to zeby organizm sie odstresowal choc troszke. Piwa tez lubie ale z sokiem malinowym

jak powiesz ze masz mysli samobojcze to ci conajwyzej nie wypisze niektorych lekow i tyle, a napewno do zadnego psychiatryka nie zabiora.

teraz przeczytalam ze ten lek to lek przeciwdepresyjny należący do grupy selektywnych inhibitorów wychwytu zwrotnego noradrenaliny i serotoniny... no wlasnie. ta noradrenalina mi sie nie podoba. jak po THC mialas jazdy z serduchem to ja bym ci tego nie wypisala.

Gość kocurzyca z piwnicy
od razu tez zaznacze ze nie chce zadnych usypiajacych typu lorafen itp bo ja musze normalnie funkcjonowac.Terapia seksem to mtez sprawas dyskusyjna i tamten dokotrek wg mnie przegial. We wtorek sprobuje u ogolnego jak nie wypisze ide do neurologa

Gość kocurzyca z piwnicy
Ale raczej sie lekarzowi nie przyznam ze palilam THC. Mysle nad tym prozakiem "tabletka szczescia". Dla niesmialych nerwicowcow i zakompleksionych

o rety... czytaj ze zrozumieniem to nie chodzi o to co ci lekarz wypisze. jak ci po THC serce tak nawalało, to ja bym nie brala tego leku bo bedzie efekt podobny. troche sie na tym znam juz teraz rozumiesz?

Efectin u każdego zwiększa częstość bicia serca.... Ja czuję czasem arytmię...

prozac zatrzymuje wychwyt zwrotny tylko serotoniny. juz prędzej.. a ten co ty chcesz oprocz serotoniny to jeszcze noradrenaliny. jak masz nerwice na tle akcji wkręcania sobie ze umierasz i cie serce boli to po tym bedziesz miala taki sam efekt jak po thc :o

Gość kocurzyca z piwnicy
Rozumiem:) wszystko kwestia psychiki. Serce mi nawalalo ale nie wiadomo czy to skutek THC czy mojej psychiky ktora sobie wkrecila ze to juz koniec bo sie odwazylam zajarac narkotyk

jesu nie bierz tego leku. THC tak samo zwieksza stezenie adrenaliny i nor adrenaliny.. ty widocznie na to reagujesz zle, z tego co opisalas to nawet mozesz zejsc po tego typu lekach :o juz lepiej prozac bo on tylko serotonine zwieksza

Gość kocurzyca z piwnicy
z kolei lorafen usypial mnie strasznie i otumanial. czulam sie jak cpun. Nie kontaktowalam. Zasypialam na stojąco, wrecz padalam na pysk w doslownym tego slowa znaczeniu